De transformatie naar het nieuwe bewustzijn

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren)

In mijn coaching en trainingen maak ik veel gebruik van NLP.
NLP is een zeer effectieve manier om oude patronen te veranderen.

En om meer uit jezelf, uit je leven en uit je bedrijf te halen.

Van 2013 tot en met 2017 heb ik diverse NLP Opleidingen gevolgd:

 • NLP Practitioner
 • NLP Master Practitioner 
 • Time Line Therapy Practitoner
 • Time Line Therapy Master Practitioner
 • Hypnotherapy Master Practitioner
 • NLP & Kids
 • NLP Teaching Excellence
 • IEMT (Integral Eye Movement Therapy)
 • NLP Trainers Training


Sinds januari 2016 ben ik Internationaal gecertificeerd NLP Trainer.


Wat is NLP precies?

NLP is een verzameling technieken en methoden om je leven (nog) leuker en makkelijker te maken. NLP leert je bijvoorbeeld hoe je effectiever kunt communiceren met jezelf en met anderen. Hoe je je op elk gewenst moment goed kunt voelen. Hoe je zelf invloed kunt uitoefenen op je gedachten en je gedrag. En het leert je om anders naar situaties te kijken, waardoor je anders met situaties om kunt gaan. En daardoor andere resultaten gaat bereiken.


NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren.

 • Neuro: ons brein en hoe ons brein de informatie die via onze zintuigen (zien, horen, voelen, proeven en ruiken) binnenkomt verwerkt. Die informatie wordt opgeslagen in de vorm van beelden, geluiden, gevoelens, geuren en smaken. Iedereen neemt de wereld waar op zijn of haar eigen manier. Dat betekent dat de informatie ook op unieke wijze wordt verwerkt en opgeslagen, waardoor iedereen een eigen, unieke kijk op de wereld heeft. En anders met situaties omgaat.

 • Linguïstisch: taal en andere non-verbale communicatie systemen die wij gebruiken om alles wat we zien/horen/voelen/denken betekenis te geven.

 • Programmeren: de automatische programma’s of patronen die ontstaan door de manier waarop wij de informatie verwerken en deze betekenis geven. Denk maar aan lopen, fietsen en autorijden; ergens in het verleden heb je jezelf dit aangeleerd. En dat is best handig, want stel je voor dat je dit elke dag opnieuw zou moeten leren. Het gaat als het ware vanzelf. Er ontstaan echter ook programma’s die niet zo handig of wenselijk zijn, bijvoorbeeld onzekerheid, (faal)angst, snel boos of gestrest zijn. NLP leert je hoe je deze ongewenste programma’s kunt veranderen en goede patronen kunt aanleren.


   

In de jaren ‘70 ontdekten de grondleggers van NLP, Richard Bandler en John Grinder, dat er een aantal bekende succesvolle therapeuten waren die in korte tijd veel meer resultaat bereikten dan andere hulpverleners.

Doordat zij in kaart hebben gebracht hoe deze therapeuten dat resultaat bereikten, is deze effectieve en oplossingsgerichte manier van coachen ontstaan. NLP richt zich niet op problemen, maar op mogelijkheden en oplossingen. Op hoe het anders kan, als wat je doet niet goed voor je werkt.

Iedereen beleeft een situatie anders en iedereen heeft zijn eigen werkelijkheid. Het is dan ook
makkelijker om de manier waarop jij de werkelijkheid ervaart te veranderen, dan de werkelijkheid zelf.

Met NLP train je je brein om ongewenste patronen te veranderen in
patronen die beter voor je werken. Ook leert NLP je om je op elk gewenst moment goed te voelen en hoe je invloed kunt hebben op je gedachten, op de dingen die je doet en op de dingen die je in je leven bereikt.

Kort samengevat leer je met NLP hoe je meer uit jezelf en uit je leven kunt halen. En hoe je – door effectiever te communiceren – meer uit een ander kunt halen. NLP geeft je meer keuzevrijheid op zowel persoonlijk- als op zakelijk gebied.

50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik de Checklist naartoe sturen?

*Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan Power in You om mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring.

Deze website gebruikt cookies om de website en mijn aanbod nog beter te maken. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacyverklaring.