De PowerMindset Podcast voor Ondernemers
Nummers 121 - 140

Luister waar en wanneer je wilt naar mijn PowerMindset Podcasts vol met Tips, Inzichten & Inspiratie om te groeien als ondernemer, zodat jij eindelijk de impact kunt gaan maken die je wilt — zonder ooit nog aan jezelf te twijfelen.

De Power in You Podcast
Nu ook te luisteren op Spotify!

Podcast #140 – Heb jij de juiste OndernemersMindset?

Pas wanneer jij denkt en doet als een echte ondernemer, kun je de impact maken die jij wilt.

Hoe bedoel ik dit…

De meeste ondernemers starten hun eigen bedrijf vanuit een passie. Vanuit een dieper verlangen om iets te betekenen. Om impact te maken in het leven van anderen.

Alleen, met alleen impact WILLEN maken kom je er niet. Want om impact te KUNNEN maken, moeten er wel mensen zijn om die impact bij te maken. Als die mensen er niet zijn, dan is er dus niemand om impact bij te maken.

En daarom heb je klanten nodig. Zodat jij daadwerkelijk de impact kunt gaan maken die je zo graag wilt.

En om klanten te krijgen, is het belangrijk om te gaan denken en doen als een echte ondernemer.

Want als ondernemer doe je de dingen heel anders, dan dat je die doet vanuit jouw rol in je vakgebied (bijvoorbeeld als coach, therapeut, va, kapster, fotografe, etc.).

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #140) vertel ik je de belangrijkste kenmerken van de juiste OndernemersMindset. Je ontdekt hoe een ondernemer denkt. Hoe een ondernemer naar het ondernemen kijkt. En welke acties een ondernemer neemt.

Zodat je kunt groeien als ondernemer. En weet waar je aan mag werken om die ondernemer te worden die ook echt die impact GAAT maken.

Podcast #139 – Hoe je het lef in jezelf creëert om jouw boodschap naar buiten te brengen

Het kan heel kwetsbaar voelen om je boodschap naar buiten te brengen. En dan bedoel ik die diepere boodschap, waar jij écht voor staat. Waarvan jij vindt dat iedereen die zou moeten horen.

Ik weet uit ervaring dat dit heel spannend kan zijn (als echte Volendamse die opgegroeid is in een ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ cultuur).

Maar ik weet ook dat je dit kunt leren. Dat je het lef in jezelf kunt creëren om je niet meer in te houden. Om er niks meer om te geven wat een ander van je denkt (wat een bevrijding!). En helemaal te gaan staan voor waar jij in gelooft. En hiermee het verschil te maken wat jij zo graag wilt.

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #139) ontdek je hoe je het lef in jezelf creëert om jouw boodschap naar buiten te brengen. Zodat jij met jouw boodschap de impact kunt gaan maken die je diep van binnen zo graag wilt — zonder ooit nog aan jezelf te twijfelen.

Podcast #138 – Ga in je GROOTSHEID staan

Wanneer jij aan alles in je hele lijf voelt dat het tijd is om nu eindelijk de impact te gaan maken die jij zo graag wilt, ga dan in je GROOTSHEID staan.

En hiermee bedoel ik niet dat je jezelf hoeft te overschreeuwen. Of je anders voor moet doen.

Maar ik bedoel om écht je plek te gaan innemen. Hélemaal te gaan staan voor wat jij te bieden hebt. En je niet meer in te houden.

Zodat potentiële klanten in jouw vakgebied niet meer om je heen kunnen.

Ik vertel je in deze PowerMindset Podcast (aflevering #138) hoe je in je GROOTSHEID kunt gaan staan.

Zodat jij voor heel veel mensen het verschil kunt maken.

Want daar doen we het voor, toch?!

Podcast #137 – Wat mag jij nog wel wat meer gaan geloven?

Wat je gelooft bepaalt voor het grootste deel wat jij met je bedrijf bereikt.

Als je bijvoorbeeld gelooft dat je nog niet goed genoeg bent, dan zul je je automatisch klein houden en nog niet helemaal gaan staan voor wat je te bieden hebt.

Maar als jij gelooft dat je heel veel waarde te geven hebt en dat iedereen dit moet weten, dan laat je jezelf overal zien, ongeacht wat die stemmetjes in je hoofd of wat andere mensen ervan vinden.

Want alles wat je gelooft is waar. Voor jou. We creëren namelijk onze eigen werkelijkheid. En dat is goed nieuws. Want dit betekent dat je jouw werkelijkheid kunt veranderen. In een werkelijkheid waarin jij ALLES kunt bereiken wat je wilt met je bedrijf.

Hoe mooi is dat?!

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #137) vertel ik je hoe je meer in jezelf kunt gaan geloven. Zodat het ondernemen makkelijker wordt en je met meer gemak en plezier bereikt wat je werkelijk wilt met je bedrijf.

Podcast #136 – Gun jezelf het proces

Als we als ondernemer iets willen, dan willen we dat het liefst meteen.

Alleen gaat dat in het ondernemen niet altijd. Waardoor je als ondernemer ongeduldig kan worden. Gefrustreerd kan raken omdat het je niet snel genoeg gaat. En al snel het gevoel kan hebben dat je hebt gefaald.

Daarom zeg ik tegen mijn klanten heel vaak: “Gun jezelf het proces.”

Want veel dingen in het ondernemen zijn een proces. En vaak is dit proces juist nodig om te komen van waar je nu bent naar waar je wilt zijn.

Ontdek hoe je kunt komen naar waar jij wilt zijn in deze PowerMindset Podcast (aflevering #136) door jezelf het proces te leren gunnen. Want hierdoor kom je veel verder en bereik je meer met jouw bedrijf.

Podcast #135 – De enige zekerheid die je als ondernemer hebt, is de zekerheid die je in jezelf creëert

In het ondernemen ben je niet overal zeker van. Je weet bijvoorbeeld niet van tevoren hoe een lancering uitpakt. Je weet niet of en wat voor reacties je krijgt op de berichten die je deelt. Je weet niet van tevoren hoe een advertentiecampagne gaat lopen. Je weet niet precies hoeveel omzet je aan het einde van het jaar hebt.

Maar er is 1 ding waarover je als ondernemer wel zekerheid hebt: de zekerheid die je in jezelf creëert. Want daar heb je wél controle over. Dat is iets wat je namelijk zelf kunt creëren.

En de zekerheid in jezelf zorgt ervoor dat je alles kunt bereiken wat je wilt.

Ontdek in deze PowerMindset Podcast (aflevering #135) hoe je de zekerheid in jezelf creëert. En bereik alles wat je wilt met je bedrijf.

Podcast #134 – Om te groeien moeten we oncomfortabele acties nemen en dit is hoe je dat doet

De enige manier om je bedrijf te laten groeien, is door oncomfortabele acties te nemen.

Dit zijn niet per se de acties die we willen, maar wel de acties die nodig zijn. En daar zit vaak het probleem. Want de acties die nodig zijn voelen vaak oncomfortabel. En als het oncomfortabel is, voelen we weerstand.

Waardoor we onszelf onbewust tegenhouden om de acties te nemen die nodig zijn. En ondertussen het gevoel hebben dat we steeds maar niet verder komen.

Ontdek in deze PowerMindset Podcast (aflevering #134) hoe je deze oncomfortabele acties toch kunt nemen, ondanks de weerstand die je voelt.

Podcast #133 – Er zit een heel ander level van jou te wachten om eruit te mogen

Wanneer jij met je bedrijf naar de next level wilt groeien, dan is het nodig om eerst zelf naar de next level te groeien.

Je bedrijf kan namelijk nooit verder groeien, dan dat jij als persoon bent gegroeid.

En in jou zit al een heel andere level van jou. Een jij die zich niet meer klein wil houden. Een jij die een enorm verlangen voelt om haar dromen waar te maken. En jij die hier het verschil wil maken.

Het is tijd om haar eruit te laten. Zodat ze haar verlangens kan realiseren. En de impact gaat maken die ze zo graag wil.

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #133) help ik je om deze andere level van jou eruit te laten. Zodat jij met jouw bedrijf naar de next level kan groeien.

Podcast #132 – Er zijn geen ‘Limits’ in wat je kan bereiken, alleen als jij dat gelooft

Er zijn geen beperkingen in wat jij met je bedrijf kunt bereiken. Alleen als je dat gelooft.

Als jij gelooft dat het moeilijk is om klanten te krijgen, dat je nooit je inkomen uit je bedrijf kan halen of dat je nooit veel geld kan verdienen in jouw vakgebied, dan heb je gelijk. En dan is dat wat je in je realiteit ervaart.

Maar als jij gelooft dat er meer dan genoeg klanten voor je zijn, dat je een goed inkomen uit je bedrijf kan halen en dat je in jouw vakgebied heel veel geld kan verdienen, dan heb je ook gelijk. En dan is dat wat je in je realiteit zal ervaren.

Wat je gelooft is dé basis voor alles wat je met je bedrijf gaat bereiken.

Ontdek in deze PowerMindset Podcast (aflevering #132) hoe je afrekent met alle ‘limits’ die jouw eigen brein je wil laten geloven. En bereik alles wat JIJ wilt.

Podcast #131 – Laat NIEMAND, maar dan ook NIEMAND jou van jouw dromen afhouden

Ik zie veel ondernemers die grote dromen hebben met hun bedrijf, maar deze niet waarmaken. Waardoor ze zichzelf veel te klein houden. En allerlei redenen bedenken waarom het (nog) niet kan.

Bijvoorbeeld omdat de mensen om ze heen er wat van vinden, waardoor ze aan zichzelf gaan twijfelen.

Omdat ze bang zijn wat een ander ervan zal vinden.

Of door die irritante stemmetjes in hun eigen hoofd, die er van alles van vinden.

Daarom vandaag deze PowerMindset Podcast (aflevering #131) vanuit mijn tenen. Omdat ik vind dat iedereen het recht heeft om haar dromen waar te maken. En dat er geen enkele reden hoeft te zijn om dit niet te doen.

Maak je dromen waar!

Je hebt ze niet voor niks…

Podcast #130 – Wat als het leven je niet overkomt, maar voor je gebeurt

Wat als de dingen die er in je leven en in het ondernemen gebeuren, niet zomaar gebeuren? Wat als de dingen die er gebeuren jou leiden op jouw pad? Wat als ze je de juiste richting in sturen? Ondanks dat het niet altijd leuke dingen zijn die er gebeuren…

Dan wordt het ineens een heel ander verhaal, is het niet?

Ik hoorde Tony Robbins dit een tijdje geleden zeggen en ik dacht gelijk: “Ja, wat als het leven inderdaad voor je gebeurt… hoe anders zou je er dan naar kijken? Hoe anders zou je dan nu naar vervelende situaties uit het verleden kijken? En hoe anders zou je dan omgaan met de dingen die er in de toekomst gebeuren?”

Ik deel mijn visie hierop en mijn ervaringen hiermee (want ik ben dit natuurlijk gelijk gaan toepassen) in deze podcast met jou (aflevering #130). Want door dit toe te passen ga je het leven en het ondernemen niet alleen anders bekijken en ervaren, maar je krijgt daardoor ook andere resultaten.

Podcast #129 – Hoe je omgaat met de Ups en Downs in het ondernemen

Naast de Ups, zijn er in het ondernemen helaas ook weleens periodes met Downs. Je weet wel, van die periodes dat niks lijkt te lukken. Dat het alles behalve vanzelf gaat. En dat je steeds maar niet de resultaten krijgt die je wilt, terwijl je zo hard je best doet.

Soms kan het zelfs voelen alsof die Down periodes er meer zijn, dan de Ups. Waardoor de motivatie en het vertrouwen even ver te zoeken is.

In deze podcast (aflevering #129) ontdek je hoe je kunt omgaan met de ups en downs in het ondernemen. Zodat je je niet meer hoeft te laten beïnvloeden door die vervelende periodes waarin niks lijkt te lukken. En jezelf snel weer kunt herpakken om de volgende stappen te gaan zetten richting datgene wat jij wilt bereiken.

Podcast #128 – Als het je niet snel genoeg gaat in het ondernemen

Ongeduldig zijn is een bekende eigenschap bij ondernemers. Zeker bij ondernemers die ambitieus zijn en het liefst gisteren hun doelen al wilden hebben bereikt. En bij wie het allemaal veel te langzaam gaat.

Herkenbaar?

Op zich is ongeduldig zijn geen slechte eigenschap. Want het betekent dat je gedreven bent. En graag dingen wilt bereiken.

Alleen, als het je frustreert, dan wordt het een ander verhaal. Want dan kan de eigenschap ongeduld voor frustraties zorgen. En vanuit frustraties ondernemen, is niet de meest fijne energie om te ondernemen. En vaak bereik je vanuit frustraties zelfs nog langzamer je doelen. Of uiteindelijk zelfs helemaal niet.

Luister in deze PowerMindset Podcast (aflevering #128) hoe je kunt omgaan met je ongeduld en met de frustraties die daarbij soms komen kijken.

Podcast #127 – Wat als je door de mand valt…

Wat als mensen erachter komen dat je nog helemaal niet zo goed bent, als dat ze denken? Of dat je helemaal nog niet voldoende kennis hebt? Of dat ze je aanbod kopen en erachter komen dat het helemaal niet zo goed is als dat je zegt?

Kortom: “Wat als je door de mand valt?”

Dit wordt ook wel het ‘imposter-syndroom’ genoemd. En dit heeft alles te maken met het twijfelen aan jezelf en het twijfelen aan je kwaliteiten. Met als gevolg dat je de lat nóg hoger gaat leggen voor jezelf. Nog harder je best gaat doen. En nog harder gaat werken.

Niet doen!

Want ergens diep van binnen, weet je vaak wel dat er helemaal niets is om door de mand te vallen.

En dat het eigenlijk nergens op slaat.

Het is gewoon een mindset-dingetje…

En je mindset kun je veranderen.

Hoe fijn is dat?!

In aflevering #127 van mijn PowerMindset Podcast vertel ik je precies hoe je je mindset hierover kunt veranderen, zodat je niet meer bang hoeft te zijn dat je door de mand gaat vallen.

Podcast #126 – Schaam je niet voor je ambities

Als je als vrouwelijke ondernemer bepaalde ambities hebt, dan kan het zijn dat de mensen om je heen dit niet begrijpen. Dat je het gevoel hebt dat ze niet in je geloven. Of dat je bang bent voor wat een ander ervan zal vinden als je voor je ambities gaat. En dat je je daardoor klein houdt.

Maar jij voelt die ambities niet voor niks. En het is niet aan een ander om jouw ambities te bepalen. Dat is aan jou. Want jij MAG jouw eigen ambities volgen. Jij MAG jouw ambities waarmaken. Ondanks wat jouw omgeving daarvan vindt.

En als jij iemand bent die haar ambities zeer sterk voelt, maar deze nog niet helemaal durft na te streven, dan is deze PowerMindset Podcast (aflevering #126) een interessante voor je.

Want door deze podcast ga je hier heel anders naar kijken. Zodat je zometeen makkelijker de stap zet om HELEMAAL voor je ambities te gaan. En je niet meer hoeft in te houden.

Podcast #125 – Zo maak je het ondernemen een stuk leuker én makkelijker

Wat als je het ondernemen even niet zo leuk meer vindt…

Dan maak je het weer leuk!

Kijk, als ondernemer vind je vaak niet alles in het ondernemen even leuk. Het ene ding kost veel meer energie dan het andere. Van de ene taak wordt je blijer dan van de andere. En tegen sommige dingen zie je misschien zelfs enorm tegenop.

Er komt natuurlijk ook best veel bij kijken, bij het ondernemen. En op een gegeven moment kun je dingen zijn gaan doen, waarvan je dacht dat het zo moest, dat het zo hoort (want iedereen doet het op deze manier) of omdat je dit zo hebt geleerd, terwijl je het helemaal niet zo leuk vindt om het zo te doen.

Goed nieuws! Want er zijn zóveel verschillende manieren om te ondernemen. En ook om zichtbaar te zijn. Om je aanbod te doen. Om klanten te krijgen. Zóveel manieren…

En als jij nu niet altijd even blij wordt van de manier hoe het ondernemen nu gaat binnen jouw bedrijf, dan is het waardevol om te gaan kijken naar manieren waar jij wél blij van wordt.

In deze PowerMindset podcast (aflevering #125) inspireer ik je met een aantal verschillende manieren, zodat je voor jezelf kunt ontdekken hoe jij het liefste wilt ondernemen.

Zodat het ondernemen (weer) leuk wordt. En makkelijker gaat. Waardoor je ook nog eens betere resultaten krijgt. Een mooie win-win toch? En daar hou ik van.

Podcast #124 – Jij kan ALLES bereiken wat je wilt en dit is hoe

Waarom bereikt de ene ondernemer alles wat hij wil? En blijft de ander maar struggelen en worstelen, zonder uiteindelijk zijn doelen te bereiken?

Een goeie vraag.

En het antwoord is simpel: degene die altijd bereikt wat hij wil, doet bepaalde dingen die de ander niet doet.

Het is mijn overtuiging dat iedereen alles kan bereiken wat hij wil. Maar dat er ook een paar redenen zijn waarom er zoveel mensen zijn die nooit bereiken wat ze willen.

Er zijn namelijk een aantal principes die ervoor zorgen of jij wél of niet gaat bereiken wat je wilt.

En als jij nu voelt dat het tijd is om eindelijk jouw diepgewortelde verlangens te gaan omzetten in realiteit, dan ontdek je in deze PowerMindset Podcast (aflevering #124) de belangrijkste principes om dit te doen.

Doe er je voordeel mee!

Podcast #123 – Hoe je als ondernemer omgaat met (de angst voor) kritiek

Als je zichtbaar bent, dan kan het gebeuren dat je weleens een negatieve reactie krijgt. Dat iemand zich geroepen voelt om kritiek te geven.

Hierdoor zie ik veel ondernemers zichzelf tegenhouden om écht te gaan staan voor waar ze in geloven. Ze houden zich in, En delen niet waar ze écht voor staan.

Omdat ze bang zijn om kritiek te krijgen. En kritiek voelt vaak als een persoonlijke afwijzing. En als er iets is wat we van nature willen vermijden, dan is het wel het gevoel dat we afgewezen worden. Daarom voelt het veiliger om ons in te houden.

Maarrrr, dit is eigenlijk ontzettend jammer natuurlijk. Want de mensen voor wie jij het verschil wilt maken, kunnen nu niet volledig zien en horen waar jij voor staat. Waardoor je ze ook niet volledig kunt raken met jouw boodschap.

Want pas op het moment dat jij gaat staan voor waar jij in gelooft en dit met de wereld deelt, kun jij de impact maken die jij wilt. En ja, er is een kans dat je kritiek krijgt als jij volledig gaat staan voor waar jij in gelooft. Maar kritiek is ook maar een mening.

Het is veel waardevoller om je te focussen op de mensen die jij met jouw boodschap kunt inspireren. Op de mensen voor wie jij het verschil maakt met jouw boodschap.

Door nu jouw plek te gaan innemen. En je niet meer in te houden om te delen wat jij écht belangrijk vindt. En waar jij het verschil mee wilt maken.

In deze podcast (aflevering#123) leer ik je hoe je kunt omgaan met kritiek. En ook met de angst voor kritiek.

Zodat jij je door NIKS of NIEMAND nog hoeft te laten tegenhouden om jouw boodschap met de wereld te delen. En eindelijk de impact kunt gaan maken die jij zo graag wilt — zonder ooit nog aan jezelf te twijfelen.

Podcast #122 – Als je meer klanten wilt helpen, denk dan als een echte ondernemer

De meeste ondernemers willen het liefste gewoon bezig zijn met hun vakgebied. Met het helpen van mensen. Ik snap dat als geen ander. Want uiteindelijk is dat de reden waarom je doet wat je doet, toch?

Alleen, om de mensen te kunnen helpen waar jij het verschil voor wilt maken, is het wel nodig om deze mensen te bereiken en te zorgen dat ze klant bij je worden. Want dan kun je pas écht het verschil voor ze maken.

Daarom is het belangrijk om te gaan denken als een ondernemer. Om de acties te gaan nemen die een ondernemer zou nemen. Zodat je heel veel mensen kunt gaan helpen met datgene wat jij te bieden hebt.

In deze podcast (aflevering #122) ontdek je hoe je kunt gaan denken en doen als als een echte ondernemer. Zodat je makkelijker de klanten krijgt die je wilt. En voor meer mensen het verschil kunt gaan maken.

Podcast #121 – Sta op voor de mensen voor wie jij het verschil wilt maken

Mocht je je nog weleens afvragen: “Wie zit er nou op mij te wachten?”, bedenk je dan dat er heel veel mensen zijn die iemand nodig hebben zoals jij.

Dat er heel veel mensen zijn die met smart zitten te wachten totdat er iemand opstaat voor hen. Iemand die er voor ze is. Iemand waarvan ze weten dat ze op haar kunnen rekenen. Omdat ze voelen en weten dat jij er voor ze bent. Echt voor ze bent.

Voor welke mensen wil jij het verschil maken? En voor welke mensen sta jij op?

Laat je inspireren door deze aflevering van de PowerMindset Podcast om je vanaf nu niet meer klein te houden. En écht op te gaan staan voor de mensen voor wie jij het verschil wilt maken.