De transformatie naar het nieuwe bewustzijn

Op 34-jarige leeftijd ontdekte ik welke invloed je zelf hebt op je leven en op de dingen die je bereikt

Hé, hallo! Mijn naam is Wendy Koning. Ik ben 42 jaar jong. Ik ben een nuchtere Volendamse MindsetCoach voor ondernemende vrouwen. Ik coach en train dagelijks de meest geweldige vrouwen, die voelen dat ze hier voor iets groters zijn. Die heel graag het verschil willen maken met wat ze met hun prachtige bedrijf te bieden hebben. En daar ook écht voor willen gaan.

Daarnaast ben ik sinds januari 2016 internationaal gecertificeerd NLP Coach & Trainer

En sinds 2021 leer ik mijn klanten naast het creëren van een sterke Mindset in het ondernemen, ook hoe je de Wet van Aantrekking succesvol kunt toepassen om je bedrijf te laten groeien vanuit alignment en vertrouwen.

Ik viel het liefst altijd zo min mogelijk op

Tot acht jaar geleden was ik nog iemand die vooral op de achtergrond bleef. Ik deed wat hoorde. Viel zo min mogelijk op. Durfde tijdens een training nooit mijn hand op te steken en vragen te stellen. 

Ging voor geen miljoen voor een groep staan (doodeng vond ik dat). 

En stak als échte Volendamse vooral mijn kop niet boven het maaiveld uit. Want in Volendam heerst nogal de ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ mentaliteit.

Totdat ik op een gegeven moment het gevoel had dat ik meer uit mijn leven wilde halen.

Dat gevoel werd aangewakkerd toen ik in augustus 2013 mijn baan als secretaresse op een advocatenkantoor kwijt raakte. Nadat ik de eerste klap te boven was, zag ik dit als een mooie kans om te ontdekken wat ik nou écht wilde met de rest van mijn leven.

Ik wist al heel snel dat ik iets wilde betekenen voor anderen

Ik stelde mezelf de vraag: “Stel dat alles mogelijk zou zijn – even los van de kennis, opleiding of ervaring die er misschien voor nodig is – wat zou ik dan het allerliefste willen met de rest van mijn leven?”

Al heel snel – na een paar minuten – wist ik dat ik iets wilde betekenen voor andere mensen. Écht iets wilde betekenen.

Ik wilde mensen helpen om zich lekkerder in hun vel te laten voelen. Om ze te leren hoe ze makkelijker met het leven om kunnen gaan, ongeacht hun situatie of omstandigheden. Om meer te genieten. Meer uit hun leven te gaan halen. En te gaan voor wat ze diep in hun hart het allerliefste willen.  

Na de Nieuwjaarsbrand bij ons in Volendam, waar mijn broer (nou ja, eigenlijk mijn broertje, hij is 7 jaar jonger dan mij, maar wel bijna 2 meter lang) bij betrokken was, heb ik me namelijk een paar jaar flink depressief gevoeld. 

En ik kon me nog heel goed herinneren hoe het voelde om zo diep in de put te zitten. Maar ik wist daardoor ook hoe het was om weer écht te kunnen genieten van het leven. 

En daar ontstond mijn passie om mensen te gaan helpen.

Wat inmiddels mijn levensdoel is geworden.

Want dít is waarvoor ik hier ben.

Verslaafd aan persoonlijke groei

Van 2013 tot en met 2017 volgde ik verschillende NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) opleidingen. 

Daarnaast volg ik nog steeds elke dag trainingen op het gebied van mindset, de wet van aantrekking, ondernemen vanuit alignment en de juiste energie, moneymindset en over het ondernemen zelf (denk aan marketing, sales, verkopen, copywriting en webpsychologie). 

Ik zal altijd blijven leren. En ik zal me altijd blijven ontwikkelen. Je zou kunnen zeggen dat ik verslaafd ben aan nieuwe dingen leren en persoonlijke groei. Het voelt ook zo goed om elke keer weer verder te groeien!

Het is mijn overtuiging dat je nooit bent uitgeleerd. En dat er altijd nog zóveel meer te leren en te groeien is.

Mijn lijfspreuk is dan ook: “Een dag niks nieuws geleerd, is een dag niet geleefd.”

Geld vragen aan mijn klanten was best een dingetje

Na de eerste 3 maanden NLP Practitioner wilde ik al mensen gaan helpen met de kennis die ik toen had opgedaan. 

Ik deed een oproepje op Facebook onder mijn Facebookvrienden – want een Facebook bedrijfspagina had ik toen nog niet – wie van mijn vrienden een probleem had en daar graag vanaf wilde.

Zo begon ik na 3 maanden NLP opleiding al met ‘oefenen’ op ‘echte mensen’.

Al snel boekte ik zulke goede resultaten bij mijn oefenklanten, dat ik meer mensen wilde helpen. En ik voelde ook dat het tijd was om er geld voor te gaan vragen. Al was dat in het begin best een ‘dingetje’. 

Want: “Heb ik al wel voldoende kennis? Gaan mensen mij wel betalen? Willen ze dan nog wel door mij geholpen worden? Wat als ik het niet kan waarmaken?” 

Enzovoort, enzovoort, enzovoort. Je kent het vast wel.

Op 1 september 2014 schreef ik mijn bedrijf Power in You in bij de Kamer van Koophandel. 

En tegelijkertijd startte ik ook met mijn bedrijf Power in Kids, waarin ik van 2014 tot 2017 kinderen coachte en NLP workshops en coaching gaf aan ouders om het opvoeden leuker en makkelijker te maken.

Dit heb ik tot april 2017 allemaal nog naast een baan in loondienst gedaan.

“Als je blijft doen wat je altijd al deed, dan krijg je wat je altijd al kreeg.”

Ik voelde dat ik meer uit mijn bedrijf wilde halen

In december 2016 voelde ik dat ik meer wilde. Dat ik meer uit mijn bedrijf wilde halen. Dat ik groter wilde groeien met Power in You – waarmee ik tot dat moment nog iedereen coachte, met welk probleem dan ook.

Met een heel dubbel gevoel heb ik toen besloten om Power in Kids op een laag pitje te zetten.

En ben ik volledig voor Power in You gegaan.

Met als nieuwe doelgroep: ambitieuze en gedreven ondernemende vrouwen die heel graag iets willen betekenen voor anderen, maar zich nog laten tegenhouden door hun eigen onzekerheden om te gaan voor wat ze écht het allerliefste willen.

Ik zei mijn vaste baan op – ondanks dat ik toen nog maar 3 klanten had waar ik nauwelijks inkomen uithaalde. En ik ben er volledig voor gegaan.

Het is je Mindset die bepaalt wat je wel of niet bereikt

Mijn ondernemersreis is niet altijd vanzelf gegaan. En dan druk ik me nog zacht uit. 

Bijna elke uitdaging die je in het ondernemen kunt tegenkomen, ben ik tegengekomen. 

En dat waren er nogal wat. Trouwens, nog steeds kom ik regelmatig uitdagingen tegen. Want elke level dat je verder wilt groeien met je bedrijf, komen er weer nieuwe uitdagingen om de hoek kijken.

Het is dankzij mijn sterke Mindset dat ik al deze uitdagingen heb overwonnen.

En dankzij deze sterke Mindset heb ik altijd het vertrouwen gehouden dat mijn bedrijf een succes zou worden.

Zelfs op de momenten dat ik financieel aan de grond zat en geen idee had waar ik de maand erna de boodschappen van ging betalen. En dat terwijl ik een gezin had om voor te zorgen.

Weet je, het is voor 80% je Mindset die bepaalt wat je wel of niet bereikt.

En dat is waarom ik zo gepassioneerd ben om andere ondernemers dit te leren.

Omdat het met een sterke Mindset voor IEDEREEN mogelijk is om een succesvol bedrijf op te bouwen. En een grote impact te maken in het leven van anderen.

Ik trek me niks meer aan van wat een ander van me denkt

Als ik het kan als nuchtere ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ Volendamse, dan kan jij het ook.

Echt, ik trek me helemaal niks meer aan van wat een ander van me denkt of vindt (wat geeft dat een rust en vrijheid!). 

Waardoor ik vol zelfvertrouwen mijn boodschap deel die ik hier heb te delen. Ik doe elke dag wat ik het liefste doe. En ik maak de impact waarvoor ik hier ben.

Ik heb compleet de regie genomen over wat ik denk, wat ik voel, wat ik doe en hoe ik omga met de dingen die het leven en het ondernemen te bieden hebben.

En dat is nogal wat soms, is het niet?!

Ook heb ik de dingen die volgens de maatschappij ‘horen’ losgelaten. 

En ben ik die vrouw die altijd twee verschillende sokken aan heeft en die regelmatig getagd wordt op Facebook in berichten over twee verschillende sokken.

Ik doe het of ik doe het niet

Als ik ergens voor ga, dan ga ik er voor de volle 100% voor. Ik doe het of ik doe het niet. En ik doe wat ervoor nodig is om het te bereiken. Ik geloof niet in excuses. Mijn overtuiging is dat je met de juiste Mindset ALLES kunt bereiken wat je wilt, ongeacht je situatie of omstandigheden.

Natuurlijk gebeuren er weleens dingen waar je geen invloed op hebt, maar je kunt er altijd voor kiezen hoe je ermee omgaat. Altijd. Hoe erg een situatie soms ook lijkt op dat moment.

Ik ben soms een tikkeltje eigenwijs. En ik neem niet zomaar dingen aan. Dat weten ze bij mijn webbouwer ook. Een website gaat daar pas naar de klant als het ‘Wendy-Proof’ is.

Tot een paar jaar geleden nam ik het leven vrij serieus. Mede dankzij mijn jongste zoon Danny is dit helemaal omgeslagen. Hij heeft mij laten zien hoe leuk en makkelijk het leven is wanneer gewoon je eigen ding doet, de dingen luchtiger neemt en vaker de humor ervan inziet. 

Perfectionisme heb ik achter me gelaten. Maar ook ik heb nog wat punten om aan te werken. Omdat ik zo enorm gedreven ben, wil ik nog weleens over mijn eigen grenzen gaan. Al gaat dat inmiddels wel een stuk beter.

Typisch Volendams aan mij is mijn nuchterheid en mijn gedrevenheid. 

Volendammers zijn over het algemeen een hardwerkend volk en gaan tot het uiterste om iets te bereiken. Daar is naar mijn idee ook het vele succes in Volendam aan te danken.

Mijn visie op ondernemen:
als je écht heel graag wilt, dan GA je het bereiken

Ik geloof dat niets onmogelijk is. We kunnen veel meer bereiken dan we zelf denken. Veel mensen maken het zichzelf – vaak zonder dat ze het zelf door hebben – onnodig ingewikkeld en houden zichzelf daardoor tegen om te groeien. 

Ze laten zich afhankelijk zijn van hun onzekerheden, angsten, twijfels, overtuigingen, die stemmetjes in hun hoofd en van wat een ander ervan vindt, waardoor ze nog niet volledig durven te gaan staan voor wat ze te bieden hebben.

Uit mijn eigen ervaring en die van mijn klanten weet ik dat je met de juiste Mindset heel veel kunt bereiken, ongeacht je situatie of omstandigheden. 

Al mijn kennis over NLP en Mindset en mijn ervaringen als NLP Coach, Trainer en OndernemersCoach heb ik gebundeld in mijn PowerMindset methode.

Met de PowerMindset methode vergroot je stap voor stap je zelfvertrouwen in het ondernemen. En creëer je een IJzersterke OndernemersMindset waarmee je alles gaat bereiken wat je wilt met je bedrijf. 

De belangrijkste stap is om zelf de regie te gaan nemen over je gedachten, je gevoelens en de dingen die je doet (of niet doet). No matter what.

En daar help ik jou graag bij.

Als je me echt zou kennen…

Dan weet je dat ik als één van de weinige Volendammers totaal niet mooi kan zingen. Ik ben in 2005 getrouwd met Johan en samen hebben we 2 zoons (Joey van 14 en Danny van 10). Ik draag altijd twee verschillende sokken. En ’s zomers loop ik de hele dag op mijn FitFlops. Ik hou van nagellak in allerlei kleuren. En ik ben gek op glitters. Ik kickboks gemiddeld 4 keer per week en kijk hier altijd enorm naar uit. Ik ben introvert. En ’s avonds kom ik tot rust ‘in mijn bubbel’ wanneer ik heerlijk op de bank een serie kijk op mijn iPad met mijn oortjes in. Tijdens mijn dagelijkse bezigheden, luister ik altijd inspirerende podcasts, luisterboeken of trainingen. Ik hou totaal niet van negativiteit. En als coach en trainer geef ik mijn klanten het beste van het beste. Ik daag ze uit en geef ze een schop onder hun kont of een liefdevol zetje als dat nodig is. Allemaal met als doel om voor hun het beste resultaat te behalen uit mijn coaching en trainingen.

Wil je weten wat ik voor jou en je bedrijf kan betekenen?

Ben je nieuwsgierig naar hoe ik jou kan helpen om vol zelfvertrouwen jouw prachtige bedrijf te laten groeien en je impact te vergroten?

Klik dan op de button hieronder voor meer informatie.

En wie weet gaan wij dan binnenkort samen aan de slag.

Liefs,
Wendy

50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik de Checklist naartoe sturen?

*Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan Power in You om mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring.

Deze website gebruikt cookies om de website en mijn aanbod nog beter te maken. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacyverklaring.