Spiritueel Ondernemen met Wendy Koning

De PowerMindset Podcast voor Ondernemers Nr. 281 - 300

Luister waar en wanneer je wilt naar mijn PowerMindset Podcasts vol met Mindset & Manifestatie Tips en Inspiratie om met een sterke Mindset en het bewust toepassen van de Wet van Aantrekking je bedrijf te laten groeien en je impact te vergroten — zonder ooit nog aan jezelf te twijfelen.

Abonneer & luister in je favoriete podcast app:

Podcast #300 – Omring je met mensen die passen in de toekomst die jij voor jezelf wilt creëren

Je bent het gemiddelde van de 5 mensen met wie je de meeste tijd doorbrengt. Een bekende uitspraak van Jim Rohn.

Dit betekent dat je je dus beter kunt omringen met mensen die passen in jouw toekomst, dan met mensen die passen in je verleden. Of in je huidige situatie.

Maar juist om je te omringen met mensen die al hebben wat jij wilt manifesteren.

En energetisch in de persoon te stappen die jij bent wanneer je het gemiddelde bent van deze 5 mensen.

Hoe je dit doet en waar je de juiste mensen vindt om je mee te omringen, vertel ik je in deze PowerMindset Podcast (aflevering #300).

Podcast #299 – Hoe de regeltjes die jij voor jezelf hebt gecreëerd in het ondernemen je groei tegenhouden

Zonder dat je je er misschien van bewust bent, kun je allemaal regeltjes voor jezelf hebt gecreëerd in het ondernemen die je enorm tegenhouden om te groeien met je bedrijf.

Bijvoorbeeld dat je elke dag zichtbaar moet zijn, omdat je anders geen klanten krijgt. Dat je eerst nog meer kennis moet hebben, voordat je hogere tarieven kunt vragen. Dat je eerst klanten moet hebben, voordat je in jezelf en je bedrijf kunt investeren.

Maar dit kunnen ook regeltjes zijn in je privé leven, die je bedrijf tegenhouden om te groeien,

Bijvoorbeeld dat je het gevoel hebt dat je altijd voor anderen klaar moet staan, waardoor je minder tijd aan je bedrijf kunt besteden. Denkt dat je altijd meteen moet reageren op een appje, terwijl het je steeds weer afleid als je net lekker bezig bent voor je bedrijf.

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #299) help ik je inzicht te krijgen in de (onbewuste) regeltjes die je gaandeweg je leven hebt gecreëerd. En vertel ik je hoe je dit kunt veranderen. Zodat je de weg vrij maakt voor jouw bedrijf om te groeien. En ook nog eens helemaal op de manier zoals jij dat het liefste wilt.

Podcast #298 – Durf jij al te gaan voor wat je écht wilt met je bedrijf

Durf jij al te gaan voor wat je écht het allerliefste zou willen met je bedrijf?

Of zijn er nog bepaalde dingen die je tegenhouden?

Bijvoorbeeld je omstandigheden, je eigen gedachten of wat anderen ervan zullen vinden als jij gaat voor wat je écht wilt.

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #298) geef ik je een liefdevol zetje in de richting die jij het aller, aller, allerliefste zou willen gaan met je bedrijf. Ongeacht waar je nu staat. En ongeacht hoe spannend het nu misschien voelt.

Want het is tijd om te gaan voor wat jij écht wilt.

Podcast #297 – Tips voor als je vastloopt of twijfelt of je wel goed bezig bent in het ondernemen

Soms heb je weleens van die momenten in het ondernemen (of soms zelfs voor een langere periode) dat je even vastloopt of twijfelt of je wel goed bezig bent.

Je bent bijvoorbeeld je salespage of je content aan het schrijven en ineens komt er geen inspiratie meer.

Of je bent een aanbod of weggever aan het creëren en ineens slaat de twijfel toe of dit eigenlijk wel het aanbod of de weggever is die je wilt neerzetten.

Om niet te lang te blijven vastzitten of in de twijfel te blijven hangen, deel ik in deze PowerMindset Podcast (aflevering #297) een paar super waardevolle Tips om weer inspiratie te krijgen en/of helderheid te creëren.

Want soms loop je vast of twijfel je omdat het Universum je wil laten weten dat je niet helemaal op de juiste weg zit.

En soms is het gewoon een kwestie van even afstand nemen om weer helderheid of inspiratie te krijgen.

Doe je voordeel met deze Tips!

Podcast #296 – Wat zou je doen als je wist dat je niet kon falen

Stel je voor dat je niet zou kunnen falen, hoe zou je dan ondernemen? Hoe zou je dan zichtbaar zijn? Hoe zou je je aanbod doen? Zou je het dan anders doen?

Zou je dingen dan sneller de wereld in brengen? Zou je je aanbod dan meer doen? Zou je dan sneller de acties nemen die nodig zijn om je bedrijf te laten groeien?

De angst om te falen komt veel voor. Ook in het ondernemen. Want in het ondernemen is alles nog vrij nieuw, zeker als je nog niet zo lang bezig bent. Maar ook elke keer wanneer je weer een level verder wilt groeien in je ondernemerschap. Want je weet nooit van tevoren wat de uitkomst is.

De angst dat het niet gaat lukken is een van de grootste redenen waarom ondernemers zich klein houden. Want stel dat het mislukt? Dat mensen het niks vinden? Dat er niemand reageert?

Maar stel hè, dat dat alles wat je doet gegarandeerd een succes wordt. Dat je van tevoren al weet dat wat jij de wereld in brengt een groot succes gaat worden.

Zou je het dan anders doen? Ik weet bijna zeker van wel.

Laat je daarom niet langer voor de gek houden door je eigen brein. En ontdek in deze PowerMindset Podcast (aflevering #296) hoe je afrekent met de angst om te falen. Zodat je vanuit vertrouwen de dingen gaat doen die jouw bedrijf helpen groeien.

Podcast #295 – Als welke versie van jou stap jij ’s ochtends je bed uit

Hoe stap jij ’s ochtends je bed uit?

Stap jij bijvoorbeeld je bed uit met gelijk je hele to-do lijst in je hoofd met daarop alles wat je die dag moet doen?

Of stap jij je bed uit vol enthousiasme omdat je vandaag weer mag doen wat je het allerliefste doet?

Stap je in de onzekere versie van jou je bed uit? Of stap je vol zelfvertrouwen je bed uit?

Stap je je bed uit met de zorgen die je je maakt? Of focus je je op hoe je wilt dat het is?

Met welke energie jij je bed uitstapt, heeft een grote invloed op hoe je je voelt, op de acties die je neemt en op de resultaten die je bereikt.

Het is dus heel waardevol om eens te kijken naar hoe jij je dag start. En of daar nog ruimte is voor verbetering. Zodat je nóg meer uit je dagen kan halen. En nóg meer geniet van alles wat je doet. En daardoor een magneet bent voor alles wat je wilt manifesteren.

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #295) deel ik mijn eigen ervaringen hiermee. En geef ik je tips om je dag – nog voordat je je bed uitstapt – in een high-vibe te starten.

Podcast #294 – Hoop niet dat je klanten gaat krijgen, vertrouw erop dat je klanten krijgt

In hopen dat je klanten gaat krijgen, zit een hele mooie intentie.

Wanneer je echter vanuit de Wet van Aantrekking klanten wilt aantrekken, is het krachtiger om vanuit de vibratie van vertrouwen de klanten aan te trekken die je wilt.

Er zit namelijk een verschil in de vibratie van hopen en de vibratie van vertrouwen.

Hoe hoger je vibratie, hoe meer je krijgt van wat je wilt.

En in deze PowerMindset Podcast (aflevering #294) ga ik zelfs nog een stapje dieper om op een nóg hogere vibratie met de Wet van Aantrekking veel makkelijker de klanten aan te trekken die je wilt.

Veel inspiratie toegewenst!

Podcast #293 – Je bent pas afhankelijk van iets in het ondernemen, als je je afhankelijk laat zijn

Er zijn weleens van die situaties in het ondernemen waarbij je je afhankelijk kan voelen.

Denk bijvoorbeeld aan het krijgen van klanten, dingen die tegenzitten, wat andere mensen van je vinden of systemen die ineens niet meer werken.

Maar weet je, je bent pas afhankelijk als je je afhankelijk LAAT zijn. Want je kunt op elk moment de regie terugpakken, ook al heb je op een bepaalde situatie of omstandigheden echt totaal geen invloed.

Want je afhankelijk voelen is een keuze. Ook al ben je ergens van afhankelijk, dan nog is het een keuze of je je afhankelijk voelt.

En dit geldt natuurlijk niet alleen voor situaties in het ondernemen, maar ook in je privé hoef je je na het luisteren van deze PowerMindset Podcast (aflevering #293) nooit meer afhankelijk te voelen van iets of iemand anders. En ook niet van je eigen gedachten. Of je emoties. Of je huidige situatie.

Want alleen al door het besluit te nemen om je niet meer afhankelijk te voelen, neem je gelijk de regie. Voel je je vrijer. En verschijnen er ineens allemaal mogelijkheden die je anders niet had gezien.

Podcast #292 – Wanneer ga je door op Mindset en wanneer luister je naar je inner-being

Een vraag die ik mezelf vandaag stelde toen ik voor de zoveelste uitdaging in het ondernemen stond, met een deadline in het vooruitzicht: “Ga ik door op Mindset of luister ik naar mijn inner-being?”

Ik was namelijk al een paar dagen doorgegaan op Mindset. Niet zo gek natuurlijk wanneer je een sterke Mindset hebt.

Wat op zich een hele goeie kwaliteit is als ondernemer. Alleen kan dit op sommige momenten ook een valkuil zijn.

Want soms geeft je inner-being heel duidelijk aan dat je niet op het juiste pad zit en wil je zelf koste wat kost doorgaan op je Mindset.

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #292) deel ik mijn uitdaging en mijn ervaringen met dit mindset / inner-being proces.

En vertel ik je hoe je de keuze maakt wanneer je het beste kan doorgaan op Mindset en wanneer het beter is om je inner-being te volgen.

Podcast #291 – Laat de echte jij zien en trek de volgers en klanten aan die daar perfect bij passen

Laat jij de echte jij zien? Of hou je je misschien nog in? Of laat jij jezelf zien, zoals je denkt dat je jezelf moet laten zien?

Of misschien heb je helemaal nog niet helder wie de echte jij is? Wie jij werkelijk bent?

Vaak zijn we namelijk anders, dan de persoon die we diep van binnen werkelijk zijn. Dan degene die je was voordat je geconditioneerd werd om op een bepaalde manier te denken. Om je op een bepaalde manier te gedragen.

Denk maar aan uitspraken als: “Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. Voor jezelf kiezen is egoïstisch. Doe niet zo raar. Iedereen kijkt naar je als je zo doet. Als je als dubbeltje geboren bent, zul je nooit een kwartje worden. Wie vraagt wordt overgeslagen. Zo zijn wij niet.”

En ook in het ondernemen kan het zijn dat je je marketing en sales doet op een manier die je hebt geleerd of anderen ziet doen, maar die helemaal niet bij je past.

Je bent dan dus niet aan het ondernemen vanuit alignment. Vanuit de jij die jij diep van binnen werkelijk bent. Waardoor je energie anders is. En het vaak meer moeite kost om de juiste klanten aan te trekken.

Wanneer je gaat ondernemen vanuit alignment en vanuit de echte jij, straal je een andere energie uit. Waardoor je veel makkelijker de juiste volgers en klanten aantrekt.

Ontdek in deze PowerMindset Podcast (aflevering #291) hoe je de echte jij weer gaat vinden. De jij die je was voor alle conditioneringen. En hoe je het ondernemen zoveel leuker en makkelijker maakt, wanneer je de dingen gaat doen vanuit de echte jij.

Podcast #290 – Laat jij je in het ondernemen leiden door angst of door vertrouwen

Er zit nogal een verschil in ondernemen vanuit angst of ondernemen vanuit vertrouwen. Niet alleen in het gevoel wat dat geeft, maar ook in de resultaten die je bereikt.

Ben jij bijvoorbeeld bang dat er voor jou niet genoeg klanten zijn, dat andere mensen iets van jou vinden als jij je boodschap deelt of dat je nooit genoeg zal verdienen met je bedrijf, dan is dat het resultaat wat je krijgt.

Maar ben jij ervan overtuigd dat er meer dan genoeg klanten zijn voor iedereen, dus ook voor jou, dat jouw boodschap als zeer waardevol wordt ontvangen door de juiste mensen en dat jij altijd meer dan genoeg inkomen hebt uit je bedrijf, dan is dat wat je krijgt.

Dit is namelijk hoe de Wet van Aantrekking werkt. Die geeft jou meer van waar je je op focust.

Uit ervaring weet ik dat het niet altijd makkelijk is om vertrouwen te houden, zeker niet als je bedrijf nog niet helemaal lekker loopt. En dat je dan snel weer in angst, frustratie of wanhoop kan schieten.

Maar op elk moment, hoe uitzichtloos een situatie soms ook lijkt, kun je weer in het vertrouwen stappen.

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #290) vertel ik je hoe je dit doet. En hoe je ten alle tijden het vertrouwen houdt in wat jij met je bedrijf wilt bereiken, met welke uitdaging je ook te maken krijgt.

Podcast #289 – Jij mag zelf kiezen aan wie of wat jij je kostbare tijd en energie geeft

Als jij van nature iemand bent die heel graag anderen helpt, dan kan het een flinke uitdaging zijn om je grenzen daarin te bewaken.

Want voor je het weet bied je je hulp aan, terwijl je het zelf al zo druk hebt.

Of heb je Ja gezegd tegen mensen en zaken, waar je achteraf misschien liever Nee tegen had willen zeggen.

Of neem je klanten aan, die je eigenlijk alleen maar energie kosten.

Ook al zit helpen in jouw natuur, dan nog hoef je niet de hele wereld te helpen. Je hoeft niet iedereen te redden.

Omdat ik uit ervaring weet dat dit een flinke uitdaging kan zijn, ga ik hier in deze PowerMindset Podcast (aflevering #289) dieper op in.

En inspireer ik je graag om je heel bewust te worden aan wie of wat jij je kostbare tijd en energie het allerliefste wilt weggeven.

Zodat jij er nóg beter kan zijn voor de mensen voor wie jij er echt wilt zijn. En ondertussen ook tijd en energie overhoudt voor jezelf. Voor je bedrijf. En voor de allerleukste klanten.

Podcast #288 – Wat zou de zelfverzekerde versie van jou doen

Op de momenten in het ondernemen dat je je druk maakt om wat een ander van je denkt, of mensen wel op jou zitten te wachten, bang bent dat iemand Nee zegt tegen je aanbod en daarom je aanbod maar niet doet, dan is een hele krachtige vraag die je jezelf kunt stellen:

“Wat zou de zelfverzekerde versie van mij doen?”

Zou die zich nog druk maken om wat een ander van je denkt? Of zou die gewoon haar boodschap delen die ze te delen heeft en daarmee heel veel mensen helpen?

Zou zij zich nog afvragen of mensen wel op haar zitten te wachten? Of staat zij op voor de mensen voor wie zij zo graag het verschil wil maken?

Zou zij zich nog druk maken over de Nee’s op haar aanbod? Of weet ze dat dit onderdeel is van het ondernemen en focust zij zich op de klanten die Ja zeggen en voor wie zij dus het verschil kan maken?

Echt, dit is zo’n krachtige vraag. Vanuit de zelfverzekerde versie van jou neem je namelijk heel andere keuzes, sta je heel anders in het ondernemen en is alles veel makkelijker.

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #288) vertel ik je hoe je in de zelfverzekerde versie van jezelf stapt. En vanuit hier je bedrijf een stuk makkelijker laat groeien. En de impact maakt waarvoor jij hier op aarde bent.

Podcast #287 – Jij mag zelf kiezen aan wie of wat jij je kostbare tijd en energie geeft

Jouw tijd is zo kostbaar. Jouw energie is zo kostbaar. Het is daarom zo belangrijk om je er bewust van te zijn aan wie en aan wat je jouw kostbare tijd en energie geeft.

En vooral om je bewust te worden aan wie of wat je jouw kostbare tijd en energie WILT geven. Want je hebt daar een keuze in. Jij mag namelijk zelf kiezen of je ergens Ja of Nee tegen zegt. Jij mag voor jezelf opkomen. En voor jezelf kiezen.

En nee, dat is niet egoïstisch. Dat heet self-care. En hoe beter jij voor jezelf zorgt, hoe beter je er kan zijn voor de mensen voor wie jij er wilt zijn. Voor wie jij het verschil wilt maken.

Omdat ik weet dat het nog niet altijd even makkelijk is om Nee te zeggen tegen anderen zonder je schuldig of verantwoordelijk te voelen voor de ander, deel ik mijn recente ervaringen hiermee en tips om je kostbare tijd en energie heel selectief te besteden, in deze PowerMindset Podcast (aflevering #287).

Zodat jij jouw tijd en energie kunt besteden aan de zaken en mensen die voor jou het belangrijkste zijn.

Podcast #286 – Als je van waarde bent, volgt het succes vanzelf

Weet jij eigenlijk wel hoeveel waarde jij te bieden hebt?!

En op het moment dat jij écht gaat staan voor jouw waarde en jouw waarde deelt met de wereld, volgt jouw succes vanzelf.

Dus hou je niet meer in en GA STAAN VOOR JOUW WAARDE.

Deel jouw waarde met de wereld. Zodat jij voor heel veel mensen het verschil kan maken. En daarmee de wereld een stukje mooier maakt.

In deze inspirerende PowerMindset Podcast (aflevering#286) ga ik hier dieper op in. Want dit is een hele fijne en krachtige Mindset om mee te nemen in jouw ondernemerschap.

Podcast #285 – Hoe zou jij het liefste jouw werkdag indelen

We zijn vaak zo gewend om onze dagen aan te passen aan de dagelijkse gang van zaken, dat we ons niet altijd bewust zijn of we onze dagen wel optimaal indelen om er zoveel mogelijk uit te halen. En ook niet of dit wel de meest fijne dagindeling voor je is.

Wanneer werk jij bijvoorbeeld het liefste met klanten? Wanneer wil jij juist ruimte in je agenda? Wanneer ben jij op z’n best om je content te creëren? Hoeveel ruimte heb je ingepland voor jouw persoonlijke ontwikkeling?

Misschien heb je hier nog niet eerder echt over nagedacht, maar het is interessant om eens te kijken hoe jij nóg meer op je eigen manier kunt gaan ondernemen, door je dag in te delen zoals jij dat het liefste wilt.

En je bedrijf om jouw meest ideale dagindeling heen te bouwen. In plaats van je bedrijf aan te passen aan hoe je dagen normaal gesproken eigenlijk automatisch verlopen.

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #285) vertel ik je ter inspiratie welke veranderingen ik laatst heb gemaakt in de indeling van mijn (werk)dagen. En hoe dit er nu al voor heeft gezorgd dat ik meer gedaan krijg in minder tijd. En meer tijd overhoud voor mijn dierbaren en voor mijn persoonlijke ontwikkeling.

Podcast #284 – Je bedrijf is het middel, niet het doel

Een interessante uitspraak die ik de laatste tijd vaker voorbij hoorde komen: “Je bedrijf is het middel, niet het doel.”

Waardoor mijn aandacht gelijk getriggert was. Maar het eerlijk gezegd wel even heeft geduurd voordat ie landde.

En nu ie geland is, is het eigenlijk een hele interessante om dieper op in te gaan. En om eens te kijken naar je doelen met je bedrijf. En of dit eigenlijk wel je echte doelen zijn.

Want vaak zit er meer achter je doelen dan je denkt. En is het doel wat je hebt gesteld, niet je werkelijke doel, maar het middel.

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #284) ga ik hier dieper op in. En help ik je om je doel achter je doel te ontdekken.

Podcast #283 – Een groot compliment aan jou, want je doet het maar even hè

Je doet het maar even hè, je eigen bedrijf.

Naast je dagelijkse dingen, je gezin en misschien zelfs nog een baan.

Al je overige tijd en energie in je bedrijf stoppen, om je bedrijf op de kaart te zetten.

Zichtbaar zijn voor de mensen voor wie jij het verschil wilt maken.

Jezelf elke keer weer herpakken als het even niet gaat zoals je wilt.

Doorgaan waar anderen stoppen.

En dat verdient een groot compliment!

Want je doet het maar even hè…

Jij bent van grote waarde.

Luister zeker even deze PowerMindset Podcast (aflevering #283) om het compliment nóg beter te ontvangen.

Podcast #282 – Wat is het ergste dat er kan gebeuren…

Als je het spannend vindt om een bepaalde stap te nemen in het ondernemen (zoals zichtbaar zijn, je aanbod verkopen of je tarieven verhogen), dan herken je vast dat je brein je allerlei dingen laat zien die er zouden kunnen gebeuren.

En vooral de dingen die mis zouden kunnen gaan. De afwijzingen die je kan krijgen. En andere worse case scenario’s die er kunnen gebeuren als je die stap zet.

Je brein wil jou namelijk veilig houden. Dus bij elke nieuwe stap in het ondernemen, probeert jouw brein jou tegen te houden om die stap te zetten. Want als je gewoon blijft waar je nu bent, dan is dat volgens jouw brein veilig.

Maar als je blijft waar je nu bent, dan kom je niet verder. Klinkt logisch, toch?

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #282) ontdek je hoe je de stappen die je spannend vindt toch kunt zetten. Ondanks wat jouw brein jou allemaal wil laten geloven om jou tegen te houden.

Want alleen dan kom je verder. En alleen dan kan je bedrijf ook weer verder groeien.

Podcast #281 – Laat je licht stralen

Het is tijd om jouw licht te laten stralen. Om jouw licht te verspreiden. En om de mensen die jij wilt helpen jouw licht te laten voelen.

Want jij hebt zoiets moois te bieden. Jij kunt zoveel betekenen voor anderen. En het is nu het moment om dat te gaan voelen én om dat te gaan uitstralen.

Zodat de mensen voor wie jij het verschil wilt maken, vanzelf naar jou toekomen. Omdat jij jouw licht laat stralen. En zij zich daardoor aangetrokken voelen.

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #281) help ik je om jouw licht te laten stralen en jouw licht te verspreiden.

50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik de Checklist naartoe sturen?

*Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan Power in You om mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring.

Deze website gebruikt cookies om de website en mijn aanbod nog beter te maken. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacyverklaring.