Spiritueel Ondernemen met Wendy Koning

De PowerMindset Podcast voor Ondernemers Nr. 181 - 200

Luister waar en wanneer je wilt naar mijn PowerMindset Podcasts vol met Tips, Inzichten & Inspiratie om met een IJzersterke OndernemersMindset de impact te maken waarvoor je hier werkelijk bent — zonder ooit nog aan jezelf te twijfelen.

Abonneer & luister in je favoriete podcast app:

Podcast #200 – Dit is het enige wat jij hoeft te doen om ALLES te bereiken met je bedrijf wat je wilt 

De meeste ondernemers zijn vooral bezig met wat ze denken te moeten doen om succesvol te worden. Wat ze geleerd, gezien, gehoord of ergens gelezen hebben.

Alleen, als dit voor jou niet goed voelt en je eigenlijk voelt dat dit niet de manier van ondernemen is die bij je past, ga je hierdoor juist niet bereiken wat je wilt. En ben je alleen maar bezig met hoe je ‘denkt’ dat het moet. In plaats van hoe jij het wilt.

Er zijn zoveel manieren om te ondernemen. Er zijn zoveel manieren om zichtbaar te zijn. Er zijn zoveel manieren om klanten te krijgen. En er zijn zoveel manieren om te bereiken wat jij wilt.

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #200) vertel ik je hoe je los komt van wat je ‘denkt’ dat je moet doen – en waar je je niet goed bij voelt – en wat het enige is wat jij hoeft te doen om op de manier die bij jou past ALLES te gaan bereiken met je bedrijf wat je wilt.

Doe er je voordeel mee. Want het ondernemen kan zoveel leuker en makkelijker zijn als je het gaat doen op de manier zoals jij dat wilt. En die bij jou past.

Podcast #199 – Jij hoeft je potentiële klant niet te overtuigen of over te halen om klant bij jou te worden

Als het gaat om verkopen, dan is het niet aan jou om jouw potentiële klant te moeten overtuigen om klant bij jou te worden. Al kan dat weleens zo voelen. Zeker als jij zeker weet dat jouw aanbod voor jouw potentiële klant een groot verschil gaat maken. En dat je hem of haar het liefst wilt overhalen om jouw aanbod te kopen. Omdat je weet wat het hem of haar gaat opleveren.

Maar weet je, jij hoeft jouw potentiële klant helemaal niet te overtuigen. Jouw potentiële klant moet zichzelf te overtuigen. Jij bent er om je potentiële klant te helpen om de juiste keuze te maken voor zichzelf. Niet vanuit de rol als sleepboot. Maar vanuit een vuurtoren rol. Zodat de juiste mensen jou weten te vinden en naar je toekomen wanneer ze klaar zijn voor jouw aanbod.

Hoe je deze vuurtoren rol inneemt en je potentiële klant helpt om de juiste keuze te maken om wel of niet jouw aanbod te kopen, vertel ik je in deze PowerMindset Podcast (aflevering #199).

Zodat je veel makkelijker en relaxter de klanten krijgt met wie jij het liefste werkt.

Podcast #198 – Wat jij denkt dat een ander van je denkt is vaak juist niet wat een ander van je denkt

“Wat zal een ander van me denken?”
“Een ander vindt me vast raar.”
Of denkt vast: “Wat moet zij nou steeds met haar gezicht op social media, wie denkt ze wel dat ze is?”

Herkenbaar? We zijn zo goed in het invullen wat een ander van ons denkt… denken we. Want in de praktijk blijkt juist dat we hier helemaal niet zo goed in zijn als we denken.

Wat jij namelijk denkt dat een ander van je denkt, is vaak juist totaal NIET wat een ander van je denkt.

Jouw brein maakt hier namelijk zijn eigen verhaal van. En voor je het weet gaat dat verhaal wat jouw brein je vertelt een eigen leven leiden. En heb je een heel scenario bedacht wat een ander van je denkt.

Vervolgens wordt het in je brein steeds groter en groter gemaakt. Totdat je onzekerheid weer de overhand neemt en je je toch maar weer aan gaat passen aan hoe het ‘hoort’.

In plaats van dat je gewoon je eigen ding doet. En je leven leeft op de manier zoals JIJ dat wilt.

Hoe fijn zou het zijn als jij gewoon hélemaal jezelf kan zijn? Gewoon doet waar je zin in hebt? En je leven leeft hoe jij dat wil?

Na het luisteren van deze PowerMindset Podcast (aflevering #198) hoef je je niet meer aan te passen en kun jij gewoon helemaal jezelf zijn. En het leven gaat leven zoals JIJ dat wilt.

Podcast #197 – De beste keuzes voor je bedrijf zijn meestal niet de meest makkelijke keuzes

Als ondernemer kom je voor veel keuzes te staan. Of je nou net begonnen bent met je bedrijf of al wat langer bezig bent.

En dit zijn ook niet altijd de meest makkelijke keuzes. Bijvoorbeeld of en wanneer je je baan gaat opzeggen om volledig voor je bedrijf te gaan. Of je je nog op de juiste doelgroep richt of diep van binnen voelt dat je je op een andere doelgroep wilt richten. Of je nog wel door wilt gaan met je huidige aanbod. Of je een bepaald traject (voortijdig) wilt stoppen omdat het niet meer goed voelt of toch nog door gaat.

Wanneer je de keuzes gaat maken die goed voelen voor JOU en voor JOUW bedrijf – ook al zijn het misschien niet de makkelijkste keuzes om te maken – gaat je bedrijf veel moeitelozer groeien.

En wordt het ondernemen alleen maar leuker en leuker. En kun jij vanuit dat gevoel de impact maken die je zo graag wilt. Hoe mooi is dat?

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #197) deel ik een aantal moeilijke keuzes die ik heb gemaakt in mijn ondernemersreis. Zowel het opzeggen van mijn vaste baan, als het veranderen van doelgroep (terwijl mijn nieuwe website nét online stond) en het stoppen van een aanbod dat nog liep, maar niet meer goed voelde.

Podcast #196 – Waarom niet jij?

“Wie ben ik om te gaan voor wat ik écht wil?”
“Waarom zouden klanten voor mij kiezen?”
“Wie ben ik om succesvol te worden?”

Maar: “Waarom niet jij?”

Waarom zou jij het niet kunnen? Waarom zou jij niet succesvol kunnen worden? Waarom zou het voor jou niet weggelegd zijn om te gaan voor wat je écht wilt?

Want met de juiste Mindset en het bewust toepassen van de Wet van Aantrekking kun jij ALLES bereiken wat je wilt.

Het enige wat er vaak nog in de weg zit, zijn je belemmerende overtuigingen. Die jou tegenhouden – en blijven tegenhouden als je er niks mee doet – om te gaan doen wat je hier te doen hebt. En waarvoor je hier werkelijk bent.

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #196) geef ik je het zetje en de Mindset shift om te gaan voor wat jij werkelijk wilt met je bedrijf.

Podcast #195 – 10 Tips voor introverte ondernemers in de overwegend extraverte ondernemerswereld

Om als introverte ondernemer je plek in te nemen in de overwegend extraverte ondernemerswereld, kan soms best als een uitdaging voelen.

Waar een extravert zichzelf bijvoorbeeld makkelijk laat zien en haar aanbod het liefst van de daken schreeuwt, zit een introvert het liefst in haar eigen bubbel achter de schermen en doet haar aanbod op een meer ingetogen manier.

Waar een extravert het heerlijk vindt om (offline) te netwerken met grote groepen ondernemers, vind een introvert het juist heel fijn om met een klein, select groepje of 1-op-1 een diepgaande relatie op te bouwen.

Waar een extravert een volle agenda heel fijn vindt, heeft een introvert juist (veel) vrije plaatsen in haar agenda nodig om ook tussendoor op te kunnen laden.

Maar dat wil niet zeggen dat alleen de extraverte ondernemers klanten krijgen en succesvol kunnen worden.

Een introvert onderneemt alleen liever net even op een andere manier dan die je vaak hoort van (de overwegend extraverte) businesscoaches of marketingexperts.

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #195) deel ik mijn proces als introvert in het ondernemen. In het begin van mijn ondernemerschap wist ik namelijk nog niet dat ik introvert was. Daar kwam ik pas later achter. En vanaf toen heb ik bepaalde keuzes gemaakt om mijn bedrijf zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij mijn introverte persoonlijkheid.

Dit geeft namelijk zoveel meer vrijheid. Energie. Rust. En plezier.

Want dan hoef je niet meer de dingen te doen die de meeste (vaak extraverte) ondernemers doen. Dan kun je echt gaan ondernemen op de manier die bij je past. En dan wordt het ondernemen zoveel leuker én makkelijker. En komen de klanten ook veel makkelijker.

Podcast #194 – Niet perfect zorgt voor meer verbinding met je volgers en klanten

Het liefst willen we als ondernemer natuurlijk dat alles perfect is. En dat alles perfect verloopt.

Dat je je video of podcast zonder ‘euhhh’ of gestotter opneemt. Dat er geen onverwachte dingen gebeuren tijdens een training of Zoom-call. Dat een lancering helemaal vlekkeloos verloopt. En de verbinding continu stabiel is tijdens een Live.

En dan blijkt in de realiteit dat er bijna altijd wel iets gebeurt, waardoor het toch niet helemaal 100% perfect verloopt.

En dat het (achteraf) altijd minder erg blijkt dan je van tevoren had verwacht. En dat je (potentiële) klanten er al helemaal geen probleem van maken. En juist zien dat jij ook maar gewoon mens bent en dat er bij jou ook weleens dingen mis gaan (dit is voor je meeste volgers en klanten trouwens echt een opluchting om te zien).

En precies dat zorgt ook nog eens voor meer verbinding met je klanten en volgers. Want mensen werken graag met ‘echte’ mensen. En niet met ‘gemaakte’ mensen.

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #194) shift ik je Mindset over het krampachtig vasthouden aan ‘het alles perfect willen doen’, zodat je gewoon bezig kunt zijn met het maken van de impact waarvoor je hier bent. In plaats van je druk maken of het wel perfect genoeg is.

Podcast #193 – Het GOUD zit niet in je bedrijf, het zit in jou

In tegenstelling tot wat het grootste deel van de ondernemers denkt, zit het goud niet in je bedrijf. Het goud zit in jou. En het is tijd om jouw goud naar buiten te laten komen. Zodat jij de impact kunt gaan maken waarvoor je hier werkelijk bent.

Hoe je jouw GOUD gaat vinden en hoe je dit de wereld in kunt laten stromen, vertel ik je in deze PowerMindset Podcast (aflevering #193).

Laat jouw goud eruit!

Podcast #192 – Het verschil tussen hard werken vanuit druk en hard werken vanuit inspired action

Ambitieuze onderneemsters houden van hard werken. Ze vinden het heerlijk om met hun bedrijf bezig. En maken dan vaak ook meer uren dan de gemiddelde werkende vrouw (herkenbaar?).

Niks mis mee. Zolang je maar niet hard werkt vanuit druk, tekort of stress. Maar vanuit inspired action.

Ondernemen voelt namelijk zoveel moeitelozer als je werkt vanuit inspired action. En je bereikt ook nog eens veel makkelijker je doelen vanuit inspired action.

Wat inspired action precies is en hoe jij dit in jouw bedrijf kunt gaan toepassen, vertel ik je in deze PowerMindset Podcast (aflevering #192).

Podcast #191 – Het is tijd om te stoppen met jezelf aan te passen en gewoon te ZIJN wie je werkelijk bent

Maar weinig mensen zijn echt helemaal zichzelf. We hebben namelijk in het verleden geleerd om onszelf aan te passen. Aan anderen. Aan de maatschappij. Aan wat er van ons werd verwacht.

Veel mensen passen zich – nu ze volwassen zijn – nog steeds aan. En niet eens altijd bewust. Maar gewoon omdat dit nou eenmaal een patroon is geworden.

Zij zijn dus niet de persoon die ze werkelijk zijn. En maken dus niet de impact vanuit wie ze zijn, maar vanuit wie ze denken te moeten zijn.

Waardoor het ondernemen vaak moeizaam gaat. En ze niet de impact maken die ze zouden kunnen maken wanneer ze gewoon helemaal zichzelf zijn.

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #191) ontdek je hoe je weer de jij wordt die je diep van binnen werkelijk bent. Hoe je volledig in alignment komt met wie je bent. En hoe dit de groei van je bedrijf een enorme boost gaat geven.

Want wanneer jij gaat ondernemen vanuit de jij die jij werkelijk bent, dan gaat alles veel makkelijker. En vanuit die high-vibe energie trek je makkelijker de klanten aan die met de werkelijke jij resoneren. En kun je dus voor veel mensen het verschil maken.

Podcast #190 – Als iemand nu geen klant wordt, betekent het niet dat ze nooit klant worden

Als het aantal klanten bij een lancering tegenvalt of iemand zegt Nee tegen je aanbod, betekent het niet dat de mensen die jouw aanbod nu niet kopen, nooit klant bij je gaan worden.

Sommige mensen worden pas na een paar maanden of zelfs pas na jaren klant.

Weet dus dat de zichtbaarheidsacties die je nu doet, niet voor niks zijn. Het is een investering die je doet. Een investering die je op een later moment nog steeds klanten kan opleveren.

Mijn eigen ervaringen hierover en de juiste mindset om hier als ondernemer mee om te gaan, deel ik in deze PowerMindset Podcast (aflevering #190).

Podcast #189 – Kijk ook eens even naar hoever je al bent gekomen

Als je ambitieus bent dan ben je vaak meer bezig met de dingen die je allemaal nog wilt bereiken. En dan kan het behoorlijk frustrerend zijn als bepaalde resultaten tegenvallen.

Zo werd mij vorige week weer even een spiegel voorgehouden. Een spiegel waarin ik mocht zien dat ik ook af en toe even mag kijken naar waar ik nu sta. Naar hoever ik al ben gekomen. En wat ik allemaal al heb bereikt.

Graag hou ik jou in deze PowerMindset Podcast (aflevering #189) ook een spiegel voor. Want het is enorm goed voor je persoonlijke groei als je ook regelmatig kijkt naar hoever je al bent gekomen. En daar je oprechte waardering en dankbaarheid voor te voelen. Zodat je meer van dit gaat aantrekken.

Podcast #188 – Focus je niet alleen op je doel, maar geniet ook van de reis

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #188) deel ik mijn ontdekkingen van de afgelopen jaren met betrekking tot het bereiken van doelen.

Ik vertel je onder andere over mijn verschillende interne conflicten die ik had, omdat ik vanuit NLP gewend was mijn doelen te stellen en te bereiken. En ik bij de wet van aantrekking leerde dat daar sommige dingen net iets anders gaan.

Gelukkig weet ik inmiddels om te gaan met deze interne conflicten. En gebruik ik bij alles wat ik doe het beste van beide werelden.

En daar neem ik je vandaag in mee in deze aflevering van de PowerMindset Podcast.

Podcast #187 – Oude patronen doorbreken om met je bedrijf naar de next level te groeien

Wist je dat 95% van wat je doet onbewust gaat? Dit betekent dat je dus het grootste gedeelte van de dag op de automatische piloot handelt. Wat soms handig is. Maar ook vaak niet zo handig.

Want er zijn ook patronen die jou van jouw doelen afhouden. Waardoor je iets misschien wel heel graag wilt, maar niet de stappen zet die nodig zijn. Of als je iets moet doen waar je tegenop ziet, dat je het dan toch nog maar even uitstelt (voor de zoveelste keer).

Wanneer je je patronen die je niet dienen doorbreekt, en ze vervangt door betere patronen, ga je zoveel meer bereiken met je bedrijf.

Luister in deze PowerMindset Podcast (aflevering #187) hoe je je oude patronen die je niet meer wilt, kunt doorbreken. Zodat de weg vrij is om alles te gaan bereiken wat jij zo graag wilt met je bedrijf.

Podcast #186 – Wees bereid om het werk te doen en succes is onvermijdelijk

Weet je wat succesvolle mensen zo succesvol maakt? Ze zijn bereid om ‘het werk’ te doen.

En daarmee bedoel ik niet per se werkdagen maken van gemiddeld 14 uur per dag. Maar daarmee bedoel ik dat ze de acties nemen die nodig zijn om hun doelen te bereiken. Zowel het innerlijke werk, als het andere werk dat nodig is.

Wat ik hier precies mee bedoel en hoe jij dit als ondernemer ook kunt gaan toepassen om jouw droom met je bedrijf waar te maken, vertel ik je in deze PowerMindset Podcast (aflevering #186).

Podcast #185 – Je hoeft je vanaf nu NOOIT meer zorgen te maken

Stel je voor dat je je NOOIT meer zorgen hoeft te maken. Niet over je omstandigheden. Niet over wat een ander van je zal denken. Niet over of het je wel gaat lukken. Niet of er wel genoeg klanten komen. Niet over je financiële situatie.

Maar dat je gewoon vol vertrouwen gaat voor wat jij werkelijk wilt. Ongeacht je omstandigheden. Ongeacht wat een ander van je denkt. En ongeacht wat die stemmetjes in je hoofd je vertellen.

Dit is ook voor jou mogelijk!

Want vanaf vandaag hoef je je NOOIT meer zorgen te maken.

Hoe je dit doet, vertel ik je in deze PowerMindset Podcast (aflevering #185). Want dit gaat je zo enorm veel vrijheid opleveren. En daarbij wordt je hierdoor ook nog eens een magneet voor alles wat je wilt aantrekken in je leven en in je bedrijf.

Podcast #184 – Zet wat je wilt vandaag al in beweging (wacht niet tot…)

Als je iets heel graag wilt, zet het dan vandaag al in beweging. Want alleen door in beweging te komen en in beweging te blijven, ga je bereiken wat je wilt.

Je hoeft dus niet te wachten tot …
– je omstandigheden beter zijn
– je meer tijd hebt
– je kinderen ouder zijn
– je meer geld hebt
– je meer kennis hebt
– etc, etc, etc…

Nee, je kunt VANDAAG al de eerste stap zetten. En dat hoeft echt niet per se al een hele grote stap te zijn. Ook met kleine stapjes kom je bij je doel. Het gaat erom dat je begint. Niet morgen, niet overmorgen, niet volgende maand, maar NU.

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #184) geef ik je het zetje om vandaag die eerste stap te zetten. Zodat jij vandaag alvast een stapje dichter bij je doel bent.

Podcast #183 – Als je echt iets zou kunnen veranderen in de wereld, waar zou je dan beginnen

Waar zou jij vandaag al mee beginnen, als je zeker wist dat jij echt iets zou kunnen veranderen in de wereld?

Als jij met datgene wat jij te bieden hebt op jouw manier de wereld een stukje mooier kan maken?

Zou je dan nog steeds zo doen zoals je nu doet? Zou je je dan nog steeds druk maken om de dingen waar je je nu druk om maakt? Zou je dan nog steeds zoveel tijd en energie geven aan mensen en zaken die jou alleen maar energie kosten?

Of zou je dan voor jezelf kiezen? Zou je dan gaan doen waarvoor je hier werkelijk bent? Zou je dan meer genieten van alles wat je doet?

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #183) geef ik je graag het zetje om te gaan voor wat je werkelijk wilt en te gaan doen waarvoor je hier bent.

Podcast #182 – De enige die jou tegenhoudt om te groeien met je bedrijf ben jij en dat is goed nieuws

Er is maar 1 factor die jou tegenhoudt om jouw dromen met je bedrijf waar te maken. En dat zijn niet je omstandigheden. Dat is niet je verleden. En dat zijn niet andere mensen.

Want de enige factor die jou tegenhoudt ben jij zelf. Misschien is dit niet de boodschap die je perse wilt horen. Maar die wel nodig is om op dit moment te horen, wil jij jouw dromen waarmaken.

Want het goede nieuws is: jij bent ook de ENIGE die dit kan veranderen. Die de keuze kan maken om er écht voor te gaan. Die de stappen kan zetten richting haar hogere doel. En die kan gaan doen waarvoor ze hier werkelijk is.

Want ik weet zeker dat jij hier voor iets groters bent. En als jij dat ook voelt, dan is het tijd om jezelf niet meer tegen te houden. En de stappen te zetten die nodig zijn om jouw grote droom met je bedrijf waar te maken.

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #182) vertel ik je precies hoe je jezelf niet meer in de weg hoeft te zitten en ALLES kunt gaan bereiken wat je wilt.

Podcast #181 – Hoe je de waarde van je aanbod overbrengt

50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik de Checklist naartoe sturen?

*Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan Power in You om mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring.

Deze website gebruikt cookies om de website en mijn aanbod nog beter te maken. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacyverklaring.