De PowerMindset Podcast voor Ondernemers

Luister waar en wanneer je wilt naar mijn PowerMindset Podcasts vol met Mindset & Manifestatie Tips en Inspiratie om met een IJzersterke Mindset en het bewust toepassen van de Wet van Aantrekking je bedrijf te laten groeien vanuit alignment en de impact te maken waarvoor je hier werkelijk bent.

Abonneer & luister in je favoriete podcast app:

De nieuwste afleveringen

Podcast #290 – Laat jij je in het ondernemen leiden door angst of door vertrouwen

Er zit nogal een verschil in ondernemen vanuit angst of ondernemen vanuit vertrouwen. Niet alleen in het gevoel wat dat geeft, maar ook in de resultaten die je bereikt.

Ben jij bijvoorbeeld bang dat er voor jou niet genoeg klanten zijn, dat andere mensen iets van jou vinden als jij je boodschap deelt of dat je nooit genoeg zal verdienen met je bedrijf, dan is dat het resultaat wat je krijgt.

Maar ben jij ervan overtuigd dat er meer dan genoeg klanten zijn voor iedereen, dus ook voor jou, dat jouw boodschap als zeer waardevol wordt ontvangen door de juiste mensen en dat jij altijd meer dan genoeg inkomen hebt uit je bedrijf, dan is dat wat je krijgt.

Dit is namelijk hoe de Wet van Aantrekking werkt. Die geeft jou meer van waar je je op focust.

Uit ervaring weet ik dat het niet altijd makkelijk is om vertrouwen te houden, zeker niet als je bedrijf nog niet helemaal lekker loopt. En dat je dan snel weer in angst, frustratie of wanhoop kan schieten.

Maar op elk moment, hoe uitzichtloos een situatie soms ook lijkt, kun je weer in het vertrouwen stappen.

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #290) vertel ik je hoe je dit doet. En hoe je ten alle tijden het vertrouwen houdt in wat jij met je bedrijf wilt bereiken, met welke uitdaging je ook te maken krijgt.

Podcast #289 – Jij mag zelf kiezen aan wie of wat jij je kostbare tijd en energie geeft

Als jij van nature iemand bent die heel graag anderen helpt, dan kan het een flinke uitdaging zijn om je grenzen daarin te bewaken.

Want voor je het weet bied je je hulp aan, terwijl je het zelf al zo druk hebt.

Of heb je Ja gezegd tegen mensen en zaken, waar je achteraf misschien liever Nee tegen had willen zeggen.

Of neem je klanten aan, die je eigenlijk alleen maar energie kosten.

Ook al zit helpen in jouw natuur, dan nog hoef je niet de hele wereld te helpen. Je hoeft niet iedereen te redden.

Omdat ik uit ervaring weet dat dit een flinke uitdaging kan zijn, ga ik hier in deze PowerMindset Podcast (aflevering #289) dieper op in.

En inspireer ik je graag om je heel bewust te worden aan wie of wat jij je kostbare tijd en energie het allerliefste wilt weggeven.

Zodat jij er nóg beter kan zijn voor de mensen voor wie jij er echt wilt zijn. En ondertussen ook tijd en energie overhoudt voor jezelf. Voor je bedrijf. En voor de allerleukste klanten.

Podcast #288 – Wat zou de zelfverzekerde versie van jou doen

Op de momenten in het ondernemen dat je je druk maakt om wat een ander van je denkt, of mensen wel op jou zitten te wachten, bang bent dat iemand Nee zegt tegen je aanbod en daarom je aanbod maar niet doet, dan is een hele krachtige vraag die je jezelf kunt stellen:

“Wat zou de zelfverzekerde versie van mij doen?”

Zou die zich nog druk maken om wat een ander van je denkt? Of zou die gewoon haar boodschap delen die ze te delen heeft en daarmee heel veel mensen helpen?

Zou zij zich nog afvragen of mensen wel op haar zitten te wachten? Of staat zij op voor de mensen voor wie zij zo graag het verschil wil maken?

Zou zij zich nog druk maken over de Nee’s op haar aanbod? Of weet ze dat dit onderdeel is van het ondernemen en focust zij zich op de klanten die Ja zeggen en voor wie zij dus het verschil kan maken?

Echt, dit is zo’n krachtige vraag. Vanuit de zelfverzekerde versie van jou neem je namelijk heel andere keuzes, sta je heel anders in het ondernemen en is alles veel makkelijker.

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #288) vertel ik je hoe je in de zelfverzekerde versie van jezelf stapt. En vanuit hier je bedrijf een stuk makkelijker laat groeien. En de impact maakt waarvoor jij hier op aarde bent.

Podcast #287 – Jij mag zelf kiezen aan wie of wat jij je kostbare tijd en energie geeft

Jouw tijd is zo kostbaar. Jouw energie is zo kostbaar. Het is daarom zo belangrijk om je er bewust van te zijn aan wie en aan wat je jouw kostbare tijd en energie geeft.

En vooral om je bewust te worden aan wie of wat je jouw kostbare tijd en energie WILT geven. Want je hebt daar een keuze in. Jij mag namelijk zelf kiezen of je ergens Ja of Nee tegen zegt. Jij mag voor jezelf opkomen. En voor jezelf kiezen.

En nee, dat is niet egoïstisch. Dat heet self-care. En hoe beter jij voor jezelf zorgt, hoe beter je er kan zijn voor de mensen voor wie jij er wilt zijn. Voor wie jij het verschil wilt maken.

Omdat ik weet dat het nog niet altijd even makkelijk is om Nee te zeggen tegen anderen zonder je schuldig of verantwoordelijk te voelen voor de ander, deel ik mijn recente ervaringen hiermee en tips om je kostbare tijd en energie heel selectief te besteden, in deze PowerMindset Podcast (aflevering #287).

Zodat jij jouw tijd en energie kunt besteden aan de zaken en mensen die voor jou het belangrijkste zijn.

Podcast #286 – Als je van waarde bent, volgt het succes vanzelf

Weet jij eigenlijk wel hoeveel waarde jij te bieden hebt?!

En op het moment dat jij écht gaat staan voor jouw waarde en jouw waarde deelt met de wereld, volgt jouw succes vanzelf.

Dus hou je niet meer in en GA STAAN VOOR JOUW WAARDE.

Deel jouw waarde met de wereld. Zodat jij voor heel veel mensen het verschil kan maken. En daarmee de wereld een stukje mooier maakt.

In deze inspirerende PowerMindset Podcast (aflevering#286) ga ik hier dieper op in. Want dit is een hele fijne en krachtige Mindset om mee te nemen in jouw ondernemerschap.

Podcast #285 – Hoe zou jij het liefste jouw werkdag indelen

We zijn vaak zo gewend om onze dagen aan te passen aan de dagelijkse gang van zaken, dat we ons niet altijd bewust zijn of we onze dagen wel optimaal indelen om er zoveel mogelijk uit te halen. En ook niet of dit wel de meest fijne dagindeling voor je is.

Wanneer werk jij bijvoorbeeld het liefste met klanten? Wanneer wil jij juist ruimte in je agenda? Wanneer ben jij op z’n best om je content te creëren? Hoeveel ruimte heb je ingepland voor jouw persoonlijke ontwikkeling?

Misschien heb je hier nog niet eerder echt over nagedacht, maar het is interessant om eens te kijken hoe jij nóg meer op je eigen manier kunt gaan ondernemen, door je dag in te delen zoals jij dat het liefste wilt.

En je bedrijf om jouw meest ideale dagindeling heen te bouwen. In plaats van je bedrijf aan te passen aan hoe je dagen normaal gesproken eigenlijk automatisch verlopen.

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #285) vertel ik je ter inspiratie welke veranderingen ik laatst heb gemaakt in de indeling van mijn (werk)dagen. En hoe dit er nu al voor heeft gezorgd dat ik meer gedaan krijg in minder tijd. En meer tijd overhoud voor mijn dierbaren en voor mijn persoonlijke ontwikkeling.

Podcast #284 – Je bedrijf is het middel, niet het doel

Een interessante uitspraak die ik de laatste tijd vaker voorbij hoorde komen: “Je bedrijf is het middel, niet het doel.”

Waardoor mijn aandacht gelijk getriggert was. Maar het eerlijk gezegd wel even heeft geduurd voordat ie landde.

En nu ie geland is, is het eigenlijk een hele interessante om dieper op in te gaan. En om eens te kijken naar je doelen met je bedrijf. En of dit eigenlijk wel je echte doelen zijn.

Want vaak zit er meer achter je doelen dan je denkt. En is het doel wat je hebt gesteld, niet je werkelijke doel, maar het middel.

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #284) ga ik hier dieper op in. En help ik je om je doel achter je doel te ontdekken.

Podcast #283 – Een groot compliment aan jou, want je doet het maar even hè

Je doet het maar even hè, je eigen bedrijf.

Naast je dagelijkse dingen, je gezin en misschien zelfs nog een baan.

Al je overige tijd en energie in je bedrijf stoppen, om je bedrijf op de kaart te zetten.

Zichtbaar zijn voor de mensen voor wie jij het verschil wilt maken.

Jezelf elke keer weer herpakken als het even niet gaat zoals je wilt.

Doorgaan waar anderen stoppen.

En dat verdient een groot compliment!

Want je doet het maar even hè…

Jij bent van grote waarde.

Luister zeker even deze PowerMindset Podcast (aflevering #283) om het compliment nóg beter te ontvangen.

Podcast #282 – Wat is het ergste dat er kan gebeuren…

Als je het spannend vindt om een bepaalde stap te nemen in het ondernemen (zoals zichtbaar zijn, je aanbod verkopen of je tarieven verhogen), dan herken je vast dat je brein je allerlei dingen laat zien die er zouden kunnen gebeuren.

En vooral de dingen die mis zouden kunnen gaan. De afwijzingen die je kan krijgen. En andere worse case scenario’s die er kunnen gebeuren als je die stap zet.

Je brein wil jou namelijk veilig houden. Dus bij elke nieuwe stap in het ondernemen, probeert jouw brein jou tegen te houden om die stap te zetten. Want als je gewoon blijft waar je nu bent, dan is dat volgens jouw brein veilig.

Maar als je blijft waar je nu bent, dan kom je niet verder. Klinkt logisch, toch?

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #282) ontdek je hoe je de stappen die je spannend vindt toch kunt zetten. Ondanks wat jouw brein jou allemaal wil laten geloven om jou tegen te houden.

Want alleen dan kom je verder. En alleen dan kan je bedrijf ook weer verder groeien.

Podcast #281 – Laat je licht stralen

Het is tijd om jouw licht te laten stralen. Om jouw licht te verspreiden. En om de mensen die jij wilt helpen jouw licht te laten voelen.

Want jij hebt zoiets moois te bieden. Jij kunt zoveel betekenen voor anderen. En het is nu het moment om dat te gaan voelen én om dat te gaan uitstralen.

Zodat de mensen voor wie jij het verschil wilt maken, vanzelf naar jou toekomen. Omdat jij jouw licht laat stralen. En zij zich daardoor aangetrokken voelen.

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #281) help ik je om jouw licht te laten stralen en jouw licht te verspreiden.