Spiritueel Ondernemen met Wendy Koning

Luister je liever dan dat je leest? Klik dan op de oranje play-button hieronder.

Ergens aan beginnen en vervolgens (weer) niet doorzetten…
Ik weet bijna zeker dat je dit als ondernemer herkent. En misschien niet alleen in het ondernemen, maar ook wel in je dagelijkse leven. Weet je, je bent niet de enige. Dus mocht je gedacht hebben dat je hier uniek in was, dan moet ik je teleurstellen (of juist niet 😉) want heel veel mensen lopen hier tegenaan.

Teveel ideeën

Ondernemers hebben vaak heel veel nieuwe ideeën. Wanneer ze iets zien, in gesprek zijn met iemand, iets lezen of ergens mee bezig zijn, dan plopt er vaak een nieuw idee omhoog. Het ene idee is nog beter dan het andere. Superleuk al die nieuwe ideeën. En aan de andere kant is dit ook één van de valkuilen waarom ondernemers vaak niet doorzetten. Ze gaan liever weer met hun nieuwe idee aan de slag en verliezen daardoor al snel de motivatie voor datgene waar ze mee bezig waren (het oude idee).​

Je start vol enthousiasme

Meestal als ondernemers iets nieuws beginnen, bijvoorbeeld een nieuw doel, een nieuw idee uitwerken, nieuwe stappen nemen in hun bedrijf of consequent zichtbaar willen zijn op social media, starten ze vol enthousiasme. Ze zien het al helemaal voor zich. Ze voelen zich super gemotiveerd. En gaan er liever gisteren dan vandaag al mee aan de slag.​

Beginnen is niet het probleem

Ergens aan beginnen is vaak niet het probleem. Dan is er nog genoeg motivatie. Dan voelt het nog helemaal WAUW. De drive is er. En je gaat er gewoon voor. 
(Overigens kan ergens aan beginnen wel belemmeringen met zich mee brengen, maar dat is weer een ander probleem. Daar kom ik in een volgend bericht nog eens op terug.)

Verschillende redenen

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je vaak ergens vol enthousiasme aan begint en op het moment dat je eventjes onderweg bent, je op de een of andere manier steeds minder gemotiveerd bent om nog door te zetten. En uiteindelijk maar (weer) opgeeft.

Een aantal redenen kunnen zijn:

Je laat het zo keer op keer gebeuren

Wanneer je niet leert omgaan met de hierboven genoemde redenen waarom ondernemers vaak niet doorzetten, zal het je keer op keer blijven gebeuren. Want tegenslagen kom je nu eenmaal tegen (zo is het leven), die stemmetjes in je hoofd hebben altijd al zo tegen je gepraat en zullen dat altijd blijven doen als jij daar zelf niks aan verandert en excuses bedenken en opgeven is veel makkelijker dan doorzetten.

Niet veel ondernemers doen er iets mee...

Voor veel ondernemers is dit herkenbaar en zoals ik eerder al schreef: “Je bent niet de enige.” Maar misschien ben je wel één van de weinige die ermee aan de slag gaat. En daarom geef ik jou graag een paar tips die je helpen om door te zetten. Om gemotiveerd te blijven. En de dingen af te maken waar je vol enthousiasme aan begon.​

7 Tips om door te zetten

"Winnaars geven nooit op en mensen die opgeven winnen nooit."

Kijk soms ook even achterom

Kijk af en toe ook naar hoever je al bent gekomen. Want we zijn vaak zo bezig met datgene wat we willen bereiken, dat we soms vergeten hoe ver we al zijn gekomen. Soms zie je het zelf misschien even niet, omdat je bijvoorbeeld een hobbel op de weg tegenkomt, maar vaak ben je al verder dan je denkt. Het is goed om daar regelmatig bij stil te staan en trots en dankbaar te zijn voor wat je allemaal al hebt bereikt.

Ondernemen gaat over doorzetten.

Over obstakels overwinnen.

Over jezelf elke dag beter maken.

Over jezelf blijven ontwikkelen.

Over de juiste focus hebben en houden.

Over de dingen bereiken die JIJ graag wilt.

Maak het zo leuk mogelijk voor jezelf en geniet ook van de weg ernaar toe. 
Het ondernemen brengt veel uitdagingen met zich mee, maar je hebt er niet voor niets voor gekozen om ondernemer te worden, toch?

Blijf gaan voor wat je het allerliefste wilt. 
En doe het!​

 

Voel je vrij om mijn blog te delen met andere ondernemers die hier ook hun voordeel uit kunnen halen.

Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Een zetje in de juiste richting?

Soms is het fijn om even op weg geholpen te worden. Om te sparren met iemand die je even dat zetje in de juiste richting geeft. Die met je meedenkt hoe jij met een goed gevoel kunt gaan voor wat jij het allerliefste wilt met je bedrijf.

In het ondernemen is het heel belangrijk om de regie over wat jij met jouw bedrijf wilt bereiken in eigen hand te nemen.

Makkelijker gezegd dan gedaan, ik weet het.

En daarom help ik jou tijdens een GRATIS PowerSessie graag op weg bij het creëeren van de juiste Mindset in het ondernemen, waarmee je zelf de regie neemt over je gevoel, je gedachten en over al de dingen die je graag wilt bereiken. 
Ik geef je gerichte Tips die je even dat zetje in de juiste richting geven.

Zodat je straks vol vertrouwen kunt gaan voor de dingen die je diep van binnen het allerliefste wilt met je prachtige bedrijf.

Plan hier jouw GRATIS PowerSessie in van 20 minuten via Skype.

Waarom wachten als je nu al aan jezelf kunt werken om alles uit jouw prachtige bedrijf te halen wat je wilt?

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten en om je verder te helpen.

Krachtige groet,

Wendy Koning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik de Checklist naartoe sturen?

*Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan Power in You om mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring.

Deze website gebruikt cookies om de website en mijn aanbod nog beter te maken. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacyverklaring.