De PowerMindset Podcast voor Ondernemers

Luister waar en wanneer je wilt naar mijn PowerMindset Podcasts vol met Tips, Inzichten & Inspiratie om met een IJzersterke OndernemersMindset en het bewust toepassen van de Wet van Aantrekking je bedrijf te laten groeien en de impact te maken waarvoor je hier werkelijk bent — zonder ooit nog aan jezelf te twijfelen.

Abonneer & luister in je favoriete podcast app:

De nieuwste afleveringen

Podcast #252 – Waarom kiezen als je ook allebei kan hebben

Als je iets nieuws wilt of iets wilt veranderen in je huidige situatie, kan je soms het gevoel hebben dat je moet kiezen. Bijvoorbeeld tussen je huidige situatie en je nieuwe gewenste situatie. Dat je het gevoel hebt dat je het niet allebei kan hebben. Of dat je het niet allebei even goed kan doen, als je het straks allebei hebt.

Dat je bijvoorbeeld niet én een goede moeder kan zijn én een succesvol bedrijf kan hebben. Of dat je er niet 100% voor je bedrijf kan zijn, als je er nog een baan in loondienst naast hebt.

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #252) ontdek je dat je echt niet altijd hoeft te kiezen tussen het één of het ander. Maar dat je vaak gewoon allebei kan hebben. En ik vertel je ook wat ervoor nodig is om het allebei te laten slagen.

Podcast #251 – Onderneem jij al volledig zoals je dat zelf wilt of zoals je denkt dat het moet

Wanneer jij volledig onderneemt zoals jij dat zelf het liefste wilt, dan stroomt het veel beter in je bedrijf.

Toch doen veel ondernemers nog wat ze denken dat ze moeten doen. Omdat ‘iedereen’ het zo doet. Of omdat ze geleerd hebben om het zo te doen.

Maar wat als dat helemaal niet bij je past? Als jij daar helemaal niet blij van wordt? Als het allemaal alleen maar heel veel moeite kost?

Zou het niet veel fijner zijn om te gaan ondernemen op jouw eigen manier? De manier die bij jou past? Waar jij blij van wordt? En die moeiteloos gaat?

Want vanuit die energie wordt het ondernemen niet alleen veel leuker, maar het gaat ook veel beter stromen binnen je bedrijf. Omdat de energie achter wat je doet heel anders is, dan dat je dingen doet die je denkt te moeten doen, maar waar je niet per se heel blij van wordt.

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #251) help ik je om los te laten wat ‘hoort’ en wat ‘moet’ en je eigen manier van ondernemen te ontdekken.

Podcast #250 – Alleen door los te laten wat jou het afgelopen jaar niet heeft gediend in het ondernemen, gaat je bedrijf groeien

Einstein zei het al: “Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.”

Wat betekent, dat als je blijft vasthouden aan bepaalde gewoontes, gedrag, overtuigingen en gedachten die je keer op keer herhaalt en die jou het afgelopen jaar totaal niet hebben gediend in het ondernemen, dat je dan volgend jaar echt geen andere resultaten gaat krijgen met je bedrijf.

Tenminste, als je hier niks aan verandert.

Want je gaat alleen andere resultaten krijgen, als je anders gaat doen en anders gaat denken. Als je al die dingen gaat loslaten die jou niet meer dienen. En die jou niet helpen om je bedrijft te late groeien.

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #250) vertel ik je meer over het loslaten van oude gewoontes en patronen, zodat je in 2022 je bedrijf flink kunt laten groeien.

Podcast #249 – MoneyMindset: Geld is een dienaar, jij bent de meester en niet andersom

Veel mensen voelen zich afhankelijk van geld. Waardoor het kan voelen dat geld de regie heeft over je. Dat geld bepaalt wat je wel en niet kan doen in je leven en in het ondernemen.

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #249) deel ik een inzicht met je die ik laatst had, door het lezen van het boek ‘You were born rich’ van Bob Proctor.

Dit inzicht veranderde direct mijn kijk op geld. En op mijn afhankelijkheid van geld. En dit waardevolle moneymindset inzicht deel ik graag vandaag met jou in deze podcast aflevering. Zodat je je niet meer afhankelijk hoeft te voelen van geld. Maar de meester wordt over het geld wat jij wilt ontvangen.

Podcast #248 – Wat kost jouw huidige Mindset in het ondernemen jou en jouw bedrijf

Mindset bepaalt voor 80% wat jij allemaal met je bedrijf gaat bereiken. De andere 20% wordt bepaald door strategie.

Wanneer je als ondernemer geen sterke Mindset hebt, dan kan dat jou en je bedrijf dus enorm veel kosten. Zowel in het nu, als in de toekomst.

Hoeveel klanten loop jij nu bijvoorbeeld mis omdat je je nog klein houdt in het ondernemen en nog niet helemaal durft te gaan staan voor wat je te bieden hebt? Hoeveel omzet loop je mis omdat je nog niet de tarieven vraagt die je waard bent? Of omdat je nog niet jouw plek in je vakgebied hebt ingenomen, omdat anderen het in jouw ogen veel beter doen dan jij?

Tijd voor een stukje bewustwording. Want bewustwording is de eerste stap naar verandering. En als het in jouw bedrijf nog niet stroomt zoals je zou willen, dan is deze bewustwording essentieel. Want dan pas gaan er dingen veranderen.

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #248) geef ik je voorbeelden van Mindsets in het ondernemen die jou en je bedrijf heel veel gaan kosten. Ook op de langere termijn. Tenminste, als je hier niks aan verandert.

Zodat jij deze Mindsets – die overigens het merendeel van de ondernemers nog heeft – kunt veranderen. En daardoor alles met je bedrijf gaat bereiken wat je maar wilt.

Podcast #247 – Een verandering in jezelf gebeurt in een fractie van een seconde en hoeft geen lang proces te zijn

Een geweldige uitspraak van Tony Robbins vind ik: “Change happens in an instant.”

Want er wordt heel vaak gedacht dat het lang duurt om iets te veranderen. Je kent vast wel die uitspraken als: “Verandering kost tijd.” “Dat doe je niet even 1, 2, 3.” “Je hebt er lang over gedaan om dit te creëren, dus het duurt ook lang om het te veranderen.”

Dit is dan ook waardoor veel mensen zijn gaan geloven dat het heel lang kan duren voordat je iets helemaal veranderd hebt.

Terwijl de verandering zelf eigenlijk heel snel plaats vindt. Die is in een fractie van een seconde gebeurd.

Hoe dit precies zit en hoe jij hier als ondernemer je voordeel uit kunt halen om je bedrijf sneller te laten groeien, vertel ik je in deze PowerMindset Podcast (aflevering #247).

Podcast #246 – Jij hebt zoveel meer te bieden dan dat je nu laat zien

Ik weet zeker dat jij zoveel meer te bieden hebt, dan dat je nu laat zien. Dat je zoveel meer in het leven van jouw ideale klanten kan betekenen, als je je ware zelf laat zien. Als je je niet meer inhoudt. Als je je niet meer druk maakt om wat een ander van je zal denken. En als je vanuit de jij die jij werkelijk bent je boodschap gaat delen.

Stel je eens voor wat je dan kan betekenen voor anderen. Wat voor verschil jij dan gaat maken voor jouw ideale klanten. En hoeveel mooier jij de wereld daardoor kan maken. Nóg veel mooier dan dat je nu al doet.

Luister deze PowerMindset Podcast (aflevering #246) om de ware jij – die zoveel meer te bieden heeft dan dat ze nu laat zien – naar boven te halen.

Podcast #245 – Je huidige situatie is tijdelijk, ook als het nu totaal niet stroomt in je bedrijf

Alles wat er in je leven en in het ondernemen gebeurt waar je niet blij mee bent, gaat weer voorbij. Alle situaties zijn maar tijdelijk. Alleen houden we ze vaak actueel door er steeds over te blijven nadenken of over te praten.

Wanneer je deze ‘mijn huidige situatie is tijdelijk’ Mindset aanneemt als jouw waarheid, wordt alles in je leven en in het ondernemen zoveel makkelijker. Want dan kun je je elke keer weer focussen op wat je wél wilt. Waardoor je omstandigheden direct veranderen. En ook je punt van aantrekking direct verandert. Waardoor het Universum jou sneller kan brengen waar je zo naar verlangt.

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #245) vertel ik je hoe je deze krachtige Mindset voor jezelf kunt creëren. En hoe je hierdoor ook nog eens je bedrijf sneller kunt laten groeien.

Podcast #244 – Wie bepaalt jouw tarief, jij of je doelgroep?

Je tarieven bepalen kan best een lastig dingetje zijn. Want hoe weet je dat je niet teveel vraagt? Of juist te weinig? En hoe weet je of jouw doelgroep dit bedrag wel gaat betalen?

In deze podcast neem ik je mee in mijn gedachten hierover.

Want ik hoor veel ondernemers hun tarief bepalen op basis van wat ze denken dat hun doelgroep ze kan en wil betalen. Of op basis van wat een ander ze adviseert om te vragen.

Waardoor ze vaak niet het tarief vragen dat ze waard zijn. Of wat hun aanbod waard is. En dat is jammer.

Luister in deze PowerMindset Podcast (aflevering #245) hoe je vol vertrouwen de tarieven gaat vragen die JIJ wilt en die jij en je aanbod waard zijn. Zodat je voor de juiste mensen écht het verschil kan gaan maken.

Podcast #243 – Hou vol, ook als het ondernemen even moeizaam gaat

Het ondernemen heeft zo z’n ups en downs. Het is heel leuk als het goed gaat. Maar als het minder goed gaat, dan kan het soms best zwaar voelen. Frustrerend zijn als het niet lukt. En wanhopig voelen als je even niet weet hoe je je bedrijf verder kunt laten groeien.

Soms zou je misschien zelfs kunnen twijfelen of je er nog wel mee door wilt gaan, met het hele ondernemen.

Daarom heb ik deze PowerMindset Podcast (aflevering #243) opgenomen. Om je een hart onder de riem te steken. En om het vertrouwen in jezelf en in wat je met je bedrijf wilt bereiken een boost te geven.

Want je bent niet voor niks je eigen bedrijf begonnen. En het zou jammer zijn wanneer je nu opgeeft, alleen maar omdat het even niet zo lekker gaat.

Podcast #242 – Hou je aan de afspraken die je met jezelf maakt

Als je meer uit je bedrijf wilt halen dan je nu doet, dan is het goed om eens te kijken wat je kunt doen om dit te realiseren.

Om met jezelf te gaan zitten en te gaan brainstormen over wat je anders zou kunnen en moeten doen om te bereiken wat je het allerliefste zou willen met je bedrijf.

Want als je blijft doen wat je nu doet, dan blijf je elke keer dezelfde resultaten houden.

Nu zijn we over het algemeen ook gewoonte dieren. We handelen voornamelijk vanuit onze vaste gewoontes. Vanuit onze automatische patronen. Maar dat brengt ons dus ook steeds dezelfde resultaten.

En als je weer een stapje verder wilt groeien met je bedrijf, dan is het nodig om iets anders te doen, dan dat je nu doet.

Om afspraken met jezelf te maken die nodig zijn om jouw next level met je bedrijf te gaan bereiken. En je aan deze afspraken te houden, zodat je het ook daadwerkelijk gaat bereiken.

Hoe je dit het beste kunt aanpakken, vertel ik je in deze PowerMindset Podcast (aflevering #242). Want met deze Mindset kun je heel ver komen met je bedrijf.

Podcast #241 – Als jij jezelf klein houdt, dan hou je je bedrijf ook klein

Als jouw bedrijf nog niet zo loopt zoals je zou willen, dan is het zinvol om eens te kijken naar hoe jij er nu in staat, in het ondernemen.

Om te kijken naar hoe je de acties neemt voor je bedrijf. Hoe je denkt over je doelen. Of je de tarieven vraagt die je waard bent. Of dat je jezelf nog veel te klein houdt.

Want als je klein denkt, dan trek je kleine resultaten aan. Als je groot denkt, trek je grote resultaten aan.

En als jij jezelf klein houdt, dan zal je bedrijf ook klein blijven.

Wil je dat jouw bedrijf groter gaat groeien, dan waar je nu staat? Luister dan deze PowerMindset Podcast (aflevering #241), waarin ik je precies vertel wat je vandaag al kunt doen om je bedrijf te laten groeien. Zodat je voor meer mensen de impact kunt gaan maken die je wilt en waarvoor je hier bent.