Spiritueel Ondernemen met Wendy Koning

Liever luisteren dan lezen? Klik dan op de oranje play-button hieronder.

Een paar weken geleden, het was maandagochtend vroeg – ik lag zelfs nog in bed – bekeek ik met een half oog (verder gingen ze nog niet open…) een Facebook Live van mijn collega-ondernemer Danielle Elenga, dé expert op het gebied van drijfveren. 

Ze vertelde over het onderwerp ‘jouw toegevoegde waarde’ in de context drijfveren. 

En ik dacht gelijk, die ‘toegevoegde waarde’, dat is ook een interessant onderwerp voor mijn volgers en klanten. Hier komt ie.

Veel coaches durven het niet te laten zien

Wat ik echt heel jammer (en zelfs frustrerend) vind, en wat ik veel te vaak om me heen zie en hoor, is dat veel coaches hun toegevoegde waarde niet genoeg laten zien. 

Vaak vanuit onzekerheid (ze durven zichzelf niet te laten zien). 

Bang voor de mening van anderen (wat zal een ander van me denken). 

De angst voor kritiek (straks zegt iemand er iets van). 

Of de angst om te falen (straks vinden ze het helemaal niks). 

Wat als iedereen het voor zichzelf houdt

Maar stel je voor dat iedereen zijn of haar toegevoegde waarde voor zichzelf houdt. 

Dat niemand zegt waar hij of zij in gelooft. 

Dan zou de wereld stil blijven staan. 

Dan zouden er geen nieuwe ontwikkelingen zijn. Dan zouden mensen – als het bijvoorbeeld gaat om coaching – alleen maar dieper in de ellende zakken

Daarom vind ik het hoog tijd om daar nu verandering in te gaan brengen. 

Vind je ook niet? 

tijd-voor-verandering-coach-wendykoning

Je wordt niet zomaar coach

Want ik weet zeker dat jij ook iets geweldigs hebt toe te voegen aan deze wereld. Je wordt niet voor niks coach, toch? Ik ga er vanuit dat jij ook graag veel mensen wilt helpen. 

En wist je dat er heel veel mensen zijn die met smart zitten te wachten op jou? Die alleen niet van jouw bestaan afweten, omdat jij niet (genoeg) laat zien waar je voor staat. Wat je te bieden hebt. En wat jij voor positief verschil kan maken voor de ander.

Jij kan hét verschil maken

Stel je eens voor dat jij 10, 20, 50, 100, 1.000 keer zoveel mensen kunt helpen met jouw toegevoegde waarde, als dat je nu doet. 

Dat jij met jouw kennis en expertise hét verschil maakt in het leven van heel veel mensen. 

Hoe zou dat zijn, denk je? 

Een positieve impact

Vanuit mijn eigen ervaring kan ik je vertellen dat er niks mooier is dan een positieve impact te hebben in het leven van een ander. De veranderingen die mijn klanten elke keer weer doormaken, is ongekend. 

Elke dag opnieuw ben ik dankbaar voor hun positieve veranderingen. Elke dag heb ik wel één of meerdere momenten van trots en ontroering door de berichten van de deelnemers van mijn training ‘Op en top Ondernemer in 4 maanden’ in onze besloten Facebookgroep. 

uitdagingen-ondernemen-coach-wendykoning-praktijk

Het valt niet altijd mee

Zelfs al valt het niet altijd mee voor ze. Maar ja, dat is het leven hè. En zo is het ondernemen. Ik zeg ook altijd: “Ik ga je niet vertellen dat het leven en het ondernemen vanaf nu alleen maar rozengeur en maneschijn is. Maar ik leer je wél hoe je ermee om kunt gaan, zodat je zelf kunt kiezen hoe je ergens op reageert. Of je je er wel of niet door laat beïnvloeden.” 

Daar heb je namelijk veel meer aan. 
Want dat gaat je verder brengen.

“Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it”

Dankzij mijn toegevoegde waarde

Dankzij het feit dat ik laat zien waar ik voor sta en ongegeneerd mijn toegevoegde waarde deel met de wereld, is dit wat er zoal gebeurt bij mijn klanten:

Iemand die na één week training voor zaken op reis ging en niet het vliegtuig instapte omdat het niet goed voelde om met deze business door te gaan. En hierdoor voor het eerst in haar leven voor zichzelf koos.

Een coach die nu volgens haar voorwaarden werkt en niet volgens de voorwaarden van haar klanten of derden.

Een klant die vorige maand een mega-omzet draaide omdat ze laat zien wat ze te bieden heeft en weet hoe ze haar aanbod kan verkopen aan haar ideale klanten.

Coaches die keuzes durven te maken die goed zijn voor zichzelf, in plaats van altijd doen wat anderen van hun verwachten.

Iemand die met haar eigen persoonlijke groei aan de slag is, en daarnaast ook haar dochter kon helpen met een vervelende situatie, dankzij de dingen die ze leerde in mijn training.

Een ervaren onderneemster die weer zonder schuldgevoel ‘vrij’ kan nemen in plaats van ruim 80 uur per week werken. Die nu weer in balans is. En ook echt weer kan genieten van haar vrije tijd.

En zo kan ik nog een hele lange lijst maken van resultaten die anderen bereiken omdat IK mijn toegevoegde waarde deel.

Daarom wil ik jou nu vragen om ook jouw toegevoegde waarde te gaan delen.

Want samen hebben we een nóg grotere impact in deze wereld.

toegevoegde-waarde-delen-wereld-wendykoning

Wat is jouw toegevoegde waarde?

Ik weet zeker dat jij ook heel veel moois hebt toe te voegen aan deze wereld. 

Al laten die stemmen in je hoofd je daar misschien aan twijfelen. Of hebben bepaalde mensen in jouw omgeving daar een andere mening over. 

Maar het is aan jou of jij daar naar luistert, hè?! Zowel naar je interne stemmen. Als naar de stemmen van anderen. 

Want hoe langer jij jouw toegevoegde waarde voor jezelf houdt, hoe meer mensen jij de kans ontneemt om door jouw toegevoegde waarde verder geholpen te worden.

En ik ga er vanuit dat jij juist heel veel mensen wilt helpen, toch? 

Deel het met de wereld

Het enige wat je nu hoeft te doen is het besluit te nemen om vanaf dit moment jouw toegevoegde waarde te gaan delen. Op welke manier dan ook. 

Laat zien waar jij voor staat.

Ga staan voor waar je in gelooft.

Je hebt zoveel te bieden.

Hou dat alsjeblieft niet langer voor jezelf.

Maar deel jouw toegevoegde waarde met de wereld.

Het is hard nodig.

Vond je dit interessant? En wil je meer Tips & Inspiratie ontvangen om te (blijven) groeien als Ondernemer én met je Praktijk? Laat dan hier je e-mailadres achter voor mijn wekelijkse GroeiTips & Inspiratie.

Voel je vrij om dit blog via de knoppen hieronder te delen met andere ondernemers die hier ook hun voordeel uit kunnen halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik de Checklist naartoe sturen?

*Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan Power in You om mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring.

Deze website gebruikt cookies om de website en mijn aanbod nog beter te maken. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacyverklaring.