Spiritueel Ondernemen met Wendy Koning

Liever luisteren dan lezen?
Klik hieronder om de podcast af te spelen.

“Wat kan ik doen?”

Een klant vroeg mij wat ze tijdens haar vakantie op de camping (waar ze geen laptop of wifi heeft, alleen haar telefoon) kan doen wat toch bijdraagt aan haar bedrijf.

Als zeer gedreven ondernemer snap ik die vraag heel goed. Want niet iedereen wil echt drie of vier volle weken afstand nemen van haar bedrijf. Zeker niet als je ambitieus bent. En gewoon heel graag bezig bent met wat je doet. Omdat het zoveel voldoening geeft.

AAN je bedrijf werken

Er is als ondernemer altijd wel iets dat je kunt doen dat bijdraagt aan de groei van je bedrijf.

Zo zie ik zelf de vakantieperiode als de ideale tijd om wat meer AAN mijn bedrijf te werken. Omdat ik dan geen afspraken met klanten plan. En daardoor dus een stuk minder IN mijn bedrijf aanwezig hoef te zijn.

Ik gebruik de vakantieperiode bijvoorbeeld om alle strategieën binnen mijn bedrijf te evalueren.

Kijken wat goed werkt. Maar ook kijken wat niet meer zo goed werkt.

De strategieën die goed werken nóg beter in te richten om er nóg meer resultaat (lees: klanten) uit te gaan halen. Strategieën die niet werken te stoppen. En daarnaast ook weer nieuwe strategieën op te zetten.

Minimaal 12 boeken mee

Ik moet je eerlijk zeggen dat ik sowieso al heel onrustig wordt als ik mijn ‘werk’ spullen niet mee heb op vakantie. Ik voel me dan gewoon niet compleet.

boeken-mee-op-vakantie-ondernemen-marketing-wendy-koning

Zo heb ik voor een week minimaal 12 boeken mee (waarvan ik er dan uiteindelijk twee lees, maar dat terzijde). Mijn laptop gaat mee. Schrijfblokken. Heel veel lege witte vellen. En stiften in alle kleuren van de regenboog.

Zelfs naar onze vakantie in Turkije had ik vorig jaar mijn laptop mee. Niet dat ik ‘m één keer tevoorschijn heb gehaald hoor, maar gewoon het gevoel dat ik ‘m mee had en de keuze kon maken om er toch iets mee te doen als ik daar zin in had.

Andere stemming

Tijdens de vakantie ben je even in een andere omgeving. En ook in een andere stemming. Zelfs als je thuisblijft dit jaar.

Wat ervoor zorgt dat er weer meer rust en ruimte komt in je brein. Je ziet de dingen ineens anders. Je creativiteit gaat stromen. Allerlei ideeën die ineens naar voren komen en die daarvoor de ruimte niet hadden om zich aan je te presenteren.

Bijtanken

Daarnaast is de vakantie er natuurlijk ook voor om bij te tanken. Even de druk eraf. Dingen doen waar je van geniet. Waar je voldoening van krijgt. Waardoor je batterij weer volledig oplaadt. Zodat je na de vakantie weer kunt knallen.

Als één van de dingen die jou voldoening geeft ook met je bedrijf bezig zijn is, lees dan verder. Want hieronder staan 10 ideeën om tijdens je vakantie heel relaxed toch wat AAN de groei van je bedrijf te doen.

aan-je-bedrijf-werken-tijdens-vakantie-wendy-koning

10 Ideeën om heel relaxed AAN je bedrijf te werken tijdens de vakantie

1. Content maken

Als je bijvoorbeeld aan het strand zit, bij het zwembad ligt of een wandeling aan het maken bent en je hebt zin en inspiratie, dan kun je altijd werken aan je content.

Je kunt bijvoorbeeld een blog schrijven. Of berichten voor op social media voor de komende tijd maken. Dat kan met pen en papier. Maar je kunt het ook in het kladblok van je telefoon typen. De meeste mensen hebben over het algemeen hun telefoon toch bij zich.

Maar tijdens een wandeling of het eten maken, kun je ook je blog of bericht inspreken, zodat je deze later kunt uittypen. Of je neemt er gelijk een podcast van op.

Tijdens mijn vakantie in Turkije vorig jaar heb ik bijvoorbeeld elke ochtend een podcast opgenomen, terwijl mijn man en kinderen nog lagen te slapen. En ik even mijn introverte momentje van de dag pakte door een heerlijke ochtendwandeling te maken over het resort en langs het strand.

Wat je ook kunt doen is een video opnemen. Weet je hoe leuk; een video met waardevolle content voor jouw ideale klanten vanaf je vakantieadres. Is gelijk weer eens een andere achtergrond.

2. Vakliteratuur lezen

Als ondernemer is het heel belangrijk om jezelf altijd te blijven ontwikkelen. Zowel in je vakgebied, als op persoonlijk vlak. Maar ook op het gebied van ondernemen. Dat kan onder andere door het lezen van boeken.

boeken-lezen-ondernemen-vakantie-wendy-koning

Zelf lees ik op dit moment heel veel over online marketing.

En hoe je je communicatie kunt verbeteren op het gebied van onbewust beïnvloeden (zeer interessant). Dit geeft mij elke keer weer zoveel nieuwe ideeën, die ik vervolgens weer kan toepassen voor mijn bedrijf.

Daarnaast heb ik ook het boek ‘De wetten van de winnaars’ altijd bij me. En andere inspirerende boeken over persoonlijke ontwikkeling. Daar lees ik regelmatig in. En als een boek zoals ‘De wetten van de winnaars’ uit is, begin ik weer opnieuw.

Elke keer haal ik er weer andere dingen uit. Omdat je zelf steeds blijft groeien, sta je er elke keer weer anders in als je het leest. En dan komen de dingen die je leest weer heel anders binnen.

3. Podcasts luisteren

Ook kun je – om jezelf tijdens je vakantie te ontwikkelen – inspirerende podcasts luisteren. Want ook dat is werken AAN je bedrijf. Sterker nog: je bedrijf kan pas verder groeien als jij als persoon ook verder groeit.

Als jij namelijk zelf stil blijft staan in je groei en ontwikkeling, dan zal je bedrijf ook niet verder kunnen groeien.

Er zijn heel veel inspirerende podcasts te vinden op veel verschillende gebieden.

Zelf heb ik inmiddels rond de 50 podcasts online staan vol met Tips & Inspiratie over het groeien als ondernemer en met je praktijk.

En er komen twee keer per week nieuwe podcasts bij.

Hier kun je ze gratis kunt beluisteren op mijn website.

En hier vind je ze op Spotify.

Daarnaast staan er in mijn online PowerMindset Academie 365 Wijze Ondernemerslessen als podcasts klaar met waardevolle tips, inzichten, inspiratie en persoonlijke verhalen en uitdagingen over het ondernemen, marketing, copywriting, mindset en andere zaken die nodig zijn om je praktijk écht goed van de grond te gaan krijgen.


ondernemerstraining-voor-coaches-wendy-koning

Ik ben in maart vorig jaar namelijk een challenge met mezelf aangegaan om 365 dagen lang inspirerende podcasts op te nemen over al die zaken die je als gedreven coach tegenkomt in het ondernemen.

Ja, ook over die momenten dat het even wat minder gaat. Maar natuurlijk ook over de momenten dat het allemaal lekker loopt. En de dingen die nodig zijn om serieus te gaan groeien.

Omdat ik jou ook tijdens je vakantie graag help bij jouw groei en ontwikkeling, heb ik een aantrekkelijk zomeraanbod klaar staan voor mijn Power in You Community, waarbij je nu als bonus nu ook nog eens toegang krijgt tot de 365 Wijze Ondernemerslessen.

Geen van deze 365 podcasts vind je overigens openbaar. Ze bevatten namelijk ook hele persoonlijke dingen die ik zelf meemaak in mijn ondernemersproces en die ik niet zomaar met ‘iedereen’ deel. Alleen met gedreven coaches die er ook serieus voor willen gaan met hun praktijk.

Ik zou zeggen: maak gewoon gebruik van dit speciale aanbod nu het er nog staat. Ik kan namelijk elk moment besluiten om de prijs te verhogen naar de originele prijs. Ik weet alleen nu nog niet precies wanneer.

Ga naar deze pagina, vul je gegevens in en je krijgt direct toegang tot AL mijn ondernemerstrainingen en de 365 Wijze Ondernemerslessen.

4. Online trainingen volgen

Heb je nog een paar online trainingen op de plank liggen die je ooit hebt aangeschaft, maar nog niet de tijd gehad om ze te volgen? Dan is de vakantie daar ook een mooie gelegenheid voor.

Heb je niet een paar trainingen op de plank liggen? Dan zou ik zeker aanraden om er minstens één aan te schaffen.

Bijvoorbeeld mijn online ondernemerstrainingen om een goedlopende praktijk op te bouwen. Hier krijg je direct toegang tot al mijn ondernemerstrainingen. En nu ook nog tijdelijk voor een mooi zomeraanbod.

Vakantie is een uitstekend moment om ook via deze weg gewoon heel relaxed aan je bedrijf te werken. En nieuwe ideeën op te doen die je vervolgens na je vakantie kunt uitvoeren.

5. Brainstormen over je bedrijf

Juist omdat je dingen anders ziet tijdens de vakantie, is dit een goed moment om te brainstormen. Dit kun je als volgt doen: kies eerst een onderwerp waarover je wilt brainstormen. Dit kan zijn over de processen binnen je bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan de dingen je teveel tijd of energie kosten. Dingen die je eigenlijk wel anders zou willen. Strategieën die niet werken. Als je al een strategie hebt tenminste. Want anders zou ik daar als eerste mee beginnen. En bedenken welke strategie jij binnen je bedrijf kunt neerzetten om klanten te krijgen.

Brainstormen betekent alles opschrijven wat bij je opkomt. Maar dan ook echt alles. Maakt niet uit wat het is. Dit is de fase waarbij je niet bewust hoeft na te denken. Maar juist je onbewuste zijn gang laat gaan om al die ideeën die ergens in je onbewuste liggen opgeslagen naar boven te laten komen.

brainstormen-ondernemer-nieuwe-ideeen-wendy-koning

Zelf doe ik dit het liefste op A3 papier en met gekleurde stiften en -pennen. Maar kijk even wat voor jou de fijnste manier is om te brainstormen. Blijf in ieder geval doorgaan met schrijven. En luister niet naar die stemmetjes in je hoofd die misschien zeggen: “Zou je dit nou wel opschrijven?”

Want dat is je bewuste die zich ermee wil bemoeien. En die heb je hier niet bij nodig. Weet trouwens dat de beste ideeën vaak op het laatst komen. Dus ga er minimaal 20 minuten voor zitten.

6. Nieuwe plannen en ideeën concreet maken

Misschien heb je al een tijdje nieuwe plannen en ideeën in je hoofd. Ideeën waar je door de waan van alle dag eerder steeds geen tijd voor had om er echt iets mee te doen. Deze kun je tijdens je vakantie alvast meer concreet gaan maken.

Dit betekent niet per se dat je het moet gaan uitvoeren. Mag wel overigens. Maar ik bedoel meer, stel dat je een idee hebt voor een nieuwe weggever, maar je weet nog niet precies wat de exacte inhoud wordt, dan zou je alvast kunnen gaan brainstormen over de inhoud. En de inhoud alvast (globaal) kunnen gaan uitwerken.

Of als je het idee hebt om een nieuwe strategie (ook wel funnel genoemd) neer te zetten om van een potentiële klant een betalende klant te maken, teken de strategie dan stap voor stap alvast uit. Maak het alvast concreet. Zodat je het na je vakantie (of tijdens als je dat wilt) gelijk kunt implementeren.

7. Inspirerende video’s kijken op YouTube

YouTube staat vol met interessante en inspirerende video’s die jou als ondernemer verder kunnen helpen. Kijk alleen al naar de Ted-Talks. Maar er zijn er natuurlijk nog veel meer.

Zie je jezelf al zitten aan het zwembad, op je balkon of voor je caravan? Met een koud glas drinken naast je. In het zonnetje. Of onder de parasol. Terwijl je kinderen even wat voor zichzelf wat aan het doen zijn. En jij daar met je oortjes in gewoon heel ontspannen naar een video zit te kijken? En ondertussen mooi wel even aan het groeien en ontwikkelen bent…

youtube-kijken-vakantie-werken-ondernemer-wendy-koning

8. Je doelen opnieuw bekijken

Het is altijd goed om regelmatig te reflecteren op je doelen. Om stil te staan bij de doelen die je de afgelopen tijd hebt bereikt (wordt vaak vergeten). Om te kijken naar welke doelen je nog niet hebt behaald. En of je nog steeds dezelfde intrinsieke motivatie voelt om voor deze doelen te blijven gaan. Of dat daar misschien iets in veranderd is in de tussentijd. Want het kan zijn dat je tot de conclusie komt dat het tijd is om plaats te maken voor nieuwe doelen.

Kijk ook alvast wat je nog vóór het einde van het jaar wilt hebben bereikt. Want voor je het weet is het 31 december. En tot die tijd is er nog zóveel mogelijk. Veel meer dan je nu misschien denkt.

9. Inspiratie gelijk noteren

Stel je loopt daar straks op vakantie door het centrum, doet een jeepsafari, zit aan het strand, kijkt om je heen tijdens een ritje met de auto en er komt een geweldig idee bij je op. Bijvoorbeeld voor nieuwe content, een nieuw aanbod, een nieuwe weggever of wat dan ook: noteer het dan gelijk.

Schrijf het op in je notitieboekje (aanrader om altijd een klein schrijfboekje bij je te hebben) of in het kladblok van je telefoon. Zo heb je na de vakantie weer genoeg inspiratie om over te schrijven voor jouw ideale klanten.

10. Neem aantekeningen mee van eerdere cursussen

Heb je het afgelopen jaar cursussen, trainingen of coaching gevolgd? Neem dan de aantekeningen mee om ze nog een keer door te nemen.

schrijven-cursussen-aantekeningen-leren-ondernemen-wendy-koning

Kijk gelijk welke van deze dingen je nog niks mee hebt gedaan. En welke je daarvan nu binnen je bedrijf kunt gaan implementeren. Vervolgens kun je daar gelijk weer over brainstormen en het framework alvast neer gaan zetten. Waarna je het alvast concreet kunt gaan maken. Zo heb je gelijk een combinatie van tip 5, 6 en 10.

Alleen als je het zelf wilt

Wat ik tot slot graag nog wil benadrukken: doe het alleen als jij het zelf wilt, hè?! Het is namelijk niet de bedoeling dat je tijdens je vakantie 24/7 met je bedrijf bezig moet zijn. Mits je dat zelf wilt 😉.

Ik kan me namelijk ook nog de vakanties herinneren toen het nog niet zo goed ging met mijn bedrijf. Tijdens die vakanties voelde het toen wel als ‘moeten’ als ik dan aan mijn bedrijf werkte. Omdat ik maar geen klanten kreeg. En ik kan je vertellen, dan kom je alles behalve uitgerust terug.

In de vakantiestemming

De ideeën hierboven zijn dingen die je kunt doen op de momenten dat het aan het kriebelen is. En je heel graag wat AAN je bedrijf wilt doen. Gewoon heel relaxed. Lekker in de vakantiestemming. Zonder druk. Of hoge verwachtingen.

lezen-aan-het-zwembad-ondernemen-wendy-koning

Zorg ervoor dat de dingen die je tijdens je vakantie doet je ontspanning en voldoening geven. Als het je juist een onrustig gevoel geeft, doe het dan niet. Doe het alleen op de momenten dat je het zelf graag wilt.

Het belangrijkste

Wat je ook gaat doen, of misschien ga je juist even helemaal niks doen, alles is prima. Zorg er in ieder geval voor dat je na je vakantie genoeg bent opgeladen. En helemaal klaar bent om na de zomervakantie al die mensen die met smart op jou zitten te wachten te gaan bereiken en te gaan helpen. Want daar doen we het voor, toch?

Alvast een fijne vakantie!

PS. Heb jij nog andere ideeën om tijdens je vakantie AAN je bedrijf te werken? Leuk als je het onderaan deze pagina deelt bij de reacties.

Vond je dit interessant? En wil je meer Tips & Inspiratie ontvangen om te groeien als Ondernemer en om je praktijk écht goed van de grond te gaan krijgen? Laat dan hier je e-mailadres achter voor mijn wekelijkse GroeiTips & Inspiratie.

Voel je vrij om dit blog via de knoppen hieronder te delen met andere ondernemers die hier ook hun voordeel uit kunnen halen.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik de Checklist naartoe sturen?

*Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan Power in You om mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring.

Deze website gebruikt cookies om de website en mijn aanbod nog beter te maken. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacyverklaring.