Spiritueel Ondernemen met Wendy Koning

De PowerMindset Podcast voor Ondernemers Nr. 141 t/m 160

Luister waar en wanneer je wilt naar mijn PowerMindset Podcast vol met Tips, Inzichten & Inspiratie om met de juiste Mindset en het bewust toepassen van de Wet van Aantrekking de impact te maken met je bedrijf die je zo graag wilt — zonder ooit nog aan jezelf te twijfelen.

De Power in You Podcast
Ook te luisteren op Spotify!

Podcast #160 – Je mag de lat voor jezelf soms gerust eens wat langer leggen in het ondernemen

Ambitieuze en gedreven ondernemers leggen de lat voor zichzelf vaak heel hoog. En ja, ik ben er ook zo eentje.

Op zich is er niks mis mee om de lat voor jezelf hoog te leggen, maar wel als het je blokkeert.

Als het voelt als falen als je bijvoorbeeld niet al je weekdoelen hebt behaald. Of als je nog geen ton omzet hebt in je eerste jaar. Of als je er niet eens aan begint omdat het te ‘groot’ of ’teveel’ is wat je wilt doen.

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #160) leer je omgaan met jouw lat. En vertel ik je wat handig is in het verlagen of juist verhogen van je lat.

Podcast #159 – Wat is jouw Zone of Genius in het Ondernemen?

Als je weerstand en frustraties ervaart in het ondernemen, dan ben je zeer waarschijnlijk aan het ondernemen op een manier die niet bij je past. Die niet binnen jouw ‘Zone of Genius’ ligt.

Misschien doe je dingen waarvan je denkt dat het zo moet. Bijvoorbeeld jezelf overal laten zien. Elke dag zichtbaar zijn. Of je aanbod doen op een bepaalde manier. Terwijl het je alleen maar heel veel moeite kost.

Wanneer je stopt om het op deze manier te doen en gaat ondernemen vanuit jouw Zone of Genius, gaat er zoveel voor je veranderen. En ook voor je bedrijf.

Dan gaat het ondernemen makkelijker. Het is veel en veel leuker. En je trekt ook nog eens makkelijker de klanten aan die je wilt. Zodat je voor nóg meer mensen die impact kunt maken die je zo graag wilt maken.

Ik vertel je alles over het ondernemen vanuit je Zone of Genius in deze PowerMindset Podcast (aflevering #159).

Podcast #158 – Er is niets mis met je

Er is niets mis met je. Je bent niet kapot. Je hoeft niet gemaakt te worden. En het ligt niet aan jou.

Alleen vertellen we onszelf soms verhalen waardoor we het kunnen voelen alsof er iets mis is met ons. Misschien denk je dat er iets mis is met je omdat het nog geen storm loopt in je bedrijf. Omdat er niemand reageert op je berichten. Of omdat je steeds Nee’s krijgt op je aanbod.

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #158) ontdek je dat dit niet aan jou ligt. En dat er met jou echt niets mis is. Ook vertel ik je hoe je met deze gedachten en situaties kunt omgaan.

Podcast #157 – De angst die je voelt in het ondernemen is alleen maar een ‘groeigevoeletje’

Wat kunnen bepaalde dingen in het ondernemen soms toch spannend voelen hè…

Bijvoorbeeld om zichtbaar te zijn, om écht te gaan staan voor wat je te bieden hebt, het doen van je aanbod of om naar de next-level te groeien met je bedrijf.

Zeker als je iets voor het eerst doet of aan het groeien bent, komt dit spannende gevoel vaak omhoog.

Weet dat dit gevoel juist een heel positief gevoel is. Het betekent namelijk dat je aan het groeien bent.

Hoe dit precies zit en hoe je kunt omgaan met deze ‘groeigevoeletjes’ in het ondernemen vertel ik je in deze PowerMindset Podcast (aflevering #157).

Podcast #156 – Je bent al goed genoeg, ook al laten die stemmetjes in je hoofd je daar soms aan twijfelen 

“Ben ik wel goed genoeg?” Een gedachte die ik veel tegenkom bij de onderneemsters die ik coach.

Een gedachte die je enorm kan afremmen in het waarmaken van je dromen. In het bereiken van je doelen. En in het gaan voor wat jij écht graag wilt met je bedrijf.

Daarom vertel ik je in deze PowerMindset Podcast (aflevering #156) hoe je kunt afrekenen met deze “Ben ik wel goed genoeg?” gedachte. Zodat je eindelijk de impact kunt gaan maken die jij werkelijk wilt, zonder ooit nog aan jezelf te twijfelen of je wel goed genoeg bent.

Want jij bent al goed genoeg.

En het is tijd om dit ook zelf te gaan zien.

Podcast #155 – Hoe je vertrouwen houdt als je partner of de mensen in je omgeving anders denken dan jij

Hoe ga je om met de mensen om je heen die anders denken dan jij? Die een andere mindset hebben? Die overal problemen zien?

En vooral: hoe hou je het vertrouwen in wat jij wilt bereiken, wanneer deze mensen negatieve dingen tegen je zeggen? Er niet in geloven? Of je niet steunen?

Waardoor je je misschien onzeker kunt voelen. Of aan jezelf gaat twijfelen.

Niet doen!

Want in deze PowerMindset Podcast (aflevering #155) vertel ik je hoe je hiermee om kunt gaan. Zodat jij gewoon kunt blijven gaan voor wat JIJ wilt, ondanks hoe de mensen in je omgeving erin staan. Of erover denken.

Podcast #154 – Tips om als ondernemer relaxed je vakantie in te gaan en je werk in je vakantie los te laten

De vakantie komt voor veel ondernemers dichterbij. Een periode van loslaten en opladen kan beginnen.

Ik weet dat er ondernemers zijn die zich wat onrustig kunnen voelen in deze periode.

Je wilt misschien nog wat dingen af krijgen voor je vakantie.

En hoe ga je het in de vakantie doen? Wat als er een mailtje komt? Wel of niet zichtbaar zijn? Wel of niet je aanbod laten doorlopen?

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #154)geef ik tips om relaxed je vakantie in te gaan en om je werk tijdens je vakantie los te kunnen laten.

Fijne vakantie!

Podcast #153 – Je bent het waard

Er zitten weleens van die echte ‘juweeltjes’ tussen de podcasts, en dit is er zo een.

Een ‘must-listen’ wanneer je als ondernemer naar de next- level wilt groeien. Wanneer je écht die impact wilt gaan maken in het leven van heel veel mensen. En daarmee de wereld een stukje mooier te maken.

Want na het luisteren van deze PowerMindset Podcast (aflevering #153) hoef je niet meer te twijfelen of je het wel waard bent om die impact te gaan maken. Want dan WEET je dat je het waard bent.

Ongeacht wie je bent. Waar je vandaan komt. Of waar je nu staat.

Je bent het waard!

Luister maar.

Podcast #152 – Hoe een dagje vrij nemen je bedrijf enorm ten goede komt

Onverwachts heb ik afgelopen vrijdag sinds jaaaaaren een dag vrij genomen.

Niet omdat het eerder niet kon (ik ben tenslotte mijn eigen baas), maar omdat ik het gewoon niet deed. Ik werkte altijd maar door. In de avonden. In de weekenden. Omdat ik mijn werk ook zo ontzettend leuk vindt. Het voelt dan ook niet als werk. Meestal ;-).

Totdat ik afgelopen vrijdag echt even toe was aan een vrije dag. Zo’n echte vrije dag. Die ik vroeger in loondienst nog weleens had. Niks aan je hoofd. Niks per se hoeven te doen. Gewoon echt even lekker vrij zijn. En mijn bedrijf loslaten.

En het bijzondere was, dat dit mij en mijn bedrijf zoveel meer heeft opgeleverd dan ik van tevoren had verwacht.

Wat het mij en mijn bedrijf heeft opgeleverd en wat regelmatig vrij nemen ook voor jou en je bedrijf kan opleveren, vertel ik je in deze PowerMindset Podcast (aflevering #152).

 

Podcast #151 – Weet jij wel hoeveel impact je kunt maken als je STOPT met jezelf klein houden…

Een boodschap voor jou vanuit mijn tenen en rechtstreeks vanuit mijn hart.

Om jou te laten VOELEN hoeveel impact jij kunt maken op het moment dat jij jezelf niet meer klein houdt. En écht gaat staan voor wat je te bieden hebt.

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #151) geef ik je de boost die je nodig hebt om nu eindelijk écht die impact te gaan maken die je zo graag wilt.

Podcast #150 – Haal de druk eraf in het ondernemen

Als je continu een druk voelt in het ondernemen, dan kan het ondernemen flink gaan tegenstaan. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Want je doet het uiteindelijk om die impact te gaan maken die je wilt, toch?!

Daarom vertel ik je in deze PowerMindset Podcast (aflevering #150) hoe je voor jezelf de druk eraf kunt halen.

Zodat je weer kunt gaan ondernemen vanuit rust en vertrouwen. Wat niet alleen veel fijner is, maar wat ook nog eens veel betere resultaten oplevert.

Podcast #149 – Mijn doelgroep kan het niet betalen

Als je als ondernemer vaak te horen krijgt dat potentiële klanten het geld er niet voor hebben, dat ze je aanbod te duur vinden of dat het een doelgroep is die bekend staat om ‘geen geld hebben’, dan is het logisch dat je op een gegeven moment de overtuiging creëert dat jouw doelgroep jouw aanbod niet kan betalen.

Alleen, als jij gelooft dat je doelgroep het niet kan betalen, dan kan je doelgroep het ook niet betalen. Als dat namelijk is wat jij gelooft, dan trek je automatisch de klanten aan die moeilijk doen over geld. Over de investering. Want wat jij gelooft, is wat je in je realiteit krijgt. Zo simpel is het.

Dat wil overigens niet zeggen dat jouw doelgroep het écht niet kan betalen. Want in mijn overtuiging is het in de meeste gevallen niet een kwestie van kunnen, maar van willen.

Als jij klanten wilt aantrekken die jou wel kunnen betalen, verander dan je overtuiging hierover. Of verander van doelgroep. Dat kan natuurlijk ook.

Na het luisteren van deze PowerMindset Podcast (aflevering #149) hoef je niet meer bang te zijn dat jouw doelgroep het niet kan betalen. En weet je exact hoe je de klanten aantrekt die jou wél kunnen – en zelfs heel graag willen – betalen.

Podcast #148 – Geloof in je eigen MAGIE

Je hebt zoveel meer te bieden, dan dat je nu denkt. En op het moment dat je stopt met jezelf klein houden en gelooft in jouw eigen MAGIE, dan kun jij zóveel meer impact maken.

En het mooie is: de magie zit al in jou. Jij hebt de magie al. Die zit namelijk in de persoon die jij werkelijk bent. De persoon die zich niet meer druk maakt om wat een ander ervan vindt. De persoon die staat voor waar ze in gelooft. En laat zien wat ze te bieden heeft.

Het is tevens jouw magie waarmee je je onderscheid van alle andere ondernemers in jouw vakgebied. En waarom mensen voor jou kiezen. Tijd dus om jouw magie naar boven te halen.

Hoe je jouw magie naar boven haalt en hoe je voor de volle 100% gelooft in je eigen magie, vertel ik je in deze PowerMindset Podcast (aflevering #148). Zodat jij jouw magie kan delen met de wereld. En daarmee de impact kunt gaan maken die je zo graag wilt.

Podcast #147 – Wil jij groeien in het ondernemen, geef dit dan geen aandacht meer

Het is niet de bedoeling dat je bedrijf je meer energie kost dan dat het je oplevert. Toch kunnen er weleens periodes zijn waarin je dat zo ervaart. Dat alles voor je gevoel heel moeizaam gaat. En het ondernemen ineens zwaarder voelt.

Als je bedrijf je teveel energie kost, dan is dat een teken dat er iets niet klopt. Dat je niet op de juiste weg zit. Dat je onderneemt op een manier die niet bij je past, maar waarvan je denkt dat je dit zo moet doen, omdat ‘iedereen’ dit zo doet. Of dat je een aanbod hebt dat niet (meer) bij je past.

Wanneer je bedrijf je op dit moment teveel energie kost, dan is het tijd om uit te zoomen. En te gaan kijken naar wat je nou precies energie kost en ook naar wat je energie geeft binnen je bedrijf. Zodat je weer vanuit die fijne energie kunt gaan ondernemen.

Hoe je weer meer energie uit je bedrijf kunt gaan halen en hoe je dit aanpakt, vertel ik je in deze PowerMindset Podcast (aflevering #147).

Podcast #146 – Jouw verhaal is de moeite waard

Jouw verhaal is de moeite waard om te delen, ook al denk je misschien: “Wie zit er nou op mijn verhaal te wachten?” En vind je het niet makkelijk om over jezelf te praten.

Maar het zijn juist de persoonlijke verhalen die mensen aanspreken. Die mensen raken. En waarin mensen zich herkennen.

Hoe persoonlijk je jouw verhaal maakt, is aan jou. Want jij bepaalt wat je wel en niet naar buiten brengt. Je hoeft namelijk niet alles te delen als jij dat niet wilt.

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #146) vertel ik je hoe je anderen kunt inspireren met jouw verhaal, ondanks dat je het misschien nog heel spannend vindt om het te gaan delen. Want met jouw verhaal kun jij mensen helpen. Met jouw verhaal kun jij het verschil maken. Deel jouw verhaal.

Podcast #145 – Wil jij groeien in het ondernemen, geef dit dan geen aandacht meer

“Alles wat je aandacht geeft groeit.” Een bekend gezegde. Maar hoe werkt dit nou precies? Wat kun je als ondernemer nou beter geen aandacht geven? En waar kun je je aandacht beter wél op richten, zodat je gaat groeien? Zowel als ondernemer, als met je bedrijf.

Want waar jij je op focust, is wat je in je realiteit krijgt. Als jij onderneemt vanuit angst, twijfel en onzekerheid, dan krijg je de resultaten die daarbij horen. Maar focus je je op vertrouwen, overvloed en positieve resultaten, dan is dat wat je krijgt.

Hoe dit precies werkt in je brein en hoe je dit kunt gaan veranderen om betere resultaten te krijgen in het ondernemen, vertel ik je in deze PowerMindset Podcast (aflevering #145).

Podcast #144 – Als je moeite hebt om geld te vragen aan je klanten

Geld vragen is voor veel ondernemers best een dingetje. Of zeg maar gerust: een DING.

“Wat als ze het te duur vinden?”

“Gaan mensen mij dit wel betalen?”

“Is dit het wel waard?”

“Wie ben ik om dit te vragen?”

“Mijn doelgroep heeft geen geld.”

Maar wist je dat je je klant er juist mee helpt om geld te vragen? En dat als mensen écht graag willen, ze het geld er echt wel voor hebben?

Tijd dus om af te rekenen met de overtuigingen die ervoor zorgen dat je het nog niet zo niet makkelijk vindt om geld te vragen. Zodat je na deze PowerMindset Podcast (aflevering #144) vol vertrouwen het tarief kan vragen wat jij waard bent.

Podcast #143 – Twijfel nooit meer aan jezelf door wat een ander tegen je heeft gezegd

Als jij diep van binnen voelt dat je hier iets te betekenen hebt, laat je dan door NIEMAND aan het twijfelen brengen of jou dat wel gaat lukken. Of je het wel kan. Of je wel genoeg klanten krijgt. Of je er wel voldoende inkomen uit gaat halen.

Misschien krijg je weleens van die ‘goedbedoelde’ adviezen van de mensen in je omgeving. Die je niet helpen, maar juist aan het twijfelen brengen. Of heb je vroeger bepaalde dingen meegekregen in je opvoeding of op school, waardoor je aan jezelf twijfelt of je wel goed genoeg bent.

Echt! Twijfel niet aan jezelf door wat een ander zegt (in deze PowerMindset Podcast een voorbeeld waardoor ik van de week ‘bijna’ aan mezelf ging twijfelen). Of omdat er vroeger dingen gezegd zijn. Of omdat je bepaalde overtuigingen hebt gecreëerd destijds.

Vertrouw op jezelf. En op de impact die jij kunt maken. Want dat is waarvoor je hier bent.

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #143) vertel ik je hoe je dit doet. Zodat je gewoon kunt blijven gaan voor wat JIJ wilt. Ongeacht wat een ander tegen je zegt. Of die oude overtuigingen die jou nog afremmen.

Podcast #142 – Als het ondernemen even te overweldigend voelt allemaal

Jee, wat komt er toch veel bij het ondernemen kijken hè?! Logisch dat je je daardoor weleens overweldigd kunt voelen. En het overzicht kwijt raakt.

Waardoor je je onrustig en stuurloos kunt voelen. En even niet meer weet welke stap je nu het beste kunt zetten. Want de een roept dit en de ander roept weer dat. Waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. En al helemaal geen idee meer hebt wat nu voor jou het beste is om te doen.

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #142) geef ik je tips hoe je kunt omgaan met de momenten in het ondernemen dat je je overweldigd voelt. Zodat je snel weer rust ervaart in het ondernemen. En exact weet welke stap jij nu het beste kunt zetten.

Podcast #141 – Jij bent niet minder dan een ander

Jij bent niet minder dan een ander. Echt niet. Ook al voelt dat misschien af en toe zo. Omdat je andere ondernemers in jouw vakgebied het veel beter ziet doen.

Je bent alleen minder dan een ander, als jij dat zelf gelooft. En dat is goed nieuws. Want jij bent ook degene die ervoor kan kiezen om dit te gaan veranderen. Om eindelijk te gaan zien hoe geweldig jij werkelijk bent. Zodat je op jouw eigen, unieke manier de impact kan maken die je zo graag wilt.

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #141) vertel ik je wat de grootste reden is waardoor je je minder kunt voelen. En hoe je hiermee afrekent. Zodat jouw weg vrij is om al jouw mooie dromen met je bedrijf waar te maken.

50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik de Checklist naartoe sturen?

*Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan Power in You om mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring.

Deze website gebruikt cookies om de website en mijn aanbod nog beter te maken. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacyverklaring.