Spiritueel Ondernemen met Wendy Koning

Liever luisteren dan lezen? Klik dan op de oranje play-button hieronder.

Een veelgestelde vraag als het gaat om zichtbaarheid is: “Waar haal je elke keer de inspiratie vandaan voor nieuwe Facebookberichten, blogs, video’s of nieuwsbrief?” 

Terwijl het eigenlijk best simpel is. Want overal om je heen is inspiratie te vinden. En overal kom je inspiratie tegen. Alleen zijn de meeste ondernemers zich daar niet bewust van. Je ziet het dan ook alleen wanneer je anders naar dingen gaat kijken. En luisteren.

Daarom deel ik nu vijf tips met je waardoor je vanaf nu altijd onbeperkt inspiratie hebt voor je berichten. 

Tip 1

Kijk en luister om je heen. Gewoon tijdens je dagelijkse gang van zaken. Of je nu thuis bent, op het schoolplein staat, met familie of vrienden bent, op de sportschool of tv kijkt. Want alles wat er wordt gezegd of wat er gebeurt kan inspiratie geven.

Het enige wat je hoeft te doen is de dingen die je meemaakt, hoort van anderen of ziet gebeuren, vertalen naar jouw vakgebied en naar jouw ideale klant. 

Wanneer ik bijvoorbeeld bij een handbalwedstrijd zit en ons team staat eerst voor, dan ineens flink achter en ze halen het dan weer in, dan vertaal ik dat naar het ondernemen. En dat het in het ondernemen ook weleens niet zo lekker gaat. Maar dat wanneer je jezelf herpakt, het toch goed af kan lopen. En je alsnog kunt winnen.

inspiratie-content-zichtbaarheid-wendykoning

Of als één van mijn kinderen iets vertelt. Bijvoorbeeld een tijdje terug. Toen kwam mijn jongste zoon uit school en vertelde dat ze in de klas een maatje moesten zoeken waarmee ze in tweetallen konden gaan knutselen. Niemand wilde met hem. Thuis aan tafel zei hij: “Zij weten gewoon nog niet hoe goed ik ben.” Bam! Inspiratie voor een nieuwe GroeiTip. En natuurlijk ontzettend trots op hem dat hij hier zo mee om ging.

Tip 2

Haal inspiratie uit je klanten. Zelf krijg ik veel inspiratie uit de berichten die mijn klanten delen in de besloten Facebookgroep van mijn programma ‘Op en top Ondernemer in 4 maanden’. En uit de dingen die we bespreken tijdens onze online Coach Calls.

De dingen waar ze tegenaan lopen. De ups en downs. De successen die worden gedeeld. Want al deze dingen maken mijn ideale klanten, die nog geen klant zijn, ook mee. 

Mocht je nog geen klanten hebben, of nog niet zoveel klanten, dan kun je ook kijken wat er door jouw doelgroep wordt gedeeld in bepaalde Facebookgroepen, op forums of op andere plaatsen waar jouw doelgroep zich bevindt.

Tip 3

Sla een boek open en lees een willekeurige zin. Vertaal dit vervolgens naar jouw vakgebied en naar jouw ideale klant. Hoe kun je hier een bericht omheen schrijven? 

Het verhaal dat jij jezelf vertelt

Wanneer ik een boek uit mijn boekenkast opensla – dat gerelateerd is aan mijn vakgebied – en ik lees een zin, dan heb ik gelijk inspiratie. De zin die ik lees laat ik vaak even borrelen. En dan komen de ideeën vanzelf. 

Als het makkelijker is, kun je de zin ook opschrijven op een leeg vel papier. En het vanuit daar laten borrelen. Schrijf vervolgens alles op wat bij je opkomt over dit onderwerp. 

Dit vereist misschien wat creativiteit, zeker in het begin, maar door het vaak te doen wordt het steeds makkelijker om de dingen die je leest, hoort, ziet of meemaakt, te vertalen naar iets wat jouw ideale klant weer verder kan helpen. 

Tip 4

Kijk wat er zoal binnen jouw vakgebied wordt gedeeld. Dit betekent niet dat je berichten van collega’s letterlijk moet gaan overnemen. Maar je kunt het wel ter inspiratie gebruiken. Schrijf het onderwerp op en bouw daar jouw eigen verhaal omheen. Op jouw manier. Vanuit jouw visie. En met jouw tips. 

Tip 5

Schrijf alles wat je tegenkomt en jou inspiratie geeft direct op. Wanneer je anders gaat kijken en luisteren naar de dingen om je heen, merk je al snel dat je steeds meer inspiratie krijgt voor je berichten, video’s, nieuwsbrief of blogs. 

ideeën-opschrijven-inspiratie-blogs-wendykoning

Uit ervaring weet ik dat je het vaak ook weer snel vergeten bent. Zelfs als je denkt: “Dit onthoud ik wel”. Noteer het daarom gelijk. Bijvoorbeeld in je telefoon of in een notitieboekje. Zorg ervoor dat je altijd iets bij je hebt om het te kunnen noteren. Ook bij je bed. Want ’s avonds komen vaak de beste ideeën naar boven. 

Zo heb ik in de loop der jaren al een dik boekwerk verzameld met onderwerpen die ik kan delen met mijn ideale klant. En toch kijk ik er de laatste maanden bijna niet meer in. Omdat ik zóveel inspiratie haal uit mijn dagelijkse leven, dat ik elke dag nieuwe inspiratie heb. 

En dat komt goed uit. Want ik ben met mezelf de uitdaging aangegaan om 365 dagen lang elke dag een nieuwe podcast op te nemen. Ja, je leest het goed: 365 dagen lang. Vandaag was dag 40. Dus dat betekent dat ik al 40 superwaardevolle podcasts heb opgenomen. Nog maar 325 te gaan. 

BonusTip

Een belangrijke tip voor alle berichten die je deelt: zorg ervoor dat het waardevol én relevant is voor jouw ideale klant. 

Dan kijken mensen uit naar jouw berichten. Omdat ze er echt iets mee kunnen. Er wordt heel veel gedeeld door coaches. Maar lang niet alles is even waardevol en relevant. Onderscheid jezelf hierin. 

mensen-helpen-coaching-ondernemerscoach-wendykoning

Wat hierbij kan helpen is om je te verplaatsen in je ideale klant. En jezelf af te vragen: “Hoe helpt dit mijn ideale klant weer een stapje verder in zijn/haar proces?”

Altijd inspiratie

Met deze zes tips hoef je nu nooit meer zonder inspiratie te zitten voor je berichten, blogs, nieuwsbrief, video of podcast. En kun je jouw boodschap onbeperkt met de wereld gaan delen. 

Weet dat er heel veel mensen zitten te wachten op jouw boodschap. En de waarde die jij te bieden hebt. Zeker jouw ideale klant. Laat je daarom nooit meer tegenhouden door een gebrek aan inspiratie. Want inspiratie is er altijd. En overal. 

Vond je dit interessant? En wil je meer Tips & Inspiratie ontvangen om te groeien als Ondernemer én met je Praktijk? Laat dan hier je e-mailadres achter voor mijn wekelijkse GroeiTips & Inspiratie.

Voel je vrij om dit blog via de knoppen hieronder te delen met andere ondernemers die hier ook hun voordeel uit kunnen halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik de Checklist naartoe sturen?

*Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan Power in You om mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring.

Deze website gebruikt cookies om de website en mijn aanbod nog beter te maken. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacyverklaring.