Op 34-jarige leeftijd ontdekte ik welke invloed je zelf hebt op je leven en op de dingen die je bereikt

wendy-koning-ondernemerscoach-powerinyou

Hé, hallo! Mijn naam is Wendy Koning. Ik ben 41 jaar jong. Ik ben gecertificeerd NLP Coach & Trainer. En ik ben een échte Volendamse OndernemersCoach & MindsetExpert.

Tot acht jaar geleden was ik nog iemand die vooral op de achtergrond bleef. Ik deed wat hoorde. Viel zo min mogelijk op. Durfde tijdens een training nooit mijn hand op te steken en vragen te stellen. Ging voor geen miljoen voor een groep staan (doodeng vond ik dat). En stak als nuchtere Volendamse vooral mijn kop niet boven het maaiveld uit (doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg).

Maar diep van binnen had ik op een gegeven moment wel dat gevoel dat ik meer uit mijn leven wilde halen.

Toen ik in 2013 mijn baan als secretaresse kwijt raakte, zag ik dit – na de eerste klap – als een kans om te ontdekken wat ik nou écht met de rest van mijn leven wilde.

Ik realiseerde me al vrij snel dat ik iets wilde betekenen voor andere mensen. En mensen wilde gaan helpen om zich lekkerder in hun vel te gaan voelen. Om ze te leren hoe ze makkelijker met het leven om kunnen gaan, ongeacht hun situatie of omstandigheden. Om meer te genieten. En te gaan voor wat ze diep in hun hart het allerliefste willen.  

Ik ben zelf een paar jaar zwaar depressief geweest na de Nieuwjaarsbrand bij ons in Volendam, waar mijn broer bij betrokken was. En ik kon me nog heel goed herinneren hoe het voelde om zo diep te zitten. Maar ook hoe het is om weer écht te kunnen genieten van het leven. 

Ik volgde van 2013 tot en met 2017 verschillende NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) opleidingen. Daarnaast volg ik elke dag nog trainingen op het gebied van mindset, law of attraction en ondernemen (denk aan marketing, sales, verkopen, copywriting, webpsychologie). En dit zal ik ook altijd blijven doen. Want het is mijn overtuiging dat je nooit bent uitgeleerd. En dat er nog zóveel meer te leren is.

Op een gegeven moment had ik het op papier allemaal voor elkaar. Ik had de verschillende opleidingen allemaal succesvol afgerond. Had voldoende kennis (ook al lieten die stemmetjes in mijn hoofd daar nog weleens aan twijfelen). En toch durfde ik nog niet zo goed naar voren te treden om mezelf en mijn bedrijf te laten zien.

Ik hield mezelf klein. En bleef nog teveel op de achtergrond. 

Ik wist dat ik nog aan de slag moest met bepaalde overtuigingen die mij op dat moment nog tegenhielden om mezelf en mijn bedrijf zichtbaar te maken.

“Als je blijft doen wat je altijd al deed, dan krijg je wat je altijd al kreeg.”

Doordat ik die overtuigingen heb aangepakt – die overigens behoorlijk vastgeroest zaten – leef ik nu al een paar jaar volledig mijn passie. En doe ik elke dag wat ik het liefste doe: ondernemers helpen om hun zelfvertrouwen te vergroten, zodat ze de impact kunnen maken die ze willen — zonder ooit nog aan zichzelf te twijfelen.

Samen kunnen we immers een veel grotere impact maken hier in de wereld.

Met mijn PowerMindset methode leer ik ze de juiste OndernemersMindset te creëren. Zodat ze gaan denken en doen als een echte ondernemer. En daardoor ALLES met hun bedrijf kunnen bereiken wat ze willen.

Zelf trek ik me nu niks meer aan van wat een ander van me denkt of vindt (wat geeft dat een rust en vrijheid!). Ik heb compleet de regie genomen over wat ik denk, wat ik voel, wat ik doe en hoe ik omga met de dingen die het leven en het ondernemen te bieden hebben.

En dat is nogal wat soms, is het niet?!

Inmiddels heb ik de dingen die volgens de maatschappij ‘horen’ losgelaten. En ben ik nu de persoon die altijd twee verschillende sokken aan heeft. En zeg ik zonder schuldgevoel Nee wanneer ik Nee wil zeggen. Ook al stel ik een ander daarmee misschien teleur. Want ik kies nu voor wat IK wil en wanneer ik dat wil. En niet voor wat een ander van me wil, als ik liever iets anders doe.

Een paar jaar geleden, toen ik terug reed na een training, realiseerde ik me ineens dat ík nu degene was die elke keer de vragen stelde. Wat een verschil met een paar jaar daarvoor.

In 2016 besloot ik om mijn ‘veilige’ vaste baan in loondienst op te zeggen om volledig voor mijn bedrijf te gaan. Dat was de meest spannende stap die ik ooit in mijn leven heb genomen. Want ik liet daarmee de zekerheid van een vast inkomen los, terwijl ik nog maar 3 klanten had en ik daar net aan mijn kosten kon dekken voor mijn bedrijf. 

Toch ben ik superblij dat ik het lef had om deze stap te nemen. Want pas toen ik me 100% ging focussen op mijn bedrijf, kwam het met heel veel vallen, opstaan en diepe dalen, uiteindelijk écht van de grond. En doe ik nu elke dag wat ik het liefste doe en waar ik goed in ben.

Toen ik mijn Mindset veranderde, veranderde mijn kijk op de wereld en werd alles in mijn leven een stuk makkelijker

Als ik ergens voor ga, dan ga ik er voor de volle 100% voor. Ik doe het of ik doe het niet. En ik doe wat ervoor nodig is om het te bereiken. Ik ga voor het resultaat. En ik geloof niet in excuses. Mijn overtuiging is dat je met de juiste Mindset ALLES kunt bereiken wat je wilt, ongeacht je situatie of omstandigheden.

Natuurlijk gebeuren er weleens dingen waar je geen invloed op hebt, maar je kunt er altijd voor kiezen hoe je ermee omgaat. Sinds ik – dankzij mijn NLP opleidingen – heb geleerd hoe je dit kan doen, bereik ik veel vaker mijn doelen. En is mijn leven een stuk leuker, makkelijker en vooral succesvoller geworden.

Ik ben soms een tikkeltje eigenwijs. Ik neem niet meer zomaar dingen aan. Dat weten ze bij mijn webbouwer ook. Een website gaat daar pas naar de klant als het ‘Wendy-Proof’ is.

Tot een paar jaar geleden nam ik het leven vrij serieus. Mede dankzij mijn jongste zoon is dit helemaal omgeslagen. Hij heeft mij laten zien hoe leuk en makkelijk het leven is wanneer gewoon je eigen ding doet, de dingen luchtiger neemt en vaker de humor ervan inziet. 

Nu zie je me bijvoorbeeld regelmatig dansend door de kamer gaan op een gezellige kermiskraker (soms tot lichte schaamte van mijn kinderen). Hoeft niet meer alles symmetrisch. Gaat alles een stuk makkelijker. En geniet ik veel meer van het leven.

Perfectionisme heb ik achter me gelaten. Maar ook ik heb nog wat punten om aan te werken. Omdat ik zo enorm gedreven ben, wil ik nog weleens over mijn eigen grenzen gaan. Al gaat dat inmiddels wel een stuk beter.

Typisch Volendams aan mij is mijn nuchterheid en mijn gedrevenheid. Volendammers zijn over het algemeen een hardwerkend volk en gaan tot het uiterste om iets te bereiken. Daar is naar mijn idee ook het vele succes in Volendam aan te danken.

“Een dag niets nieuws geleerd is een dag niet geleefd.”

Ik hou heel erg van nieuwe dingen leren. Ik ben en blijf mezelf altijd ontwikkelen. Ik zorg ervoor dat ik elke dag iets nieuws leer. Het mooie is, dat ik niet alleen zelf veel leer, maar ik kan de dingen die ik leer ook weer meegeven aan mijn klanten. Die hier ook weer door groeien. Een mooie win-win. En ik hou van win-win.

Mijn visie op ondernemen:
als je écht wilt kun je alles bereiken

Ik geloof dat niets onmogelijk is. We kunnen veel meer bereiken dan we zelf denken. Veel mensen maken het zichzelf – vaak zonder dat ze het zelf door hebben – onnodig ingewikkeld en houden zichzelf daardoor tegen om te groeien. 

Ze laten zich afhankelijk zijn van hun onzekerheden, angsten, twijfels, die stemmetjes in hun hoofd en van wat een ander ervan vindt, waardoor ze niet durven te gaan voor wat ze diep in hun hart wel heel graag willen.

Uit eigen ervaring en die van mijn klanten weet ik dat je met de juiste Mindset heel veel kunt bereiken, ongeacht je situatie of omstandigheden. De belangrijkste stap is om zelf de regie te gaan nemen over je gedachten, je gevoelens en de dingen die je doet. No matter what.

In mijn Power in You Innercircle en met mijn online training ‘Op en top Ondernemer’ leer ik ondernemers die écht iets van hun bedrijf willen maken, een sterke OndernemersMindset ontwikkelen. Je eigen Mindset is namelijk dé basis voor een goedlopend bedrijf.

Als je me echt zou kennen…

Dan weet je dat ik als één van de weinige Volendammers totaal niet mooi kan zingen. Ik ben in 2005 getrouwd met Johan en samen hebben we 2 zoons (Joey van 14 en Danny van 10). Ik draag altijd twee verschillende sokken. En ’s zomers loop ik de hele dag op mijn FitFlops. Ik hou van nagellak in allerlei kleuren. En ik ben gek op glitters. Ik kickboks gemiddeld 4 keer per week en kijk hier altijd enorm naar uit. Mijn elektrische deken is mijn beste aankoop ooit geweest. Ik ben introvert. En ’s avonds kom ik tot rust ‘in mijn bubbel’ wanneer ik heerlijk op de bank een serie kijk op mijn iPad met mijn oortjes in. Ik hou niet van excuses en negativiteit. En als ondernemer en coach ben ik vooral doel- en resultaatgericht. Mijn klanten weten dat ik kan provoceren wanneer dat nodig is, maar wel met liefde, humor en respect.

Lijkt het je leuk om een keertje kennis te maken?

Wil je ontdekken of ik de ondernemerscoach ben die jou kan helpen om je praktijk nu écht goed van de grond te gaan krijgen?
Vul dan je gegevens in via de knop hierboven en ik neem binnen 24 uur contact met je op om onze kennismaking in te plannen.
Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten.

Groeten,

Wendy Koning