Spiritueel Ondernemen met Wendy Koning

Wil je dit blog liever luisteren dan lezen? Dat kan! Luister het direct hieronder.

Hoe we onze eigen werkelijkheid creëren

Onze werkelijkheid wordt gecreëerd door wat wij geloven over het leven, over onszelf, de wereld om ons heen en over anderen.

Er zijn bijvoorbeeld mensen die geloven dat je kunt leren en groeien van tegenslagen en er zijn mensen die geloven dat een tegenslag betekent dat het nooit meer gaat lukken en geven gelijk al op.
Er zijn mensen die geloven dat iemand kan veranderen en er zijn mensen die geloven dat iemand is zoals hij is.
Dit is nogal een verschil in hoe je de wereld waarneemt.

Datgene wat je gelooft heeft enorm veel invloed op hoe je in het leven staat. Hoe je omgaat met de dagelijkse dingen. Welke richting je opgaat. En wat je kunt bereiken in je leven.

Datgene wat wij geloven is zo sterk, dat we ervan overtuigd zijn dat het echt zo is. Deze overtuigingen zijn meestal van jongs af aan al in ons onderbewustzijn geprogrammeerd. Op onbewust niveau stuurt datgene wat wij geloven ons in een bepaalde richting. Het bepaalt hoe wij denken over dingen en hoe wij omgaan met de dingen die gebeuren in ons leven.

Omdat geloven je eigen werkelijkheid creëert is het interessant om je bewust te zijn van wat je gelooft. En ook van hoe je omgaat met tegenslagen. Hoe je de volgende stappen neemt. Of wat je hierin misschien tegenhoudt.

Carol Dweck omschrijft in haar boek ‘Mindset, de weg naar een succesvol leven’ het verschil tussen een growth mindset (op groei gerichte mindset) en een fixed mindset (statische mindset).

Mensen die een fixed mindset hebben, gaan ervan uit dat de dingen zijn zoals ze zijn en dat dit vast staat (bijvoorbeeld intelligentie, persoonlijkheid en karakter). Daarbij zullen zij alles doen om te bewijzen dat ze gelijk hebben (selffulfilling prophecy).

Wanneer je een growth mindset hebt, geloof je dat je jezelf kunt ontwikkelen. Kunt groeien. En beter kunt worden door te leren.

Wanneer je de ambitie hebt om zowel zakelijk als privé succesvol te zijn in wat je doet, is het handig om een growth mindset te hebben of om deze te ontwikkelen.
Het mooie is: iedereen kan het leren! Want wat je denkt kun je veranderen. Waarvan je overtuigd bent kun je veranderen. En hoe je omgaat met dingen kun je veranderen.

‘Een gedachte doet ons niets tenzij wij haar geloven.’ Byron Katie

Wanneer je een gedachte niet gelooft is het ook niet waar. Er zijn mensen die geloven dat dat je met een talent geboren had moeten worden en er zijn mensen die geloven dat je een talent kunt ontwikkelen. Je kunt jezelf afvragen wat nu werkelijk waar is.

Ik geloof liever het laatste.

Als je een droom hebt en je wilt hier werkelijkheid van maken, iets waar je zo naar verlangt, wat je zo graag wilt, dan geloof ik dat de kans groot is dat je dat kunt bereiken, zeker met de juiste mindset.

Natuurlijk moet je hier veel mee bezig zijn, veel oefenen en vooral veel DOEN! Maar als je het écht wilt, dan kun je heel veel bereiken in je leven!

"Wat jij gelooft creëert jouw realiteit en daarmee ook de richting die je gaat."

Geloof jij dat je een succesvol bedrijf kunt opbouwen in combinatie met het moederschap? Of geloof je dat dit je nooit gaat lukken, omdat je bijvoorbeeld niet genoeg tijd hebt? Of dat je je kinderen tekort doet omdat jij een succesvol bedrijf wilt opbouwen?

Geloof jij het eerste, dan zul je er alles aan doen om dit te bereiken. Dan vind je manieren waarop je dit in combinatie met het moeder zijn kunt bereiken.

Geloof jij het tweede, dan is de kans een stuk kleiner dat je het gaat bereiken. Want behalve de richting die je hiermee gaat, is je motivatie hierdoor ook een stuk minder.

Wanneer het even niet zo gaat zoals je zou willen, kun je jezelf het volgende afvragen:

  1. Wat kan ik hiervan leren?
  2. Wat kan ik de volgende keer anders doen om een beter resultaat te krijgen?

Hierdoor kun je jezelf blijven ontwikkelen en blijven groeien. Zowel als persoon als met je bedrijf.

Ga eens na wat jij gelooft over jezelf, over je bedrijf, over geld, over het opvoeden en over het leven.

Wat je gelooft is waar, dus merk je dat je dingen gelooft die jou tegenhouden om te groeien en te ontwikkelen, ga hier dan mee aan de slag!

Alleen jij kunt jouw werkelijkheid veranderen.

Alleen jij kunt een werkelijkheid creëren waarin je jouw ideale leven kunt leven.

Alleen jij kunt ervoor kiezen wat je wel of niet gelooft.

En alleen jij kiest de richting die je wilt gaan.

Waar kies jij voor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik de Checklist naartoe sturen?

*Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan Power in You om mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring.

Deze website gebruikt cookies om de website en mijn aanbod nog beter te maken. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacyverklaring.