Spiritueel Ondernemen met Wendy Koning

De PowerMindset Podcast voor Ondernemers
Nummers 61 - 80

Luister waar en wanneer je wilt naar mijn PowerMindset Podcasts vol met Tips, Inzichten & Inspiratie om eindelijk de impact te gaan maken die je wilt — zonder ooit nog aan jezelf te twijfelen.

De Power in You Podcast
Nu ook te luisteren op Spotify!

Podcast #80 – STOP met jezelf te vergelijken met anderen

“Een ander doet het veel beter. Is veel knapper. Veel succesvoller. Veel verder. Komt veel beter over.”

Herken je deze gedachten?

En twijfel je daardoor weleens aan jezelf? Of je wel goed genoeg bent? Of je wel genoeg kennis hebt om zichtbaar te zijn? Of je wel goed overkomt? Of je het wel kan waarmaken?

Luister dan deze waardevolle podcast. Want dan hoef je je nooit meer minder te voelen, door je te vergelijken met anderen. En kun jij de impact gaan maken die JIJ wilt. Zonder ooit nog aan jezelf te twijfelen.

Podcast #79 – Jouw boodschap heeft de mogelijkheid om iemands leven te veranderen

Wil jij als ondernemer het verschil maken? De wereld een stukje mooier maken? En impact maken in het leven van anderen? Dan is het tijd om jouw boodschap te gaan delen. En dan bedoel ik, écht te gaan delen. Je niet meer in te houden. En je niet meer druk maken over wat de mensen in je omgeving ervan kunnen vinden. Want jouw boodschap heeft de mogelijkheid om iemands leven te veranderen. Vandaag al. En morgen. En overmorgen. En… Deel jouw boodschap met de wereld. En maak het verschil

Podcast #78 – Hoe je omgaat met de situaties en omstandigheden waar je geen invloed op hebt

Er gebeuren weleens dingen in het leven, waardoor je je uit het veld kan laten staan. Dit kunnen onverwachtse dingen zijn, die direct een negatieve invloed hebben op je stemming (zoals ik vanmorgen twee keer achter elkaar meemaakte). Maar ook situaties uit het verleden, die vandaag de dag nog steeds invloed hebben op hoe je je daarover voelt.

Nu kunnen we een situatie niet altijd veranderen. En we hebben ook niet altijd invloed op onze omstandigheden. Maar we hebben wel ALTIJD invloed op hoe we met een situatie of onze omstandigheden omgaan. Altijd. Hoe erg een situatie ook is. En hoe lang of kort het ook geleden is.

Dit betekent dat je je dus nooit meer op een negatieve manier hoeft te laten beïnvloeden, door welke situatie dan ook.

En wanneer je weet hoe je hiermee omgaat, kun je je altijd goed voelen. No matter what. En dan haal jij als ondernemer veel meer uit je bedrijf. En ga je een stuk sneller groeien.

Podcast #77 – Jij kunt de wereld vandaag al een stukje mooier maken met wat jij nu te bieden hebt

Wat als jij vandaag de wereld al een stukje mooier kan maken met wat jij nu te bieden hebt?

Vaak laten we ons tegenhouden door gedachten als: “Ik heb nog niet voldoende kennis. Ik ben nog niet zover. Ik durf mezelf niet te laten zien. Het is nog niet het juiste moment. Ik moet eerst nog…”

Wanneer je de wereld in wilt met jouw boodschap en nog wat mentale blokkades voelt, luister dan deze podcast.

Want jij kunt vandaag de wereld al een stukje mooier maken. Op jouw eigen, mooie, unieke manier. Met de kennis die jij nu hebt.

Wacht daarom niet langer om jouw boodschap de wereld in te brengen. Sta op. En laat zien wat jij te bieden hebt.

Laten we samen de wereld een stukje mooier maken💖

Niet vanaf morgen, maar vanaf vandaag.

Podcast #76 – Laat je verslaving aan nieuwe kennis opdoen niet ten koste gaan van de groei van je bedrijf
Er is tegenwoordig ontzettend veel interessants te vinden in de online wereld waarin we leven. Als je wilt, kun je een hele dag nieuwe dingen leren. En zeker wanneer je gek bent op kennis opdoen en nieuwe dingen leren, kan dit als ondernemer ook een valkuil zijn. Want je kunt je er flink in verliezen. En voor je het weet is de dag weer voorbij. En heb je wel allemaal nieuwe dingen geleerd, maar heb je niet de stappen gezet voor je bedrijf waardoor je gaat groeien. In deze podcast vertel ik je hoe je de balans vindt tussen consumeren en produceren. Want consumeren is leuk (ontzettend leuk), maar alleen door ook te produceren gaat je bedrijf groeien.

Podcast #75 – Neem jezelf als Ondernemer serieus wanneer je wilt dat je Bedrijf gaat groeien

Hoe serieus neem jij jezelf als ondernemer? En hoe serieus neem jij je bedrijf? Voelt het nog een beetje als aanrommelen? Alsof je maar een beetje wat doet? Luister dan even deze podcast. Want wanneer je écht wilt gaan groeien, dan is het belangrijk om in je ondernemersrol te stappen. En je bedrijf te zien als een bedrijf. Ook als je er nog een baan in loondienst naast hebt. In deze podcast vertel ik je hoe je jezelf als ondernemer serieus neemt. En hoe dit jouw bedrijf helpt te groeien.

Podcast #74 – Krijg straks geen spijt van de keuzes die je nu niet durft te maken voor je bedrijf
“Je kunt beter spijt hebben van de dingen die je wel hebt gedaan, dan van de dingen die je niet hebt gedaan.” Ik weet het, het is een echte cliché uitspraak. En daarom zit er ook een kern van waarheid in natuurlijk. Om jou te helpen de keuzes te maken die jou en je bedrijf helpen groeien, deel ik in deze podcast twee simpele, maar hele waardevolle inzichten, waardoor het een stuk makkelijker wordt om de juiste keuzes te gaan maken. Zonder dat je achteraf spijt krijgt. Het helpt je om keuzes te maken die jou gaan helpen om te bereiken wat jij diep van binnen het allerliefste wilt met je bedrijf. Zodat je niet straks over een tijdje hoeft te zeggen: “Had ik toen maar…”

Podcast #73 – Praat net zo tegen jezelf als dat je tegen een ander zou praten

Sla jij jezelf weleens voor de kop? Haal je jezelf weleens naar beneden? Of ben je altijd veel te streng voor jezelf?

Bijvoorbeeld als je het gevoel hebt dat je hebt gefaald, als je niet hebt afgekregen wat je wilde doen of als je steeds maar niet verder komt?

Dit gebeurt vaak bij ondernemers. Helaas. Want dit is nou niet per se super motiverend om verder te komen. Om te groeien. En om alles te bereiken wat je wilt.

Daarom vertel ik je in deze podcast hoe je hiermee kunt stoppen. En op welke manier je beter tegen jezelf kunt gaan praten, zodat de dingen en stuk fijner en makkelijker gaan in het ondernemen. En je daardoor ook nog eens meer bereikt.

Podcast #72 – Gebruik je BIG WHY als je grootste motivator in het ondernemen
Er zijn weleens momenten in het ondernemen dat je de motivatie even kwijt bent. Dat het even niet zo makkelijk is om de stappen te zetten die nodig zijn om verder te groeien. En dat het lastig is om jezelf ertoe te zetten om actie te nemen. In deze podcast deel ik een hele mooie vraag met je, die echt de diepte in gaat. En waarmee je op elk moment de motivatie weer kunt voelen. Zodat je altijd kunt blijven gaan voor wat jij diep van binnen zo graag wilt betekenen.

Podcast #71 – Je BENT niet onzeker, ook al denk je nu misschien nog van wel
Vaak is onzekerheid de grootste belemmering waardoor ondernemers niet verder komen met hun bedrijf. Je kunt je bijvoorbeeld onzeker voelen over wat een ander van je denkt. Of je het wel kan. Of het je wel gaat lukken met je bedrijf. Of er wel klanten komen. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik heb goed nieuws, want in tegenstelling tot je misschien denkt, ben je helemaal niet onzeker. Dit kun je dus nu al gaan loslaten. In deze podcast vertel ik je hoe dit precies zit. Doe er je voordeel mee.

Podcast #70 – Hoe je omgaat met de “Kan ik het wel?” gedachte
Als ondernemer ken je deze gedachte vast wel: “Kan ik het wel?” Ik hoor ‘m in ieder geval heel vaak van (potentiële) klanten. En daarom heb ik hierover een aparte podcast opgenomen. Omdat deze vraag, als je daar nog niet op de juiste manier mee om weet te gaan, je onzekerheid en twijfels flink kunnen versterken. En dat is niet handig als je wilt groeien als ondernemer en met je bedrijf. Daarom vertel ik je in deze podcast hoe je – door anders met deze vraag om te gaan – juist je zelfvertrouwen kunt versterken.

Podcast #69 – Jouw bedrijf, jouw voorwaarden
Hoe wil jij jouw bedrijf het liefste runnen? Wat zijn jouw meest ideale voorwaarden? Want deze mag jij als ondernemer namelijk helemaal zelf bepalen. Hoe fijn is dat?! Toch zie ik nog vaak ondernemers die bijvoorbeeld hun agenda, hun aanbod of hun tarieven laten bepalen door hun (potentiële) klanten. Zo jammer. Want het is jouw bedrijf. Dus jij mag ook jouw eigen voorwaarden bepalen. Hoe jij het het liefste wilt. En dat maakt het ondernemen gelijk zóveel makkelijker. En leuker!

Podcast #68 – Jij bent hier voor iets groters
Een podcast vanuit mijn tenen om jou te laten voelen dat jij mag gaan waarvoor je hier bent. Want ik weet bijna zeker dat jij ook het gevoel hebt dat je hier voor iets groters bent. Dat je naast je huidige leven voelt dat je hier meer te betekenen hebt. Dat je meer uit je leven wilt halen. Dat je het verschil wilt maken. En dat jij met je bedrijf de wereld een stukje mooier wilt maken. Jij bent hier voor iets groters. En jij mag daar helemaal voor gaan.

Podcast #67 – Waarom je soms van die ‘zware’ levenslessen krijgt
Iedereen maakt bepaalde dingen mee in zijn leven. De een krijgt meer op z’n bordje dan de ander. Bij de een lijkt alles soms net even zwaarder te voelen dan bij de ander. Waarom zitten er soms van die levenslessen tussen die zwaar voelen? Of als we kijken naar het ondernemen, ondernemerslessen waardoor je het even niet meer ziet zitten? En waardoor het allemaal ineens heel moeizaam gaat. In mijn overtuiging heeft dit een simpele en zeer belangrijke reden. Ik vertel het je in deze podcast. Want dit is iets wat je enorm helpt om te groeien. Zowel als persoon, als ondernemer en met je bedrijf.

Podcast #66 – Ga voor waar jij helemaal van AAN gaat
Er is niks mooier dan elke dag doen waar je helemaal blij van wordt. Waar je ontzettend veel voldoening uit haalt. En wat continu dat vuurtje in je laat branden. Toch doen veel ondernemers nog niet helemaal wat ze écht het liefste zouden willen. Omdat er bepaalde dingen van ze verwacht wordt. Of omdat ze gewend zijn om de dingen doen zoals ze horen. In deze podcast help ik je ontdekken waar jij nou helemaal van AAN gaat. En om de keuze te maken om hier HELEMAAL voor te gaan. Want jij bent hier voor iets groters. En daar mag jij helemaal voor gaan.

Podcast #65 – Van die dagen dat er van alles tussendoor komt
Je hebt weleens van die dagen dat er steeds van alles tussendoor komt. Je herkent ze vast wel. Elke keer wanneer je net ergens mee wilt beginnen of net even ergens midden in zit, dan is er weer iets of iemand die je stoort. Zeer frustrerend. Zeker wanneer je als ambitieuze ondernemer gewoon lekker aan het werk wilt. In deze podcast vertel ik je hoe je met dit soort dagen kunt omgaan. Zodat je zonder die vervelende frustraties toch nog alles uit je dag kunt halen.

Podcast #64 – Hoe gelijkgestemde ondernemers het beste in je naar boven halen
Je bent het gemiddelde van de 5 mensen waar je het meest mee omgaat, wordt er gezegd. Wanneer je dus veelal mensen in je omgeving hebt die je afremmen of die er niet in geloven, dan is het ontzettend lastig om gemotiveerd te blijven. En om vertrouwen te houden. Maar wanneer je mensen om je heen verzamelt, die net als jij hun ambities willen waarmaken, dan wordt het een heel ander verhaal. Want zij halen het beste in je naar boven. Zij zijn met dezelfde reis bezig. En dat geeft power!

Podcast #63 – Voed jezelf met suggesties die je helpen om te bereiken wat je wilt
Wist je dat de dingen die je jezelf de hele dag door vertelt, grote invloed hebben op de resultaten die je bereikt? We zijn ons er niet altijd van bewust, maar de hele dag door voed je jezelf met suggesties. Sommigen positief, sommigen negatief. Wanneer jij jouw ambities wilt waarmaken, is het waardevol om gebruik te maken van de kracht van de suggesties die je jezelf geeft. Daarom vertel ik je in deze podcast hoe je jezelf voedt met suggesties die je helpen om alles te bereiken wat je wilt. Maak er gebruik van!

Podcast #62 – Wat als je niet meer helemaal blij wordt van je bedrijf
Als je merkt dat je niet meer helemaal blij wordt van je bedrijf, dan is er vaak meer aan de hand dan slechts even een ‘fase’. Het afgelopen jaar merkte ik zelf ineens dat mijn bedrijf me ontzettend veel energie kostte. Het voelde alsof ik steeds aan het werk was. Aan het werk ‘moest’. En zo heb ik mijn bedrijf (lees: mijn passie) nog nooit ervaren. Als werken. Ik was een duracell batterij die altijd door kon gaan. En daar ontzettend van genoot. En er enorm veel energie van kreeg. Ik voelde al een tijdje dat er iets niet klopte, maar ik wist niet wat. Tot afgelopen weekend. En toen heb ik gelijk een rigoureus besluit genomen. Over de verdere invulling van mijn bedrijf. In deze podcast deel ik mijn proces van de afgelopen maanden. En mijn besluit om het roer flink om te gooien in mijn bedrijf. En nu écht VOLLEDIG voor mijn passie te gaan. Voor mijn levensdoel. Want dit is wat ik hier te doen heb. En dat voelt zo ontzettend goed!

Podcast #61 – Omgaan met teleurstellingen in het ondernemen
Wanneer je aan het ondernemen bent, dan kom je ook weleens (en soms best wel vaak) situaties tegen die voor grote teleurstelling kunnen zorgen. Bijvoorbeeld de Nee’s van potentiële klanten waar je zoveel tijd een energie in hebt gestopt en waarvan je echt dacht dat ze Ja zouden zeggen. Maar ook als je geen enkele reactie op je aanbod krijgt. Of een winactie organiseert en niemand reageert. Of de uitschrijvingen op je nieuwsbrief. Als ondernemer is het daarom ontzettend belangrijk om te weten omgaan met teleurstellingen. Hoe je dat doet en hoe dit je helpt om te groeien, vertel ik je in deze podcast.

50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik de Checklist naartoe sturen?

*Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan Power in You om mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring.

Deze website gebruikt cookies om de website en mijn aanbod nog beter te maken. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacyverklaring.