Spiritueel Ondernemen met Wendy Koning

De PowerMindset Podcast voor Ondernemers
Nummers 101 - 120

Luister waar en wanneer je wilt naar mijn PowerMindset Podcasts vol met Tips, Inzichten & Inspiratie om te groeien als ondernemer, zodat jij eindelijk de impact kunt gaan maken die je wilt — zonder ooit nog aan jezelf te twijfelen.

De Power in You Podcast
Nu ook te luisteren op Spotify!

Podcast #120 – Maak het ondernemen niet moeilijker dan het is

Ik zie veel ondernemers enorm struggelen in het ondernemen. Want het liefst wil je natuurlijk gewoon met je vak bezig zijn. Dat is immers waarom de meeste ondernemers zijn begonnen met hun bedrijf. Omdat ze iets willen betekenen. En dan ‘ineens’ moet je ook wat met ondernemen.

En dan kom je erachter dat ondernemen niet zomaar even iets is wat je ‘erbij’ doet. Maar dat het een vak op zich is. Een vak apart. En dat er nogal wat bij komt kijken.

Misschien herken je dat wel. Dat er overal van alles geroepen wordt wat je beter wel en beter niet kan doen. Hoe je het beste zichtbaar kan zijn. Welke marketingtechnieken je moet toepassen. Hoe je klanten kan krijgen.

Terwijl je het liefste gewoon met je vak bezig wilt zijn. In plaats van alleen maar het het ondernemen. En ondertussen door de bomen het bos niet meer ziet, omdat iedereen weer wat anders roept.

Maar als je de dingen binnen het ondernemen simpeler gaat maken voor jezelf (en daar is zoveel in mogelijk) en alleen nog gaat doen wat bij jou past, dan wordt het allemaal een stuk simpeler om te doen. En je merkt dan ook al snel dat je meer tijd en energie overhoudt voor datgene waar je het eigenlijk voor doet.

En door het ondernemen simpeler te maken, trek je ook nog eens makkelijker klanten aan. Want (potentiële) klanten houden ook van simpel. En kopen sneller en makkelijker als het voor hen gewoon simpel en duidelijk is.

In deze podcast (aflevering #120) vertel ik je welke dingen er bij de meeste ondernemers een stuk simpeler kunnen. En geef ik je tips hoe jij dit ook kunt toepassen in jouw bedrijf.

Podcast #119 – Als jij niks verandert, dan verandert er niks

Als jij niks verandert, dan verandert er niks. Laten we dit eens bekijken vanuit het ondernemen. En laten we eens kijken naar hoe het nu gaat in jouw bedrijf.

Ben jij helemaal happy met hoe het nu gaat? Geniet je van het ondernemen? Krijg je de resultaten die je wilt?

Niet echt? Weet dan dat jij de sleutel in handen hebt om dit op elk moment te veranderen.

Want er gaan alleen dingen veranderen en je krijgt alleen andere resultaten, wanneer JIJ iets gaat veranderen.

Als je namelijk hetzelfde blijft doen dan dat je nu doet, krijg je ook elke keer dezelfde resultaten.

Dus wil je andere resultaten, doe dan iets anders.

In deze PowerMindset Podcast (aflevering #119) geef ik je het zetje in de juiste richting.

En inspireer ik je welke andere dingen je dan kunt doen.

Zodat je de resultaten gaat bereiken die je diep van binnen zo graag wilt.

Podcast #118 – Je bent maar één beslissing verwijderd van een heel ander leven

Wanneer je een heel sterk verlangen voelt om ergens voor te gaan, dan kan dat sneller realiteit worden dan je denkt.

Tenminste, als je de beslissing neemt om er ook écht voor te gaan.

Ik weet dat het spannend kan zijn om volledig te kiezen voor wat je écht wilt. Maar ik weet ook wat het je oplevert als je het wel doet.

Want weet je, je leven wordt elke dag korter. En elke dag dat jij nog niet doet wat JIJ het liefste wilt, is weer een dag minder.

Terwijl je maar één beslissing verwijderd bent van een heel ander leven. Eentje maar…

In deze podcast (aflevering #118) geef ik je een liefdevol zetje om te kijken naar wat je nou eigenlijk écht wilt. En hoe je deze beslissing kunt nemen.

Podcast #117 – Maak de stap van ‘Ik wil…’ naar ‘Ik GA…’

De meeste mensen kunnen heel goed dromen over wat ze allemaal willen. En bij de meeste mensen blijft het (helaas) bij dromen.

Want de meeste mensen maken hun dromen niet waar. En dat is zo ontzettend jammer. Want waarom zou je je dromen niet waarmaken, als je elke dag de keuze hebt om ze wél te gaan waarmaken?

Als jij als ondernemer voelt dat het tijd is om hier nu écht te gaan doen waarvoor jij hier bent, om jouw dromen met je bedrijf te gaan waarmaken, dan is het tijd om hier nu concrete stappen in te gaan zetten.

Want dromen worden alleen werkelijkheid als je de juiste acties neemt.

Zet de stap van ‘Ik wil…’ naar ‘Ik GA…’. En maak je dromen waar.

Hoe je dit doet en hoe je alles gaat bereiken wat jij wilt, vertel ik je in deze podcast (aflevering #117).

Podcast #116 – Stop met je te identificeren met de persoon die jij niet meer wilt zijn

Je bent niet meer de persoon die je vroeger was. Je bent niet meer de persoon die je tien jaar geleden was. Je bent zelfs niet eens meer de persoon die je gisteren was.

Toch houden veel mensen (onbewust) vast aan een identiteit die ze vroeger waren. Bijvoorbeeld als je altijd verlegen of onzeker was, als je bent gepest, een bepaalde plek had in het gezin, door nare ervaringen die je hebt meegemaakt of omstandigheden waar je in hebt gezeten.

Alleen, wanneer jij verder wilt komen en impact wilt maken in het leven van anderen, dan is het belangrijk om het stukje identiteit van de persoon die jij NIET meer wilt zijn te gaan loslaten.

Want die gaat jou niet helpen bij het bereiken van jouw doelen. Bij het vervullen van jouw missie. En bij het maken van de impact die jij zo graag wilt maken.

Luister in deze aflevering hoe je loskomt van de identiteit van de persoon die je niet meer wilt zijn. Zodat jij alles kunt gaan bereiken wat jij het liefste wilt.

Podcast #115 – Welke mensen wil jij afstoten?

Van nature willen we het liefst door iedereen aardig gevonden worden. En als ondernemer zou je ook nog eens het liefste willen dat iedereen enthousiast is over wat voor moois je allemaal met de wereld deelt.

Alleen werkt dit in de realiteit niet zo. Want niet iedereen vind je aardig. En niet iedereen vindt het interessant wat je deelt. En dat is helemaal oké.

Daarom is het in het ondernemen ook zo belangrijk om helder te hebben voor wie jij jouw boodschap deelt. En ook voor wie jij je boodschap NIET deelt.

Want geloof me, je wilt niet iedereen helpen (ook al denk je nu misschien nog van wel). En je wilt niet dat iedereen klant bij je wordt.

Daarom help ik je in deze podcast ontdekken welke mensen jij wilt aantrekken én welke mensen jij wilt afstoten. En hoe je daar ook nog eens helemaal oké mee kunt zijn.

Zodat jij de juiste mensen kan gaan bereiken. En voor de juiste mensen het verschil kan gaan maken.

Podcast #114 – Jij hoeft je aan NIEMAND te verantwoorden voor de keuzes die jij maakt voor je bedrijf

Jij hoeft je aan NIEMAND te verantwoorden voor de keuzes die jij maakt voor je bedrijf. En je hoeft je ook niet door anderen te laten leiden bij het maken van jouw keuzes.

Misschien heb je dat gevoel weleens. Omdat anderen jouw keuzes niet altijd begrijpen. En anderen het soms beter lijken te weten.

Maar als ondernemer is het zó belangrijk om je EIGEN keuzes te maken. Om beslissingen te nemen die goed zijn voor jou. En voor je bedrijf. Keuzes die jou en je bedrijf helpen groeien.

En dat zijn niet per se de keuzes die de mensen om je heen altijd zullen begrijpen. Omdat zij anders denken. En zij zelf nooit deze keuzes zouden maken.

En jij daardoor het gevoel kan hebben dat je jezelf moet verantwoorden waarom jij wél deze keuzes maakt.

Maar dat hoeft helemaal niet hè…

Echt, STOP met jezelf te verantwoorden naar anderen.

Want jij mag gewoon je eigen keuzes maken. En jij mag gaan voor wat JIJ het liefste wilt💖

Ondanks wat een ander daarvan vindt.

In deze podcast (aflevering #114) ontdek je hoe je de keuzes kunt gaan maken die jou en je bedrijf verder helpen.

En hoe je ook volledig kunt vertrouwen op je eigen keuzes.

Zodat je eindelijk de impact kunt gaan maken met je bedrijf die JIJ wilt — zonder ooit nog aan jezelf te twijfelen.

Podcast #113 – Hoe goed bewaak jij als ondernemer je grenzen en waarom dit belangrijk is om te groeien

Veel vrouwen vinden het lastig om hun grenzen te aan te geven. Ze durven geen nee te zeggen. Voelen zich overal verantwoordelijk voor. En staan altijd voor een ander klaar. Zelfs als dat ten koste gaat van zichzelf of het bouwen aan hun bedrijf.

Maar als je als ondernemer écht die impact wilt gaan maken die je diep van binnen voelt, dan is het juíst nodig om jouw grenzen te bewaken.

Want tijd is ons kostbaarste bezit. Tijd die voorbij is, krijgen we nooit meer terug. En de tijd die we hebben, kunnen we maar een keer besteden.

En daarom is het ook zo belangrijk om je grenzen te gaan aangeven. Zodat jij jouw tijd kunt gaan besteden aan de dingen die JIJ wilt. En aan de dingen die jou helpen om al je mooie doelen en dromen te bereiken.

Want als je vaker NEE zegt tegen de dingen die je niet wilt, kun je vaker JA zeggen tegen wat je wél wilt.

In deze podcast vertel ik je hoe je jouw grenzen kunt gaan aangeven én – nog belangrijker – ook echt kunt gaan bewaken.

Podcast #112 – Wees niet zo streng voor jezelf

Hoe reageer jij als je hebt gefaald? Of als je wéér niet hebt gedaan wat je je hebt voorgenomen? Of als je iets steeds weer uitstelt omdat je die stap nog niet durft te zetten?

Ik zie ondernemers veel te vaak veel te streng zijn voor zichzelf. Ze halen zichzelf naar beneden. En slaan zichzelf voor de kop.

Maar hoe denk je dat dit je helpt om te groeien? Hoe denk je dat dit bijdraagt aan de groei van jouw bedrijf?

Als je dit herkent, luister dan zeker even deze aflevering van de PowerMindset Podcast.

Want je ontdekt hoe je hierdoor je eigen groei (en die van je bedrijf) saboteert. Hoe je hier anders mee om kunt gaan. En wat je kunt doen om jouw groei juist te stimuleren.

Zodat je sneller en makkelijker je doelen gaat bereiken.

Podcast #111 – Jij mag geld verdienen

Als het gaat om geld verdienen, dan is dat voor vrouwelijke ondernemers vaak best wel een (mindset)dingetje.

Want kan je wel (veel) geld vragen voor je diensten? Gaan mensen jou dat wel betalen? En wat als het me zo gemakkelijk afgaat, dan kan ik daar toch geen geld voor vragen? Dat voelt gewoon zo raar. En misschien ga je je bijna schuldig voelen om daar geld voor te vragen.

Dit soort gedachten en hoe je je mindset hierin kunt veranderen, bespreek ik in deze podcast.

Want JIJ MAG GELD VERDIENEN!

En ik vertel je ook gelijk waarom je je klant ook nog eens beter helpt door geld te vragen voor je diensten. Het is dus een win-win voor jou én voor je klant.

Podcast #110 – Wie moet jij zijn om naar de next level te groeien met je bedrijf?

“Jouw bedrijf kan nooit verder groeien, dan dat jij als persoon bent gegroeid.”

Deze uitspraak, gebaseerd op de quote van Jim Rohn: “Work harder on yourself than on your business”, is zo treffend voor ondernemers vind ik.

Want wat ik vaak zie bij ondernemers die naar de next level willen groeien met hun bedrijf, is dat ze zich volledig storten op het laten groeien van hun bedrijf.

Maar ze vergeten daar zelf – als persoon en als ondernemer – in mee te groeien.

Waardoor het vaak heel moeizaam gaat allemaal en de gewenste resultaten vaak ook nog eens uitblijven.

Terwijl wanneer jij als persoon en als ondernemer groeit, jouw bedrijf veel moeitelozer met je meegroeit.

Het een kan niet zonder het ander.

En als jij in de identiteit van de next-level jij stapt, dan kan jouw bedrijf ook pas naar de next-level groeien.

Daarom ontdek je in deze podcast wie jij moet zijn om naar de next level te groeien met je bedrijf.

Een must-listen als je met jouw bedrijf wilt groeien💪

Podcast #109 – Neem je expertstatus in

Het is tijd om je expertstatus in te nemen. En misschien voel je je nu nog geen expert. Of denk je dat je nog niet genoeg kennis hebt om jezelf een expert te noemen.

Maar meestal is dit een verhaal wat we onszelf vertellen. Iets wat we onszelf wijsmaken. Daarom help ik jou in deze podcast om in die expertrol te gaan stappen.

En vertel ik je waarom dit zo belangrijk is, als jij een ondernemer bent die heel graag impact wil maken in het leven van anderen.

Podcast #108 – Goed is goed genoeg

Als je iemand bent die streeft naar perfectie, dan zal het voor je gevoel nooit goed genoeg zijn.

En als het voor je gevoel nooit goed genoeg is, dan breng je het vaak ook niet de wereld in.

Waardoor datgene waar je zo lang aan hebt gewerkt, uiteindelijk nooit het levenslicht te zien krijgt (herkenbaar😊?).

Ik spreek vaak ondernemers die achter de schermen maanden aan hun website bezig zijn, maar het niet online durven te zetten, omdat ze elke keer weer wat zien dat nog niet helemaal goed genoeg is.

Of een aanbod hebben bedacht, waarbij ze zich elke keer afvragen of het wel waardevol genoeg is. Of mensen dit wel gaan kopen. En elke keer weer wat aanpassen aan het aanbod, zonder dat ze ooit hun aanbod hebben gedaan.

Alleen, als jij klanten wilt krijgen en impact wilt maken, dan is het nodig om jezelf te laten zien. En datgene wat je te bieden hebt met de wereld te delen.

En daarbij is de ‘Goed is goed genoeg’ mentaliteit een hele belangrijke.

Want dán kom je pas verder.

En weet je, optimaliseren kan altijd nog hè 😉

In deze podcast ontdek je hoe je deze ‘Goed is goed genoeg’ mentaliteit creëert.

Ook als je nu nog een perfectionist bent.

Podcast #107 – Geloof dat je het kan en je bent al halverwege

Wat geloof jij over het ondernemen? En over wat je allemaal kan bereiken?

Geloof je dat je het kan? En dat je ALLES kunt bereiken wat je wilt?

Of geloof je dat het je misschien wel nooit gaat lukken, omdat je bedrijf steeds maar niet van de grond komt?

Geloven in jezelf en dat je het kan is een belangrijke voorwaarde voor succes.

Want als jij niet gelooft dat je het kan, dan gaat het je ook niet lukken.

Onbewust neem je namelijk andere acties, want je staat er heel anders in. En daardoor krijg je ook heel andere resultaten.

Terwijl als je GELOOFT dat je het kan en dat het je gaat lukken, niet lukken geen optie is. Want dan doe je andere dingen. En ga je net zolang door totdat het wél lukt.

Ik geef je in deze podcast een boost in het geloof in jezelf en in je kunnen. Zodat je met de juiste motivatie de stappen kunt gaan zetten die nodig zijn om de impact te gaan maken die je wilt.

Podcast #106 – Laat je niet meer tegenhouden door die irritante stemmetjes in je hoofd

“Zou je dat nou wel doen? Weet je zeker dat dit een goede keuze is? Wat als het mislukt? Je kan het beter nog even uitstellen.”

Die irritante stemmetjes in je hoofd kunnen je flink afremmen als je daar naar luistert. En het ergste is, ze bedoelen het goed. Want ze willen je beschermen. Alleen kom je daar als ondernemer niet verder mee. Want je kunt niet naar de next level groeien als je elke keer luistert naar de ‘goedbedoelde’ adviezen van jouw interne kritische panel.

Daarom is het belangrijk om te leren omgaan met die stemmetjes in je hoofd. Zodat je altijd de volgende stappen kunt gaan zetten in het ondernemen, ondanks wat je interne kritische panel ervan vindt.

Podcast #105 – Je hoeft niet eerst nog … voordat je kunt gaan voor wat jij écht wilt

Je hoeft niet te wachten tot je meer kennis hebt. Je hoeft niet te wachten tot je meer tijd hebt. En je hoeft niet te wachten tot je omstandigheden beter zijn.

Ik hoor ondernemers vaak zeggen: “Als ik straks …, dan kan ik er echt voor gaan.”

Maar weet je, er is altijd wel weer een nieuwe reden te bedenken waardoor je denkt dat je er nog niet voor kan gaan.

Wacht daarom niet tot [wat je jezelf vertelt]. Want je kunt er NU op dit moment al voor kiezen om ervoor te gaan. Ook al denk je misschien van niet.

Laat jezelf niet langer tegenhouden en luister deze podcast om dat zetje te krijgen om te gaan voor wat jij het liefste wilt.

Podcast #104 – Onderneem jij vanaf de zijlijn of speel je in het veld?

Als je voor je gevoel steeds maar niet verder komt met je bedrijf, dan is het interessant om eens te kijken waar je staat.
Sta je aan de zijlijn? Of speel je in het veld?

Als je het spannend vindt om bepaalde stappen te zetten of denkt dat je er nog niet helemaal klaar voor bent, dan kan het verleidelijk zijn om aan de zijlijn te gaan staan.

Alleen, voor je het weet sta je een tijdje aan de zijlijn en wordt de stap steeds groter om het veld te betreden.

Maar weet je, vanaf de zijlijn kun je niet scoren. Want het veld is de plek waar de actie plaatsvindt. En actie leidt tot resultaat.

In deze podcast geef ik je het zetje om het veld te gaan betreden. Zodat je op jouw manier het spel kunt gaan spelen en de resultaten gaat bereiken waar je naar verlangt.

Podcast #103 – Het gaat er niet om wat anderen van je denken, het gaat erom wat jij van jezelf denkt

“Wat zal een ander van me denken?” Een vraag die veel ondernemers bezig houdt. En die ze enorm tegenhoudt om zichtbaar te zijn. Om hun plek in te nemen. En om écht te gaan staan voor wat ze te bieden hebben.

Want wat zal een ander ervan vinden als jij ineens overal zichtbaar bent? Als jij jouw boodschap gaat delen? En als jij de impact gaat maken die je wilt?

Maar weet je, het is helemaal niet belangrijk wat een ander van je denkt. Het gaat erom wat JIJ van jezelf denkt.

Want wanneer jij jezelf accepteert zoals je bent, dan pas kun je jezelf helemaal laten zien. Dat pas kun je er helemaal voor gaan. En dan pas kun jij de impact maken die je wilt.

Podcast #102 – 10 Tips om productiever te zijn in de kostbare tijd die je hebt

Heb jij ook het gevoel dat de dagen altijd veel tekort zijn? Dat je aan het einde van de dag naar je to-do lijst kijkt en baalt dat je niet alles hebt kunnen afvinken? En dat je het liefst meer uren in een dag wilt om meer te kunnen doen?

Dan is deze podcast interessant voor je. Want ik deel hierin 10 Tips om productiever te zijn in de kostbare tijd die je hebt. Want we hebben allemaal 24 uur per dag. En die kunnen we besteden hoe en waaraan wij dat willen. Iedere dag opnieuw.

Ontdek hoe je meer uit je dag haalt door op de juiste manier en met de juiste focus je tijd te besteden.

Podcast #101 – Weet jij wel hoeveel je te bieden hebt…

Omdat we het zelf vaak onderschatten en we het niet eens zien omdat het voor ons als ‘normaal’ voelt, heb ik deze podcast voor je opgenomen, waarin ik je graag weer even bewust maak van hoeveel jij te bieden hebt.

Want jij hebt zo ontzettend veel te bieden. Zoveel meer dan je nu misschien denkt.

Vergeet dat nooit.

Want – zonder zweverig te klinken als nuchtere Volendamse – jij bent hier voor iets groters.

Jij kunt hier het verschil maken. En het is tijd om dat er nu helemaal uit te laten komen. Je niet meer in te houden. En de impact te gaan maken die jij wilt.

50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik de Checklist naartoe sturen?

*Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan Power in You om mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring.

Deze website gebruikt cookies om de website en mijn aanbod nog beter te maken. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacyverklaring.