Spiritueel Ondernemen met Wendy Koning

De PowerMindset Podcast voor Ondernemers Nr. 221 - 240

Luister waar en wanneer je wilt naar mijn PowerMindset Podcasts vol met Tips, Inzichten & Inspiratie om met een IJzersterke OndernemersMindset en het bewust toepassen van de Wet van Aantrekking je bedrijf te laten groeien en de impact te maken waarvoor je hier werkelijk bent — zonder ooit nog aan jezelf te twijfelen.

Abonneer & luister in je favoriete podcast app:

Podcast #240 – Als er iets is wat jou belemmert om te groeien met je bedrijf, maak dat dan prioriteit

Op de momenten dat je het gevoel hebt dat je niet vooruit komt met je bedrijf, dan is daar altijd een reden voor. We zijn ons alleen niet altijd bewust van deze reden. Waardoor je soms best een tijdje kan aanrommelen met je bedrijf, zonder dat je ook maar een meter vooruit komt.

Er zijn overigens vele verschillende redenen te bedenken, waardoor de groei met je bedrijf kan stagneren.

Omdat ik jou heel graag vooruit help met je bedrijf, help ik je in deze PowerMindset Podcast (aflevering #240) ontdekken waar bij jou momenteel de blokkade zit, waardoor de groei met je bedrijf op dit moment stagneert. Zodat daarna de weg weer vrij is om weer verder te groeien.

Podcast #239 – Weet dat je op elk moment een andere keuze kunt maken

Als iets in je leven of in je bedrijf niet lekker loopt of als je bijvoorbeeld voelt dat je niet (meer) in de juiste richting zit met je bedrijf, weet dan dat je ALTIJD en op elk moment een andere keuze kunt maken.

Zelfs als het voelt alsof je geen keuze hebt. Want in iedere situatie en in elke omstandigheid kun je een andere keuze maken. Het is alleen vaak dat we de gevolgen van de keuze liever niet willen. Daarom kan het soms voelen alsof je geen keuze hebt.

Door de NLP vooronderstelling ‘Ik heb altijd een andere keuze’ aan te nemen als jouw (nieuwe) waarheid, creëer je direct een enorme vrijheid in jezelf en voor jezelf.

Dan kan niets of niemand jou nog wat maken. En dan is geen uitdaging nog groot genoeg om jou ervan te weerhouden om helemaal te gaan leven en te ondernemen op jouw manier. Op de manier die JIJ wilt. En die het beste bij JOU past. Hoe fijn zou dat zijn?

Luister in deze PowerMindset Podcast (aflevering #239) hoe je ALTIJD en op elk moment een andere keuze kunt maken. In welke situatie dan ook.

Podcast #238 – Het is niet dat je het niet kan, je weet alleen nog niet hoe

Mocht je nog weleens aan jezelf twijfelen of je het wel kan – bijvoorbeeld het hele ondernemen, het krijgen van meer klanten of de omzet behalen die je wilt – dan kan ik je nu alvast zeggen: “Ja, je kan het!”

En dat zeg ik niet om alleen maar even iets positiefs te zeggen. Maar het is alleen vaak zo dat je nog niet helemaal weet hoe. En dat is precies waar die twijfel van ‘kan ik het wel’ vandaan komt.

Mijn overtuiging is dat je ALLES kunt leren wat je wilt. En dat je niet afhankelijk hoeft te zijn van aangeboren talent of dat het bij je in de familie zit of iets in die richting.

Dit betekent dus dat je niet meer aan jezelf hoeft te twijfelen of je het wel kan. Maar dat je alleen maar hoeft te leren HOE je het moet doen. En HOE je de resultaten gaat behalen met je bedrijf die je wilt.

Luister anders gewoon even deze PowerMindset Podcast (aflevering #238). Want dan is je kan ik het wel-mindset daarna gelijk geshift.

Podcast #237 – Wordt comfortabel met oncomfortabel zijn als je met je bedrijf wilt groeien

Het ondernemen bestaat niet alleen uit het nemen van comfortabele acties. Sterker nog, het ondernemen bestaat vaker uit het nemen van oncomfortabele acties. Tenminste, als je wilt groeien met je bedrijf.

Want groei ligt buiten je comfortzone. En als je alleen maar comfortabele acties blijft nemen, dan groei je vaak niet verder.

Om te groeien is het nodig om buiten je veilige en vertrouwde comfortzone te stappen. Om acties te nemen die in het begin misschien nog wat spannend voelen.

En daar gaat het vaak mis. Want ons brein houdt niet van oncomfortabele acties. Die houdt van vertrouwd. Want alles wat voor je brein vertrouwd is, voelt veilig. En jouw brein wil je veilig houden.

Daarom hoor je ook vaak van die stemmetjes in je hoofd die je aan jezelf laten twijfelen. Die je onzeker maken. En die ervoor zorgen dat je het toch nog maar even uitstelt. Of – nog erger – helemaal maar niet doet.

Hoe je toch buiten je comfortzone kunt gaan stappen, ondanks dat je het nu misschien nog heel erg spannend vindt, vertel ik je in deze PowerMindset Podcast (aflevering #237). Zodat jij met jouw bedrijf gaat groeien. En voor heel veel mensen het verschil kan maken.

Podcast #236 – Het is jouw tijd om je dromen met je bedrijf waar te maken

Het is NU jouw tijd om je dromen met je bedrijf waar te gaan maken. En ook al voel je je er misschien nog niet helemaal klaar voor, het is nu écht jouw tijd.

Laat het me je uitleggen.

Want je brein vertelt je misschien iets anders. Die vertelt je misschien dat het nog niet het juiste moment is. Omdat je omstandigheden het nog niet toelaten. Omdat je eerst dit nog moet doen. Of dat nog moet doen.

En je brein kan heel overtuigend zijn. Waardoor je het zelfs echt gaat geloven dat het nu nog niet het juiste moment is. En besluit om het nog even uit te stellen.

Maar elke dag dat jij nog niet richting jouw dromen beweegt, is weer een dag langer waarin jij niet je droom kunt leven.

Daarom is er geen beter moment om NU te besluiten om voor je dromen te gaan.

Hoe je dit doet en waarom NU écht het juiste moment is (ook al denk je misschien nog van niet), vertel ik je in deze PowerMindset Podcast (aflevering #236).

Podcast #235 – Zo manifesteer je sneller wat je wilt

Als je wat wilt, dan wil je dat natuurlijk het liefst zo snel mogelijk. Wat heel logisch is. Want het is niet voor niets iets wat je wilt.

Alleen werkt de Wet van Aantrekking niet altijd zo snel als dat je zou willen. En krijg je je het lang niet altijd op het moment dat jij het zou willen.

Het Universum geeft jou namelijk alles op het juiste moment. Dat wil zeggen, wat volgens het Universum het juiste moment is.

Toch zijn er bepaalde dingen die jij zelf kan doen om sneller te manifesteren wat je wilt.

En die vertel ik je in deze PowerMindset Podcast (aflevering #235).

Doe er je voordeel mee!

Podcast #234 – Succes met je bedrijf begint altijd binnen in jou

Succes is voor iedereen weggelegd. Ook voor jou. En ondanks dat succes voor iedereen is weggelegd, is toch maar de minderheid van de ondernemers echt succesvol met hun bedrijf. Sterker nog, de meerderheid van de ondernemers bereikt niet eens 50% van wat ze willen met hun bedrijf.

De grootste reden hiervoor is, dat ondernemers voornamelijk op zoek zijn naar ‘Gouden Formules’ en ‘Geheime Strategieën’ om hun bedrijf te laten groeien.

Terwijl strategie maar 20% onderdeel is van het succes wat succesvolle mensen bereiken. Volgens sommige grootheden zelfs slechts 5%.

Succes begint namelijk ALTIJD bij jezelf. Bij jou als persoon. De andere 80% (of 95%) van succes bestaat dan ook uit je eigen mindset.

Succes begint dus van binnen.

En daarom help ik je in deze PowerMindset Podcast (aflevering #234) groeien in jouw innerlijke succes. Zodat jij ook met jouw bedrijf het succes kunt gaan bereiken wat je wilt.

Podcast #233 – Welke bijdrage wil jij leveren aan de wereld?

Ik geloof dat we hier zijn met een reden. Met een doel. Om dingen te leren. Om te groeien. En om iets te betekenen voor de wereld.

Daarom stel ik je graag deze vraag: “Welke bijdrage wil jij leveren aan de wereld?”

Wat wil jij hier betekenen? Waarvoor ben jij hier op aarde? En wat houdt je nog tegen om VOLLEDIG datgene te gaan doen waarvoor je hier werkelijk bent?

Jij hebt zoveel te betekenen!

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #233) geef ik je de seintjes en de zetjes om om volledig te gaan voor wat jij werkelijk wilt. En om de bijdrage te gaan leveren waarvoor jij hier op aarde bent gekomen. Want jij kunt hiermee het verschil maken.

Laten we ervoor gaan!

Podcast #232 – Train jezelf in het denken in overvloed

Het Universum kent alleen maar overvloed. Maar hier op aarde hebben we geleerd om in tekort te denken en te geloven.

Daarom is het tijd om weer terug te gaan naar ons oorspronkelijke denken in overvloed. Want als je denkt in overvloed, dan trek je meer overvloed aan. Denk je in tekort, dan trek je meer tekort aan.

Zo simpel is het.

Hoe je jezelf kunt trainen in het denken in overvloed om meer aan te trekken van wat je wél wilt, vertel ik je in deze PowerMindset Podcast (aflevering 232).

Podcast #231 – Gun jezelf het succes waar je (stiekem) naar verlangt

Diep van binnen verlangen we vaak meer dan dat we aan onszelf durven toegeven. Waardoor we ons klein houden in het verlangen naar meer. Naar het werkelijke succes wat je wilt bereiken.

Dit komt omdat we op een bepaalde manier zijn geconditioneerd om klein te denken.

Bijvoorbeeld:

“Succes is niet voor iedereen weggelegd.”

“Wat niet kan, kan niet.”

“Je kan alleen succesvol worden als je keihard werkt.”

“Je moet kijken naar wat je nu hebt.”

Allemaal onzin! En het is tijd om daar verandering in te brengen. Zodat jij het succes kunt gaan creëren waar jij werkelijk naar verlangt.

Luister in deze waardevolle aflevering van de PowerMindset Podcast (aflevering #232) hoe je ALLES kunt gaan bereiken wat jij diep van binnen het allerliefste zou willen. En hoe je je verlangens niet meer hoeft weg te drukken, omdat je bang bent wat een ander ervan zal vinden.

Want succes is ook voor jou weggelegd. Echt!

Podcast #230 – Welke impact wil jij aan het einde van je leven hebben gemaakt?

Als je aan het einde van je leven wilt terugkijken op een fantastisch leven, waarin jij helemaal hebt geleefd op jouw voorwaarden en de impact hebt gemaakt die je wilde, is het belangrijk om daar VANDAAG al mee te starten.

Want weet je, ons leven hier op aarde is niet oneindig. En de dagen, weken, maanden en jaren gaan zo aan je voorbij. Ze lijken ook steeds sneller te gaan, vind je niet?!

Als jij dus aan het einde van je leven vol dankbaarheid, trots en voldoening wilt terugkijken op een leven waarin jij van grote betekenis bent geweest in het leven van heel veel mensen, dan is het NU de tijd om de stappen te zetten in die richting.

En niet een beetje of half/half, maar voor de volle 100%.

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #230) neem ik je mee op reis naar de verre toekomst.

En geef ik je de inspiratie en zetjes om VANDAAG al de juiste stappen te gaan zetten, die ervoor zorgen dat jij inderdaad aan het einde van je leven vol dankbaarheid, trots en voldoening terugkijkt op een fantastisch leven en op een geweldige nalatenschap die je hier achterlaat.

Podcast #229 – MoneyMindset: Geld is nooit het probleem waarom iemand geen klant wordt

Als mensen geen klant bij je worden, dan is geld eigenlijk nooit het probleem. Ook al zegt iemand misschien van wel. Dat ze heel graag klant bij je willen worden, maar dat ze het niet kunnen betalen. Of dat ze het te duur vinden.

Als iemand namelijk écht heel graag wil, dan vindt diegene een manier om het te betalen. Écht! Ik heb dit zelf meerdere keren gedaan als ik coaching of een training wilde volgen en ik had het geld niet letterlijk op mijn bankrekening staan.

En ik heb het ervaren in gesprekken met potentiële klanten die aangaven héél graag met mij te willen werken, maar het geld er niet voor hadden. En het uiteindelijk toch deden, omdat ze voelden dat dit was wat ze op dat moment nodig hadden. En wat denk je? Ze hebben me allemaal betaald.

Het kan ook zijn dat je wordt gespiegeld door het Universum. En dat je daar je lessen uit hebt te leren, voordat je de klanten aantrekt die gemakkelijk investeren.

Want hoe ga jij bijvoorbeeld zelf om met het uitgeven en investeren van geld? Denk jij al snel: “Ik zou dit heel graag willen, maar ik kan het niet betalen. Of: Ik vind dit wel duur.” Dan is dat een belangrijke Mindset om aan te werken.

Want het Universum matcht met jouw vibratie. En als jij qua geld uitgeven zelf nog op een lage vibratie zit, dan is dat wat je aantrekt. Maar als jij naar een hogere vibratie gaat, dan geeft het Universum jou wat je op die frequentie uitzendt.

Tijd dus om op te schalen naar een hogere vibratie als het gaat om je MoneyMindset.

En sowieso om je Mindset te veranderen als het gaat om de redenen waarom iemand geen klant bij je wordt. Want geld is écht nooit het probleem.

Podcast #228 – Er zijn meer dan genoeg klanten voor jou. Echt!

Eén van de meest gehoorde onzekerheden van ondernemers in mijn afgelopen jaren als MindsetCoach is: “Zouden er wel genoeg klanten zijn voor mij?”

En mijn antwoord daarop is volmondig: “JA!”

Ondanks dat je het nu misschien ervaart als een grote uitdaging om klanten te krijgen en andere ondernemers om je heen hier ook mee ziet struggelen.

Want er is alleen maar overvloed. Het Universum kent alleen maar overvloed. Dat betekent dat er ook alleen maar een overvloed aan klanten is. Een tekort aan klanten bestaat niet.

Alleen, als het nu nog niet zo lekker gaat met het krijgen van klanten en je focust je daarop, kan die overvloed aan klanten niet naar je toekomen.

Hoe je dan wel de klanten aantrekt vanuit overvloed en deze naar je toe kunt laten stromen vertel ik je in deze PowerMindset Podcast (aflevering #229).

Na het luisteren van deze Podcast zul je nooit meer hetzelfde kijken naar het aantrekken van klanten.

Podcast #227 – Hoe je de wet van aantrekking toepast in het ondernemen

De Wet van Aantrekking werkt altijd, dus waarom zou je het niet bewust inzetten in het ondernemen? Om met je bedrijf een stuk makkelijker te bereiken wat jij zo graag wilt?

Want het ondernemen wordt zoveel makkelijker wanneer je de Wet van Aantrekking bewust inzet. Het wordt zoveel leuker. En je gaat zoveel meer bereiken.

Niet door harder te werken. Maar door de Wet van Aantrekking op de juiste manier toe te passen, waardoor het Universum jou alles kan geven waar je naar verlangt.

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #227) vertel ik je wat het belangrijkste is om te kunnen manifesteren wat je wilt. En hoe je door het Universum wordt geleid op weg naar je doelen door de inspired actions die je dan krijgt.

Podcast #226 – Waar sta jij over 6 maanden met je bedrijf als je blijft ondernemen zoals je nu doet?

Als je blijft ondernemen op de manier die je nu doet, waar staat jouw bedrijf dan over een half jaar? Is je bedrijf dan gegroeid? Of sta je dan nog op hetzelfde punt als dat je nu staat?

Tijd voor een stukje bewustwording. Want als je bedrijf op dit moment nog niet loopt zoals je zou willen of als je het komende half jaar met je bedrijf naar de next level wilt groeien, dan is het belangrijk om vandaag al te kijken naar hoe je nu aan het ondernemen bent en het effect daarvan. Of datgene wat je nu doet je eigenlijk wel helpt om te groeien.

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #226) geef ik je een zetje in de juiste richting, zodat jouw bedrijf over een half jaar staat waar jij het wilt hebben.

Podcast #225 – De Gouden Formule om je bedrijf te laten groeien bestaat niet

“Doet dit om een omzet van € 100.000,- te halen. Volg deze stappen en je bedrijf wordt gegarandeerd een succes. Schaf deze training aan en je krijgt direct meer klanten.”

Je ziet ze vast wel voorbij komen op social media: de beloftes waarin De Gouden Formule wordt beloofd om meer klanten en meer omzet te krijgen.

En als je er dan uiteindelijk eens met eentje aan de slag gaat, dan blijkt dat je de na een tijdje nog steeds niet de klanten hebt die je wilt. En dat je bankrekening nog steeds niet omhoog schiet.

En het wil niet zeggen dat deze ‘Gouden Formule’ helemaal niet werkt hè?!

Alleen, wat voor een ander werkt, hoeft voor jou niet per se te werken. Daarom geloof ik niet in 1 Gouden Formule. Ik geloof niet in one size fits all.

Anders had iedere ondernemer vanaf dag 1 al een succesvol bedrijf moeten hebben. Toch?

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #225) vertel ik je waar ik dan wel in geloof om meer klanten en omzet te krijgen.

En hoe jij dit vanaf vandaag kunt gaan inzetten om wél de klanten en de omzet te krijgen waar je naar verlangt.

Podcast #224 – Voed je onzekerheid niet langer

Elke keer wanneer je een nieuwe stap wilt zetten met je bedrijf, vindt je brein dat ontzettend spannend. Je brein wil jou namelijk het liefste veilig houden. Waardoor je brein je liever houdt waar je nu bent. Want dat is bekend. En voor je brein betekent bekend ‘veilig’.

Maar ja, als je wilt groeien met je bedrijf, dan heb je daar bepaalde stappen voor te zetten. Stappen die je nog niet eerder hebt gezet. Want als je dezelfde stappen blijft zetten, dan kom je niet verder.

Elke keer wanneer je luistert naar wat jouw brein je vertelt, en elke keer wanneer je hier naar handelt, bevestig je daarmee je onzekerheid. Onbewust zeg je daarmee namelijk dat je ‘er inderdaad nog niet klaar voor bent’. Waardoor je onzekerheid weer wordt gevoed.

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #224) vertel ik je hoe je kunt stoppen met het voeden van je onzekerheid. En te starten met het voeden van je zelfvertrouwen.

Zodat je – ondanks de angst, twijfels en onzekerheid die je bij elke nieuw stap weer kunt voelen – tóch vol vertrouwen de stappen gaat zetten die je dichterbij jouw grote droom met je bedrijf brengen.

Podcast #223 – Laat je verleden niet je toekomst bepalen

Situaties die je in het verleden hebt meegemaakt, kunnen vandaag de dag soms nog steeds een grote invloed hebben. Zeker wanneer je nog vaak aan die situaties denkt. Of bepaalde dingen nu niet doet of niet durft te doen, omdat je in het verleden iets hebt meegemaakt.

Als je kijkt naar de groei van je bedrijf, dan kunnen bepaalde situaties uit het verleden je groei enorm in de weg zitten. Tenminste, als je hier niks mee doet.

Want je kunt een situatie uit het verleden misschien niet meer veranderen, maar je kunt wel veranderen hoe je er nu naar kijkt. En welke invloed je het nog laat hebben in jouw leven en in het ondernemen op dit moment.

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #223) help ik je om de situaties uit je verleden – die jou niet meer dienen – los te laten. Zodat deze situaties niet langer invloed hebben op wat je allemaal wilt doen en op wat je het allerliefste wilt bereiken.

Podcast #222 – Als je laat zien waar je écht voor staat, kun je afgewezen worden en dat is helemaal oké

Vanuit onze natuurlijke angst om afgewezen te worden, houden veel ondernemers zich in. Ze delen niet hun échte boodschap. Omdat een ander daar wat van kan vinden. En een negatieve reactie kan geven.

Maar weet je, niet iedereen zal het altijd eens zijn met de boodschap die je deelt. En dat is helemaal oké. Want dat zijn niet de mensen op wie jij je hoeft te focussen.

Jij hoeft je alleen maar te focussen op de mensen die blij zijn met jouw boodschap. Omdat dat de boodschap is die zij nodig hebben om te horen. Want dát zijn de mensen waarvoor jij het verschil kunt maken.

Luister in deze PowerMindset Podcast (aflevering #222) hoe je omgaat met de angst voor afwijzing.

Zodat jij vol vertrouwen de boodschap kan gaan delen, waarmee je impact gaat maken in het leven van heel veel mensen.

Podcast #221 – Stop met het pleasen van anderen en start met het pleasen van jezelf

Ben jij een echte people pleaser? Zeg jij vaak automatisch al Ja, voordat je er überhaupt over na hebt gedacht of je het eigenlijk wel wilt? En gaat dit tegenwoordig vaak ten koste van de tijd en energie die je eigenlijk het liefste aan je bedrijf zou willen besteden?

Dan is het tijd om te stoppen met het steeds maar pleasen van anderen. En te starten met het pleasen van jezelf.

Zodat je meer tijd en energie aan je bedrijf kan besteden. Waardoor je bedrijf gaat groeien. En jij de impact gaat maken die je zo graag wilt maken.

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #221) geef ik je Tips hoe je makkelijker Nee kunt zeggen tegen anderen, ook als je dat nu nog heel lastig vindt. En hoe je makkelijker Ja zegt tegen jezelf en tegen je bedrijf.

50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik de Checklist naartoe sturen?

*Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan Power in You om mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring.

Deze website gebruikt cookies om de website en mijn aanbod nog beter te maken. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacyverklaring.